Baš i nije jer preko ceste treba 10 sekundi, a vožnja do Boćarskog traje bitno duže.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Printable View
Baš i nije jer preko ceste treba 10 sekundi, a vožnja do Boćarskog traje bitno duže.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
skuzila sam i sama i ispricala se, nije bilo potrebe za pljuckanjem :cry:Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Ovdje su AS takve da imaju dvije 'kopce', preko prsa i izmedju nogu. Jedanput sam zaboravila i samo M. kopcala preko prsa. Nije ni ona odmah skuzila. Tek u voznji mi pocela kukati 'nisi me vezalaaaaaaa!'
Gdje mi je mozak???
Mi imamo problema s Rinom, jer se sve više buni što mora biti vezana. Kad vozim moju mamu s nama u autu onda viče: "Bakica, kočaj Inicu svoju", a moja mama odvali od smijeha :lol: . Sad neki dan je izmislila da ju kopča buba, i mi stanemo odkopčamo ju, a ona kaže da ju više ne buba. Uglavnom, sve nam je teže vozit se s njom, ne znam kako će to završiti, morat ćemo izmislit nešto novo, da joj bude zanimljivo!
Mame, jeste li vi malim bebama u autosjedalicu stavljali ručnik ili nešto pod guzu?.. Ja svojoj ne stavljam (stara je mjesec i pol dana), ali stalno imam dojam da bi možda trebala, da je to možda preduboko za njezinu malu kičmu... (Imamo Peg perego auto sjedalicu.)
:?Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
ko je pljucko??
Ribi mi imamo isto PP autosjedalicu i ja gLuku od prvog dana vozim u njoj bez da išta podmećem pod njega
mame ništa ne podmetati pod guze, leđa...
nemojte se brinuti za položaj. autosjedalice su napravljene da bi pružile najoptimalniju zaštitu i s obzirom na položaj tijela. umetanjem nečega ISPOD možete poremetiti njihovu funkciju.
ako je put duži napravite pauzu cca svakih 2 sata i prošećite sa bebom da se i ona protegne. za kraće relacije ne brinite ;)
Mi nismo nikada imali takvih problema.
Imam Graco AS i neeeeeemašanse da bilo kako namjestim bebu od mj. dana u nju!
Stvarno sam pobornik korištenja as od prve, ali vrat joj se lomi u ramena, glava također naginje naprijed unato svim umecima i položajima kaišića- probala sam sve. Nisam dosta pametna... znam da moraju biti uspravno, ali ovo je nenormalan položaj i ne može ona ni minutu u njemu izdržati- izgubi se od pokušavanja namještanja glavice. Znam da se ne smije ništa podmetati pod guzu. Šta da radim? Ima li netko ovu AS???
zekana, da li ta AS ima isofix bazu, da ne tražim bezveze?
Pretpostavljam da nema, onda ti možeš/smiješ/moraš regulirati nagib AS sama, npr. podmetanjem zarolanog ručnika pred prvi dio AS.
Znači prvi dio AS (to mislim na dio gdje su bebine noge i beba je okrenuta u superotnom smjeru od vožnje) podigneš taj dio i podmetneš ručnik i time dobiješ pravi nagib.
E sad. Moje dijete je bilo mini kad je išlo iz bolnice (2720 g), a AS "duboka" pa mu je sestra u rodilištu složila pelenu ispod guze, jer naša AS nije dolazila s umetkom za novorođenče.
Da li je to bilo potpuno ispravno ne znam, ali svakako puno ispravnije od vožnje bez AS.
To je ova AS?
http://www.svijet-beba.hr/graco-juni...__40-3--70.htm
Ako je, reguliraj nagib ovako kako sam ti opisala.
Koliko ti je sad teška/velika beba?
zekana pogledaj ovde, pročitaj sve detaljno, ali naročito korak 6 koji govori o nagibu AS
ako je ona pod uglom od 45 stepeni, kakav treba biti za novorođenče, nema problema sa padanjem glave
http://autosjedalice.info/cms/index....d=18&Itemid=43
Evo točno ovako kako vissnja kaže u točci 6.
Kopiram s drugog topica:
http://www.youtube.com/watch?v=ycLFkokqTmI
Možda ti ovo pomogne. S tim da nagib AS možeš sama podesiti da bude prema 45 stupnjeva.
Beba u AS ne sjedi. Ako glava pada, nije dobar nagib.
da li su ledja bebe pod 45 stupnejva u odnosu na tlo?
Da, da, to je ta as. Cura sada ima preko 4 kile (nismo je već neko vrijeme vagali-nemamo na čemu, a pregled će uskoro pa nismo se ni opterećivali vaganjem), a dužinu ni ne znam kako izmjeriti. Tako da, hehe, ne znam kako opisati kolika je točno. Uglavnom, nije više maaaala beba, hehe!
Dobili smo danas korištena kolica uz koja u kompletu ide autosjedalica/nosiljka ( mogu kasnije staviti sliku ) .. Dobili smo i "savjet" da se novorođenče ne vozi u sjedalici nego na rukama :zbunj: , jer malo dijete ne smije sjediti , pa neka pričekamo sa autosjedalicom a do tad da ga držim na rukama... trenutno mi je iznad glave tisuću upitnika.. Dal postoje autosjedalice za novorođenčad pa da oni leže umjesto sjede, kupit ću ja novu.. ne znam, zbunjena sam ..
Sjedalice za novorođenčad nisu ravne, dijete je u poluležećem položaju. Vjerojatno je to to što si dobila s kolicima. Ne znam tko ti je savjetovao da bebu držiš u rukama, ali rekao ti je glupost.
Ovo je primjer sjedalice za male bebe:
http://www.maxi-cosi.com/products/ca...cabriofix.aspx
Ovako se stavi novorođenče u AS http://pregnancy.thefuntimesguide.co...y_car_seat.php
No, ako mama ne želi taj položaj bebe, ima i sigurnosnih nosiljki-autostolica.
http://adax.hr/autosjedalice/cijena/transporter
Što o njima mislite?
mi ga imamo, po mome to nikako ne može zamijeniti AS. veže se u tri točke, zauzima previše mjesta pa ako u autu već imaš jednu sjedalicu, ne stane i nikad ga nismo koristili u tu svrhu, čisto kao košaru na kolicima.
meni se ovo čini kao jako loše rješenje
kod malo naglijeg kočenja (ne mora uopće doći do sudara) sile koje djeluju na bebu u ovom položaju ne mogu nikako dovoljno zaštititi od ozljeda
sama logika to govori ako se pogleda položaj bebe koji je vertikalan u odnosu na smjer vožnje
za novorođene bebe i malu djecu najsigurniji način vožnje je u autosjedalicama 0, 0+ kategorije u smjeru suprotnom smjera vožnje
Autokrevetici su rjesenje za bebe koje imaju respiratornih problema te ne smiju pod kut od 45 stupnjeva (u rodilistu bi vam vec rekli da imate taj problem). No definitivno nisu sigurno rjesenje.
Za zdravu bebu najsigurnija je voznja u suprotnom smjeru voznje (AS grupa 0+) pod kutem od 45 stupnjeva.
Ono sto je bitno je da se takva AS ne koristi predugo tokom dana. Znaci da se jos i izvan auta beba satima u tom vozi na kolicima pa jos i da doma stoji u jaju - to nije ok, jer beba treba bit na ravnom.
ovo sam ja imala s L. od PP prije skoro 8g s obizorm da sam od 25tt imala prijeteci. imala je sve, od pojasa, certifikata, originalnih "alkica" za fiksirati za pojas od auta, no ni priblizno nije sigurna kao sto je AS 0/0+. to se vidi i na golo oko, bez crash testova.
Klinjo ima 13-14 kg i treba ici na operaciju spustanja testisa.
Prosli put su nam naglasili da ga nikako ne stavljamo u as na povratku doma. Mi smo as (9-18kg) stavili u polozaj za spavanje i njega zavezali, ali nismo jako zategnuli. Uglavnom, nije bilo pritiska na genitalije.
Sad je veci i mislim da necemo uspjeti vezati bez pritiska.
Koja nam je gora opcija nezavezan ili as 15-36 kg koja mu je prevelika? Sta napraviti u ovom slucaju? Povratak doma je u guzvi, medju nervoznim vozacima. Nije mi bas svejedno.
Sve je kod nas u redu- sada i za sada. Jedino ne znam čime bih joj obložila tijelo i glavu jer je od AS uuuuuužasno mokra i doslovno potparena. >Sva se jadna zajapuri i prokuhaaaaa! Probala sam s plahticom ili tetricom- ne pomaže. Sad smo išli Sarajevo-Brod, to je grozno za nju. Pred Derventom je počeo ŠIZ, ono kad dijete vidiš da luuuuudi i da ne može više. Ja sam ju izvadila iz sjedalice do granice i na vlastitu odgovornost držala u rukama. I nisam se nikako dobro osjećala radi velikog prometa, ali je VIDNO bilo lakše njoj i TO je prevagnulo.
Kako vi rješavate taj problem???
zekana, probaj negdje nabaviti originalnu frotirnu navlaku
a inače, svaka 2 sata (a po potrebi i češće) stanete, napravite pauzu od 15ak minuta i nastavite dalje
nikad nisam vadila djecu iz sjedalica i tako vozila bez obzira na njihovo negodovanje
čak ni u ljetnim mjesecima, u crnom autu bez klime, onda bi im samo kod stajanja presvlačila mokre majice
MarijaP, mozda mu i nece biti tijesno, probajte. Ne znam koja je gora opcija, nevezanje ili vezanje u sjedalici kojoj je nedorastao - jer obe su lose varijante. Imas u koga posuditi onu sjedalicu koja se u kategoriji 9-18 veze pojasom auta preko jastuka sjedalice (ala cybex), tu ne bi bilo nista izmedju prepona.
https://www.babycenter.hr/?product=I687
Ala ova :)
Mogu ja posudit takvu ako hočeš ;) javi se na pp :)
mi te duže relacije (istra-slavonija) odrađujemo isključivo noću. manje im je vruće i u pravilu :fige: spavaju. nemoj ju učiti na to da ju vadiš u vožnji, stanite pa nek se odmori od sjedalice malo. i ako malo plače preživjet će, bolje ona sad nego ti kasnije.
frotirna navlaka je također ok, sinu ju nikad ne skidam jer mi je između ostalog lakše održavati sjedalicu s njom.
S2000, mi imamo Kiddy 15-36, a prijateljica ima takvu s nastavkom da moze od 9 kg pa cu ju pitati da mi posudi. Zaboravila sam da to postoji. Hvala na ideji.
Smokvica., hvala ti sto nudis posudbu!
MarijaP, zato smo tu da pomažemo ;)
:)
Super!