kina prvotno napisa
Ja pola vas uopće ne razumijem. Ekoi kaze da njegovi nisu zlobni, a mislim da je to najvaznije u cijeloj priči. Ja sam valjda totalno čudna jer ne mislim da tata mora cijeli dan biti pored usnule bebe od mjesec dana i gledati je kako bi se zbližili. Prebaciti ormar... puno bih se gore osjećala da gledam ili slušam kako oni vuku taj ormar sami, a moj muž sjedi na kauču ili pegla. Mislim da se u svakoj vezi (rodbinskoj, prijateljskoj, susjedskoj) treba biti otvoren i tražiti i reći što mislimo. Zašto ne dogovoriti da će tvoj muž pokrečiti stan, svekar prošetati sa starijim djetetom, a svekrva skuhati ručak za svih. Onda mami ostaje beba za hendlanje. Valjda sam ja navikla na život u obitelji gdje smo svi ko sicilijanezi, stalno vučemo padelice jedni drugima, uskačemo u čuvanju i razvoženju djece, mjenjamo ponekad svoje planove zbog drugih i ne ustručavamo se tražiti pomoć. Često se i zakačimo oko nekih stvari, ali znam da u svakom trenutku imam bar pet osoba koje će uskočiti ako nešto trebamo. Život je tada puno jednostavniji...