Ups....
Oko vidi sto zeli vidjeti....
:-)
Printable View
Ups....
Oko vidi sto zeli vidjeti....
:-)
E ovako,rodena je carskim sa 3100,nije imala zuticu!prvih tj dana je dohranjivana u bolnici jer nisam imala mljeka,tj nije nadoslo!svejedno sam ju stavljala na prsa tako da mi je napravila ragade prije no je mljeko doslo!iz bolnice smo izasli sa 3050!kada smo dosli kuci dva dana sam joj davala bocicu sa izdojenim mljekom,nebi li se dojke malo oporavile.sljedeca dva tj mi je cijele dane bila na cici.45min cica,15min gleda/spava,nakon cicanja sam joj davala bocicu i pojela bi 60ml minimalno svaki put,ali cicala je!postepeno sam ukidala bocicu i spali smo na jednu,po noci,a nekad niti tu!i taman kad smo se uhodale,dobila sam mastitis i ona je pocela odbijati dojku,tako da sam joj cijeli vikend davala bocicu jer cicati nije htjela!Kad je prosao mastitis,vise nije htjela cicati,navikla se skroz,a ja nisam znala da nije htjela zbog visoke temperature cicati!No dosla mi je patronazna i uspjela ju vratiti na cicu,na moje veselje,ali mljeka je bilo malo,iako sam se izdajala cijelo vrijeme.tako da sam nastavila davati bocicu nakon podoja i to 90ml svaki put,probala sam syntocinon piskavicom,malo je pomoglo,radila pokusne podoje,na kojima je bila razlika u 30g.Ona je dobro napredovala,kakala jednom,nekih 6 popisanih pelena,na prvom pregledu nakon 5tj imala je 4020!onda sam kupila sns set i pocela dojiti na njega,prvo je bilo muke,plakanja,ne cicanja,no uspjeli smo!Sada vec skoro 2mj dojimo tako,nemam dovoljno mljeka pa stavljam ad(****),dojimo na srednju cjevcicu,ako ne uhvati kako spada,odmah se ljuti,jede svaka dva sta,osim po noci kada se budi oko 2,3,4- kako kada.Pokusala sam joj dati iskljucivo cicu ponoci,nekada hoce,a nekada ne,uglavnom vise spava nego cica,tako da joj vecinom dajem na bocicu taj jedan put!pred jutro ju stavim sebi u krevet i onda sAmo cica,bez sns-a,jos jedno takvo cicanje imamo preko dana kad spava pa u polu snu cica!mljeka ima,ali ne dovoljno jer ujutro pocica obadvije.ona cica preko sns-a,a kada zaustavim protok da proba vuci ili joj dam da prvo pocica moje mljeko,ono prednje koje lakse ide i znam da ga ima,ne zeli,buni se!probala sam staviti manju cjevcicu no to ne prolazi bas!na drugom vaganju je imala 4700,a trecem 5020 koji je bio nakon 2tj!i da napomenem da nemam bradavice da joj stalno moram drzati cicu da ju ne ispusti!nadam se da sam odgovorila na sva pitanja i oprostite na ovakvoj opsirnosti ali mislim da je to sve bitno!
Evo,jutros je uspjeni cicala na najmanju cjevcicu i to 80ml!
Pozdrav Nikolina,
Koliko je beba sad točno stara (meni se cini 3,5mj, ako sam dobro skužila) I kada, sa koliko mj starosti, je vagana zadnji put? Dali su mokrenje I stolica I dalje ok?
Radiš li još što da bi povećala količinu mlijeka? Dali izdajaš možda?
Dali koristiš dudu možda? Ako koristiš, trebalo bi ju maknuti I nuditi djetetu dojku bez SNS za utjehu (tj kada god si u prilici ili vidiš da bi beba bila raspoložena za sisanje).
Pošto već pridržavaš dojku tijekom dojenje možeš pokušati, ako već ne radiš, lagane kompresije. Laganim pritiskanjem dojke sa malim prstom I prstenjakom s donje I lagano palcem s gornje strane (pretpostavljam da dojku pridržavaš kažiprstom I srednjim prstom). S palcem možeš lagano stiskati od korijena dojke prema bradavici.
To ne moraš raditi cijelo vrijeme već kada primijetiš da dijete prestane vući (gutati) ili da se kreće buniti (pogotovo sada kada uvodite manju cjevčicu).
Beba ce za 13 dana navrsiti 4mj,a zadnji puta je vagana 6 dana prije napunjena 3mj i tada je imala 5020!Sto se tice pelena sve je ok!probala sam sa izdajanjem,piskavicom,iako sam nakon podoja mogla izdojiti svega par kapi,iz obje!kad sam pocelaa koristiti sns sam polako prestala sa izdajanjem,ali sam osjetila da se produkcija pojacala,pogotovo sada nakon skoka u rastu koji je trajao dosta dugo!jutros sam se prvi put nakon dosta vremena izdojila i uspjela sam izdojiti cak 60ml sto je odlicno!probala sam joj davati bez snsa,ona povuce i odmah stane,ne pase joj¸ne znam zasto,a sigurno ima mljeka!Da nije zbog okusa?jer joj dajem ad u snsu a kada je u polusnu,vuce i guta i super!Probala sam sa kompresijom,stajala iznad nje na sve cetiri da joj lakse ide,nista nije upalilo,samo je plakala.Probat cu opet,pa cu vidjeti!teskom mukom sam ju uopce navukla na sns ali jesam!dudicu imamo ali samo da lakse zaspi,nekada niti to.Danas smo opet cicali na manju cjevcicu i jako se ljutila,malo bi pojela,naljuti se i vise nece,ali bi brzo opet trazila,tako da smo ujutro bili na manjoj a popodne na srednjoj!
Beba super napreduje.
Moguće je da beba odustane odmah od sisanja bez sns.a jer ne dočeka refleks otpuštanja mlijeka dok uz SNS mlijeko odmah jače krene.
Dali tijekom podoja držite SNS iznad ili ispod razine bradavica.
Dudu bi vam preporučila da obavezno maknete I tješite (uspavljujete) bebu na dojci jer, osim što će beba više stimulirati prsa a samim time I povećati količinu mlijeka, radije će i sisati.
Dali beba kod podoja sa SNSom doji jedan obrok jednu dojku ili jedan obrok obe dojke? Koliko traje podoj s SNSom?
Evo danas sam stavila izdojeno mljeko u sns i pocicala je ,.,dakle nije stvar okusa!Jutros u 5 je cicala bez snsa i dosta je pocicala ali je zaspala i za pola sata se probudila u placu i nije vise htjela cicati bez snsa,sa tim da uvjek radije na ljevu cica a desna mi ima bolju produkciju i puno je opustenija pa joj je lakse uhvatiti onu tvrdju!Sto se tice dude,pokusala sam joj dati za utjehu ali ona odbija,odmah pocne plakati.Sns drzim ili u razini ili ispod,ako je jako nervozna onda u razini!Kod podoja doji jednu,ali se cesto zna naljutiti pa ju prebacim na drugu,.,Kada dobro cica ne volim ju prekidati jer onda sljedi plac!jako se brzo naljuti i onda ne zeli uopce sisati!a podoj traje oko 10-15 min,dosta brzo!Znam joj prvo pustiti da sisa na sns a onda zaustaviti protok kada krene ali ona atuomatski stane vuci i odmakne se!Sa tim da nam zavrsetak dojenja cesto zavrsava sa placom ,pojede i pocne plakati,ponudim joj opet,uhvati povuce i opet plac,tako zna i sa bocicom,uhvati,povuce i plac,onda ju podignem smirim i vecinom joj ne dajem vise jer ne zeli!a nekad jedno0stavno pocica i stane i pusti i sve je ok,a sigurna sam da je dobro prihvatila cjevcicu!
Sto to znaci dosta dugo?jer mi vec skoro 2mj ovako dojimo!
Super za dudu. Dok se ne uspostavi dojenje kakvo želite (bez SNS.a) bolje ju je izbjegavati. I položaj na kojem držite SNS potiče bebu da sisa, što je također dobro.
Što se tiče izdajanja, ukoliko beba siše iz svake dojke po 15ak minuta to je dovoljno efektivna stimulacija i nije potrebno ekstra izdajanje radi stimuliranja proizvodnje. No ako posiše samo jednu dojku bilo bi uputno isprazniti drugu dojku izdajalicom kako bi ih stimulirali na veću proizvodnju. U vašem slučaju je odlično što joj kasnije možete dati svoje mlijeko na SNS te tako malo pomalo prelazite na isključivo dojenje (uz SNS).
Koliko vidim iz vašeg dosadašnjeg dojenja da beba napreduje, malo po malo, što se tiče prihvaćanja dojke I da super radite što joj nudite dojku u polu snu i što se pokušavate prebaciti na užu cijevčicu.
Što još mislim da bi mogli jest stimulirat bebu kontaktom koža na kožu, tj. da što više vremena provedete mazeći se tako da je beba u peleni samo a vi ili u otvorenoj potkošulji ili recimo samo grudnjaku tako da beba ima što slobodniji pristup prsima.
Evo danas sam pokusala dati cicu kao utjehu kada sam ju uspavljivala ali odmah sljedi plac,.,prihvati povuce i place,.mislim da ona zna i zeli dojku samo za jelo!Danas cjelo jutro na uzoj,a sada sam joj dala na siru.probati cu se vise izdajati,ali evo nakon cijelog dana svega par kapi,sve je pocicala!pokusat cu sa koza na kozu!dojimo i dalje i pokusavamo povecati laktaciju!Hvala na savjetima,..,nadam se da cemo uspjeti
Situacija je trenutačno ovakva,jutros je cicala,obje i zaspala,jela na najmanju i zaspala ,probudila se,malo sam ju umirila sa dudicom-2sekunde i stavila joj samo cicu,opet je cicala i sada spava!jel to ok?nadam se da smo na pravom putu!
Meni se čini OK. Nastavite kako radite do sad. Bitno je samo ne brzati stvari i biti opušten.