volim tradicijski nakit, volim botune, volim Negrina, swarovski, ma vooolim nakit
Printable View
volim tradicijski nakit, volim botune, volim Negrina, swarovski, ma vooolim nakit
ma ne bih swarovski uzela ma nikada
ma ni tada
zapravo jako volim nakit na drugome
ja nisam taj tip
Vidi se apri da smo ista generacija. Da mi netko pokloni swarowski - ne znam šta bi mislila osim da me ne pozna.
I onda imam kćer koja svaki put stoji pred swarovski izlogom i pokazuje što joj se sve sviđa.
sve ostalo nabrojano mi je Ok, a volim nakit, iako ga ne nosim često.
Zgodnih stvari često kupim u Ilici u onom dućanu s tepisima. Nije da mi se sviđa sav nakt, ali se da izabrati.
i jedna umjetnica radi lijep i dosta skup, a meni prekrasan nakit. Može ga se vidjeti u Amelie ( ili kako se već zove dućan) u Ilici prema Britancu, dok ga u sitom dućanu u Jurišićevoj nema. Perlice su staklene, živih boja, sa srebrnim detaljem koji je vrlo često u obliku mačke
ja ne volim i ne nosim nakit (mada se kićenje povezuje s mojim horoskopskim znakom)
ali da poklanjam kupila bih nešto što se većini sviđa
većina je čula za swarovski, mislim da ih nije previše čulo za MN
i ja glasam za tetu negrin
nisam od nakita
ali tamo mi je sve prekrasno
Ja ne znam nikog tko je na poklon dobio MN, znao ili ne znao za nju prije toga, tko se nije vratio po još :) Već i kutijica je doživljaj za sebe. A unutra stave mali letkić gdje piše da je sve hand-made, kako ga čuvati... Ma ljubav na prvi pogled.
Jučer kupila dar za kumče.8-)
Jelka je rekla da su tete u godinama
i mislim da bi trebala kupovati pretpostavlajući ukus tete u godinama, a ne neke mlade žene
a malo je pretjerano reći da je swarovski odvratan
ne mora ti se sviđati, ali meni takav komentar izazove reakciju da više ne iznosim svoje mišljenje ovdje
pa ne moraš
ja stvarno ne razumijem
meni je to nešto stvarno strašno
i zašto to tebe vrijeđa
ne vrijeđam se ni ja što drugi kažu da su tripice odvratne
šta me briga
to što je netko "u godinama" ne znači apsloutno ništa
moja mama ima 77 i ja dajem obje ruke u vatru da ne bi nikada swarovski stavila na sebe
apri
ja kažem da ne treba zaključivati po sebi i ljudi iz svoje okolice
mene ljudi s kojima se družim, i većina ljudi s kojima komuniciram na internetu "uljuljka" u neku lažnu sigurnost
i onda se iznenadim koliko u "pravom svijetu" ima ljudi koji se ne odnose prema svojoj djeci onako, kako ja mislim, da bi trebali,
ljudi koji ne vežu djecu u sjedalice, ljudi kojima je smiješno da dijete ima kacigu za bicikl, ljudi koji su homofobni, nacionalisti, nasilni.....
ili bezazelno, a možda meni teško prihvaljivo, ljudi koji slušaju cajke, severinu
ali neću pred njoma reći da mi je to odvratno
OT
kada smo mi kupovali poklon vrtićkim tetama, isto su kupljene narukvice
bile su baš zgodne
kupljene su u branimir centru
nisam ih ja kupovala pa ne znam točno gdje i je li to bila bolja bižuterija ili srebro
kolko se sjećam, a to je bilo prije 3 godine, koštale su cca 700-800 kuna
mislim da je to onaj dućan koji prrodaje i satove, heta
Ja isto ne bi stavila Swarovski na sebe, ali kćer mi je dobila jedan lančić sa privjeskom i njoj baš dobro stoji.:-)
I da, i ona ko svraka obilazi njihove dućane.:mrgreen:
potpis na boldano.
ja imam par komada i netko tko ne zna da je swarovski nema pojma što nosim oko vrata.
meni su prekrasni, iako sam generacija 70-ih.
ali ipak ne savjertujem one lančiće sa sitnim kristalićima, jer ispadaju nakon nekog vremena,
a popravaka kod njih nema.
Meni je ova tema pravo otkriće, naime ne nosim apsolutno nikakav nakit, pa nemam niti pojma gdje se kupuje, ali često kupujem nekakve poklončiće i nikad ne znam gdje kupovati. Recite mi samo gdje je taj negrin (ili kako već) - čini mi se da na webu piše Cascade, nije li to zatvoreno!?
Te sa sitnima hoće moje dijete. Cijena 2000 kn.
Meni je swarovski za mlađe a ne za starije.
a za mene, nikada, pa ni tada kako bi rekla apri.
sada ste me zaintrigirale za MN a ne znam niti gdje je dućan. Kaptol centar, Radićeva? Stvarno ne znam
I ja sam više id etno nakita. A prekrasnog nakita se zna naći na sajmu kamenja, pa sam ga ove godine izbjegla jer tamo ostavim bogatstvo
Lazera Lumezija naprosto obožavam, ali nikako da odvojim novac za kreaciju, no posjet njegovoj radionci i priča s njim, uvijek je doživljaj.
U Radicevoj
Mima, ne znam
ja sam ga uživo gledala samo u Opatiji, na glavnoj ulici, blizu hotela Sv. JAkov
i to godinu za godinom :-)
inače ga gledam samo po netu... do jednoga dana
pa dobro ajde, može biti, ja sam mlada u duši :mrgreen:
meni recimo u swarovskom ima stvari koje ni u ludilu ne bih stavila na sebe,
jer su onako za starije gospođe u krznenim kaputima.
ja imam ovaj lančić http://www.swarovski.com/Web_AA/en/6...e_Pendant.html
Moja curka je dobila od prijateljice za rodjendan tanki lancic s privjeskom bubamara Swarovski - meni je jako simpa. Onaj presljasteci nakit mi je malo previse iako su im one kao kozne narukvice cijele ispunjene kristalima jako fora na neke kombinacije. Opet, nije za tete rekla bih, da se vratim na temu.
U biti nakon svega ovdje Jelka - fakat nije lako kupiti nakit nekome ciji ukus ne poznas stvarno dobro... Vjerojatno s tankim decentnim lancicem i privjeskom ne mozes puno pogrijesiti.
Prvi put vidim M. Negrin nakit. A, dobro, uzela bih da je poklon, ali meni je to na nivou bezveze. Meni je samo plemeniti metal nakit (i to decentnih oblika), ali vjerojatno sam poprilično usamljena u stavu.
A Swarovski ima i skroz nešljaštećih narukvica, poput ovih
http://www.swarovski.com/Web_US/en/0...Bracelets.html
Ako vam je Swarovski i niža cijena izbor.
Ne znam da li ste spomenule Dvije šmizle - tamo sam znala kupit neke đinđe - lijepe za malo novaca
Nije moj stil ali jako mi se sviđa: http://www.pandora.net/hr-hr/ :zaljubljen:
meni je swarovski po "ljepoti" u rangu jeftine kineske bižuterije, naglašavam jeftine
slažem se s beti, s jednostavnim komadom "pravog" nakita (zlatarna) teško da se može pogriješiti
ovi dizajnerski su rizik, ne voli to svatko
Pa ne voli niti svatko zlato.
treba znati ukus onoga kome se poklanja, i to je to.
X!
I sigurna sam da sve tete zbog kojih je ovaj topic otvoren nemaju isti ukus. Tim više se bojim da možete fulati.
Moja sestrična je teta u vrtiću, dobila je torbu, unikat, ručni rad, roditelji su ispalili brdo novaca za nju. A njoj je to totalno bez veze stvar. Meni nije. :mrgreen: Srećom pa sestrična pozna moj ukus pa ju je bez dvojbe dala meni.
Pa nema veze voli ili ne. Zlato je vrijednost. Bila i bit će.
Kupe zlatnu pločicu koja može biti nakit ili samo dobro uložen novac za crne dane u kutiji za nakit. npr: http://www.dax.hr/hr/katalog/prikaz_..._plocice-124/3
Kad već raspolažu sa toliko novaca. Kod nas je poklon knjiga i/ili buket cvijeća. A tete ni učiteljice ni ne očekuju nešto više. Nismo ih navikli. Primorci, valjda rođeni na škrtoj zemlji i poklone škrte dajemo ;).
Joj , Beti ,onda najbolje da uviteljicama daju gotovinu da stavi na orocenu stednju uz kamate.
A, Jelka, jesmo ti pomogle :lol:
:)
No, ozbiljno, mislim da bi ih više bilo sretno sa gotovinom, nego poklonom koji im se ne sviđa.
Poklon kartice su isto jako dobar izbor kada se ne zna što pokloniti.
[QUOTE=Beti3;2427725]Pa nema veze voli ili ne. Zlato je vrijednost. Bila i bit će.
ovo sam htjela reći, to je vrijednost, pa bas da joj se i ne sviđa moze prodati i za to si kupiti kaj joj paše
i ja mislim da 1000kn po glavi nije malo
To sam i ja pokušavala reći onim prijedlogom za poklon bon. Pogotovo zato jer se radi o dosta velikoj svoti, a lako je promašiti ukus osobe kojoj se poklanja. Ovako ako joj se nakit i ne svidi, još uvijek joj ostaje dio poklona kojeg može sama iskoristiti onako kako joj najbolje odgovara. :)
(Ovo gore iz pozicije nekog tko je nedavno dobio baš narukvicu - em ih ne nosim, em nije bila moj stil i jednostavno sam je proslijedila dalje. Šteta bačenog novca od strane osobe koja mi je to poklonila. :neznam:)
eh, da su mi sve pare od promašenih poklona koje sam dobila...
najčešće ih proslijedim dalje iako se loše osjećam zbog toga :-/
nakit i slike...pokloni kod kojih je šansa za fulanac valjda 90%, nažalost.
ne znam,ja sam valjda totalno neromantična,no poklon kartica i buket cvijeća meni osobno zvuči odlično.
još jedna koja ni mrtva ne bi na sebe swarovski:mrgreen:
Joj da, meni ni MM ne može kupiti, ap više niti ne kupuje a da me ne pita. Možda najbolje reći, o ukusima se ne raspravlja.
fakat svatko ma svoj ukus, ali mislim da je na prvoj stranici netko napisao da se sa searowskim ne može pogriješiti, pa je otuda i krenula sva priča. Ali smo barem dobile gomilu ideja. Idem pod hitno u taj MN, ionako mi je brzo rođendan :)
Meni su super stvari u Zlatarni Celje, a ima svega, i srebra i zlata.
Trebala sam ponovno čitati.
meni je najdraži komad nakita - naušnice. Nrukvice baš nikada ne nosim.
ali svarowski privjesci za naše učiteljice stvarno nisu loši. U stvari, s privjeskom se možda najmanje pogriješi, on mi je nekako neutralan
Rođena sam krajem 70ih, i taj svarovski bi na sebe : malo koji komad i rijetko
meni se osobno sviđa ovaj nakit , po sredini je slika
http://croatian.cri.cn/361/2010/11/03/21s38592.htm
mislim da smo po tom pitanju jako različiti
kupovala sam tetama, imala sam 5x skromniji budžet
kupila sam tradicijske srebrne naušnice filigran, jedne srebrne jednostavne, ko dvije tanke niti s kojih visi kuglica, vrlo jednostavno i efektno, za mlađu tetu.
Za treću, krupniju, bižuterija s jednom kuglicom od srebra, ostatak od većih kuglica tirkiznog kamena.
Od poklon bonova, sviđa mi se jedino onaj prijedlog za poklon bon u knjižari.
Eh, da, jednom teti nismo kupili nakit nego knjigu.
http://www.nakitzaguste.com/2011/07/14/narukvica-002/
ovo rado nosim