nisam ja... da nije andrea? :smajli pada s lopte:
ozbiljno, ne sjećam se da sam vidjela recept...
Printable View
nisam ja... da nije andrea? :smajli pada s lopte:
ozbiljno, ne sjećam se da sam vidjela recept...
ajngemahtec - moja verzija:
izdinstas luk (na ulju, po mogucnosti), dodas mrkvicu, grasak, korabicu, moze i piletinu, a i ne mora, malo podlijes vodom, tek toliko da pokrije, dodas Vegetu, stavis malo crvene paprike; kad je pri kraju zalijes vrhnjem za kuhanje i ukuhas noklice.
Amalthea, ukucaj u pretražnik, već smo to imali!
(stvarno ćemo se nas dvije tući) :P
hajvi, ja meso cijeli dan držim u pacu soja-sosa, malo maslinovog ulja, kima, mljevenih sezamovih i lanenih sjemenki.
onda ću to meso baciti na tavu, a tikvice i kuruza će pustiti svoj sok.
kad se propži, poklopim i onda sve podivlja puštajući tekućinu.
ne znam hoće li biti suho... misliš da sam to ikada radila.
ja jelovnik smišljam dok idem od računala prema kuhinji, a finiširam kad otvorim hladnjak/ormar/ladicu.
kužim - znam kaj će ispasti ;) , mislila sam da to zaliješ vodom/paradajzom i usaftaš.
Fora mi je kombinacija soja sos+maslinovo ulje. Ne mogu si uopce zamisliti kakv bi to okus bio, ali jaaaaako primamljivo zvuci...
mrzim ovaj spori Internet na poslu ....grrrr....
dok ja pretražujem, aprikota me već špota!
našla
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...maht&start=100
i još je apricot dala recept, a ostale su raspravljale o tome je li to zaprška ili jelo...
boks! :P
javit ću vam večeras što je bilo...
ma mora biti fino!
buaaaaaa, i ja sam pronašla taj link!
i prisjetila se starih dana..
šmrc!
pogledajte kako smo snorki učile kako se priprema bilo što iz mora!
a danas pita dille gdje joj je riba na jelovniku...
buaaaaa :cry:
Umrijet cuuuuuuu! :lol: x10000000000000000000Citiraj:
andrea prvotno napisa
Mi velimo "pošrekane".
jaooooo, valjam se ispod stola!
pa i taj topic je završio na burekuuuuu!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol:
i ja postam i citam s nogu, tako da nisam vidjela ribu :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nego, jucer sam jela krompirusu koju je mama napravila. Bilo je i bureka, ali ga ja i nisam ljubitelj.
Nego, veceras nam dolaze gosti Austrijanci, pa ce po prvi put probat domaci burek :D
Imam novu uzrecicuuuuuuuuuuuuu - NEGOOO :(
Dille jel moze recept od ovoga:
okruglice od mljevenog u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver)-obozavam njegove emisije :mrgreen:
Slično je i kod njega osim što on koristi sušene rajčice.Citiraj:
dille prvotno napisa
Upozorenje za Dille: kraljicin dan nikada ne pada ne nedjelju pa ce tako ove godine biti pomjeren na subotu.
To su stvari na kojima se vidi koliko si integriran(a) ;) a ja sam juce na poslu dozivjela sok kad su mi rekli pa si misli. :hihihi:
Lilly, dille se barem opravdava lokacijom u potpisu... A ti?
(ajme majko, u dva četveroslovna imena, PET slova "L")!
aprikota - oko sokolovo! :lol:
I ja isto. Amsterdamci su republikanci, ne gotive narocito kraljevska desavanja. Da im nema stranaca i turista (ponajvise holandskih turista) njihov kraljicin dan bi bio ispunjen pijacom.
Mi ne integrirani stranci se brinemo da se ima sta kupiti, pojesti, popiti. Mozda bi jedan dan kasnili ali festa bi pala. ;)
Ma da?!Citiraj:
Lilly prvotno napisa
Gadovi. :evil:
A ne bi im se omaklo pa da ga premjeste na ponedjeljak, recimo...
dille jel moze onaj recept??[/i]
haha, jasta, pa da im cijeli tjedan bude lokanje i onesvjescivanje. Nastupile bi poplave od mase ljudi koji bi popadali u kanale....Citiraj:
dille prvotno napisa
Sori, Sandra... nisam stigla.
Evo, stize: (malo je modificiran, ali ideja je ista)
U mljeveno meso umijesas jaje, sol, mljeveni kim, mljeveni korijander i smiksani cesnjak (budu malo tvrdje, ali mi ih tako volimo; ako hoces mekse stavi malo prezla); valjas manje loptice i ispeces ih u malo ulja; kad su gotove zalijes passatom, posipas origanom, bosiljkom, majcinom dusicom i kaduljom i kratko prokuhas; sve premjestis u vatrostalnu zdjelu, po vrhu narezes ili natrgas velike komade mozzarelle i zapeces u pecnici. Uz to skuhas tjesteninu.
Originalni recept je iz serije Oliver's Twist, "meatballs".
Dille, a jel' ćeš se ti stvarno držati tog jelovnika? :mrgreen:
(što se ono dogodilo u božićnom kvizu s jelovnikom za studeni? Ako se ne varam odgovor na jedno pitanje bilo je: Nitko se nije pridržavao jelovnika, pa čak ni Dille!)
Nije bitno, glavno da mi nemaštovite imamo ideja za ručak.
To da niti 3/4 toga ne znam skuhati je manje bitno - zato imam majčicu moju dragu :mrgreen:
:?Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Pa nije ovo sastavljeni jelovnik za vas, nego moj prepisani s frizidera. Evo slanutak mi se namace od jucer navecer... Hoces sliku? :mrgreen:
He, he... to nije bio moj nego tudji odgovor... Moj dio jelovnika je ukljucivao samo prva dva tjedna, onda je wewa dopisala sve svoje mesne gadosti i normalno da nitko nije kuhao po tome... :mrgreen:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
thanx
dali imas jos kojih njegovih recepta,a da su jednostavni i bez peperminta(koliko sam primjetila to mu je jedan od omiljenih zacina)
Zvučim bahato, jel da? ;)Citiraj:
dille prvotno napisa