Prvi porod sa dripom, trajao cca 7 sati + 2h vozikanja sa puknutim vodenjakom i traženja bolnice gdje će pustiti muža, pola od toga vremena sam osjećala da ne mogu više, da se gubim, na kraju sam željela da se sve završi pod bilo koju cijenu, stvarno mislim bilo koju. Znam da sam se pokušavala suspregnuti da ne vrištim jer me je bilo sram, a tada su krikovi koji su se prolomili iz mene bili valjda gori nego da se nisam susprezala. Babica mi je govorila da prestanem vrištati, da se druge rodilje budu prestrašile, i neka pogledam kako se mlada rodilja u susjednom boksu super nosi sa trudovima. Zabunom su mislili da mi je to drugi porod, pa su valjda i drip nafrljili kao višerotki. Nitko mi nije ništa govorio niti objasnio. Beba 3580gr.
Plakala sam satima i danima poslije poroda, bila je epiziotomija i sve ostalo; to nije bilo nikako ono što sam ja željela od toga tako očekivanog i priželjkivanog trenutka.
Drugi porod; osjetila sam da je stvarno porod a ne zafrkancija tek pred sam kraj, možda nešto više od pola sata; sjećam se da sam mislila da to još nije ono pravo jer nisam niti blizu nikakve faze očaja kao u prvom porodu, da ja mogu još izdržati, prvo grrr ispustila sam kad je glavica već išla van, a kada su babice dotrčale i rekle da se okrenem na leđa ja sam pomislila "pa nemoguće da je već to". Porod je trajao cca 24h, bez dripa. Beba 4550gr.