-
Ok, razumjela sam te :). Kako se ona ponaša nakon podoja i kad je budna? Bude li zadovoljna, smješi li se, guguće?
Pokušaj malenu odmah staviti pravilno na dojku, pomozi joj tako što ćeš staviti ruku oko areole, ovog tamnog dijela dojke, u obliku slova C- gore palac, kažipst i srednji dolje. Podigni dojku, bradavicu malo usmjeri prema njenom nepcu, da gleda gore i kad ona zine jako, približi je sebi. Važan je dobar položaj za efikasno dojenje.
Prvi mjesec ne znamo točno koliko je dobila jer nemamo najmanju porođajnu, oko 500 g je, to je ok. Poslije je u tjedan dana dobila 150 g, isto ok. Ovo kad je u 2 tjedna dobila 200 g je moglo i bolje, ali ako ste imali soor, vjerojatno je zbog toga jer zbog soora može doći do manjeg dobitka na težini.
Probaj ovako:
-unutar 3 sata dojite na istoj dojci, ako se druga neugodno prepuni, izdoji malo da popusti napetost
-kada prestane aktivno sisati, radi kompresije, obavezno, one će potjerati masnije mlijeko prema bradavici http://www.youtube.com/watch?v=Oh-nnTps1Ls- ovdje je video, a ako želiš, detaljnije ću ti još o tome napisati
-nastavite dojiti na zahtjev, ali pokušaj joj tijekom dana nuditi svaka 2 sata, noću kada hoće, ali bar jednom
-nemoj joj davati dudicu, vodu, čaj
-možeš nastaviti s tim izdajanjem prije podoja, ali oprezno da si ne nebildaš proizvodnju (možda ne svaki podoj, nego povremeno)
-pokušajte što više biti u kontaktu koža na kožu, noću spavajte blizu, ako ti tako odgovara
-neki izvori kažu da masiranje bebe doprinosi boljoj probavi i boljem dobivanju na kilaži pa možete i to probati
Svakako prati pelene- dnevno: 3-4 pokakane (veličine kovanice od 5 kn) ili jedna obilna i 5-6 mokrih jednokratnih tj. 7-8 platnenih i opće stanje djeteta.
-
nakon podoja se igramo,ja joj pricam ona guguce smjesi se,inace je mirno i fino dijete place samo kad je nesta muci i kad je gladna,fino spava,ne dajem joj nista osim dojenja,dudu ionako nece :-),nudim ja njoj i na svako sat kad je budna kad spava nudim joj kad se probudi jer mi je zao buditi,nekad hoce da jede na sat nekad nece vec trazi kad ogladni...sto se tice pelena mokrih ima dovoljno a kaki jednom do dva puta dnevno onako srednje velicine :-),uradit cu kako ste mi rekli pa cemo vidjeti.hvala vam
e sad kako napisah prije radili smo UK i evo stigli rezultati i nisu dobri,na dvije UK izolovana eserihija c. treca ostala sterilna :cry:,jel mozda zbog toga ona ne dobija dovoljno na kilazi?uzas zaista sam sad ocajna s tom bestijom nikad nisam imala posla odkud sad ona :-(
-
Žao mi je zbog nalaza, moguće je da zbog bakterije nije dobivala dovoljno. Istraživanja pokazuju da su sojevi bakterija kod dojene djece manje infektivni nego da se dijete ne hrani majčinim mlijekom. Ti svoje dijete i dalje štitiš, a kako ćete u boj s bakterijom, reći će ti pedijatar.:love2: