mislim da bi moji pojeli siceve u autu da ima ne damo dorucak 15 minuta nakon ustajanja...
Printable View
mislim da bi moji pojeli siceve u autu da ima ne damo dorucak 15 minuta nakon ustajanja...
pokušaj pronaći Jutarnji od 30.3.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
upravo je u Međimurju počela inicijativa zbog tih aparata u osnovnim školama.
ne jedu prije vrtića...popiju sirup, multivitamol i to je to...
u vrtiću ih čeka doručak svako jutro tako da ako pojedu nešto doma u vrtiću neće ništa
pa kaj? ionako će kvalitetnije pojest doma nego u vrtićuCitiraj:
brane prvotno napisa
Kod nas se za dorucak jelovnik doma i u vrticu ne razlikuje puno tako da nama to nije toliko bitan faktor.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Bitniji faktor je, na zalost, vrijeme.
Ja ih ostavljam u vrticu oko 8h i dolazim po njih oko 16h. Ako dodjem kasnije onda ne mogu popricati s tetama kak im bilo, jesu li spavali, sto su i koliko jeli, kakvih ima jos novosti u grupama. To je osobito vazno za Zrinku koja je jos "friska" u vrticu.
Mogu ih ja koji put ostaviti i u pola 9 pa doci opet u 16h, nije mi firma bas toliko striktna, no bas svaki dan ne ide. A bas mi se ni ne ustaje u 5h (ustajem u 6h, krecemo od kuce oko 7:30h) pa da to sve obavimo kak treba skupa s doruckom.
naš doručak doma i u vrtiću se uopće ne razlikujeCitiraj:
ninochka prvotno napisa
i doma i u vrtiću jedu namaze, salamu na kruhu, isl. jedino što doma tu i tamo pojedu čokolino a u vrtiću toga nema...
Vidis, a u nasem vrticu ima cokolina, ali zato doma nema salama.Citiraj:
brane prvotno napisa
(nije da smo vegici, nego bas ne jedemo cesto salame, a Vedran jos i rjedje)
A u vrticu ima cesce nego doma zganaca i griza (ah, moram priznati da smo cesto lijeni to kuhati), no puno rjedje mueslica i pahuljica. Ali, generalno, se jelovnici za dorucak dosta poklapaju.
Za rucak su razlike vece: doma ima puno vise tjestenina i cuspajza, a manje mesa i krumpira.
Htjedoh jos reci da iako ne mislim da je jelovnik u vrticu super ekstra smatram da nije ni nesto posebno los.
potpisujemCitiraj:
tatek prvotno napisa
ok, onda sam govorila u svoje ime. ni kod nas nije loš, al je doma bolji
Ian ne jede griz s čokoladom ko u vrtiću nego s voćem
ne jede salame ko u vrtiću
u vrtiću nema pahuljica
ne jede kruh s nutellom i slično (a sirne namaze jednostavno neće)
Stvarno? Ja ne znam ni jednu :? Možda su ti aparati uz kuhinju.Citiraj:
apricot prvotno napisa
U tome i je kvaka da aparati budu uzkuhinju, kad dijete ugleda čokoladicu kupit će ju i neće ni stići do kuhinje. :x
ja Taru dosta rano vodim u vrtić, tak da se budimo oko 6.15 i rijetko kada jede doma, tu i tamo je uhvati pa si nekaj pojede, ali nije pravilo. Inače nije dijete koje jede odmah čim se digne, tako da joj je prvi obrok doručak u vrtiću.
Kako koji dan. Mi ujutro doručkujemo (čak je i tata prisutan). Danas me izričito tražila čaj od kamilice, neki dan je jela muslije, jučer nije htjela ništa. I bez obzira jede li kod kuće ili ne, u vrtiću sve smaže.
Ali navečer ...
Večera u 7 (sir i vrhnje, musliji, sendvič i sl.) i nakon sat vremena, prije spavanja, opet me traži da bi nešto jela. Tad joj dam čašu mlijeka.
A popodne ima užinu u vrtiću (u pola 4) i još voće doma (oko 5).
Moj dida kaže da je M jedino dijete u obitelji unazad 100 godina koje želi jesti i traži jesti.
doruckuje oko 2 dcl cok.sojinog mlijeka i cornflakes - nekad vise, nekad manje...ali mlijeko obavezno popije :)
Mi prije vrtica obavezno doruckujemo (kruh, puter, med i mlijeko ili corn flakes i chombose s mlijekom) ali zato u vrtic dodjemo jako kasno (oko 9h). Bas me veseli sto sam procitala da cemo u novom vrticu imati vise vrsti dorucka na izbor, pa mozda od jeseni izbacimo taj dorucak kod kuce, naravno ako stvar dobro profunkcionira i ako ona zbilja bude tamo dobro doruckovala.
Kod nas se isto uvijek kod kuce doruckuje. Imam jako izbirljivo dijete pa se nikad ne mogu pouzdati u to da ce jesti u vrticu.