hvala svima
nakon skoro 10 godina sto smo ih cekali samo se smjeskam dok ih nosam ili hranim
da, samo sam s njima, i tata je zasad stalno s njima
baka radi sve drugo i ide nam pomalo
od cicanja ne odustajemo
Printable View
hvala svima
nakon skoro 10 godina sto smo ih cekali samo se smjeskam dok ih nosam ili hranim
da, samo sam s njima, i tata je zasad stalno s njima
baka radi sve drugo i ide nam pomalo
od cicanja ne odustajemo
ynam ja kakav je strai da ne usahnu, i ja sam bila panici da mi ne gube na tezini.
Ali naravno da nisu, tako nece ni tvóje. u to sam uvjerena.
U bolnici su me navukli na zapisivanje koliko je koji pojeo, koliko pelena...
To JE neka sigurnost na pocetku, ali sprjecava ze da imas povjerenja u sebe.
Vidim da i ti imass "utjehu mililitara".
Ja sam tek nakon dva mjeseca pustila zapisivanje.
Cure su lijepo dobile za svoju dob!
Pokusaj mozda ovako, kad nahranis prvu, zamoli muza, baku ili tko je na ispomoci da uzme bebu i ako je potrebnonadohraniti, neka to i napravi. Ti uzmi drugu i daj joj max vremena da cica bez razmisljanja o mililitrima, ili vremenu podoja. Pokusaj i ti s njom zatvoriti oko, bar na koju minutu da se opustis.
Pa vidi kako se beba ponasa.... Slijedeci puta isto tako samo sa drugom curkom....
Vjerojatno ti je tesko da ih nemaj obje na oku, ali pokusaj.
Ili kreni s tandemom, tako ce to biti obje na oku...:-)
Pogledaj nekoliko videa na you tube, pripremite i zarolane rucnike i hrpu malih pomocnih jastucica, te naka ti muz pomogne posaviti ih. Mozda bi ti to mentalno pasalo za Let down....
I ne boj se, to su zilave curke, nis im nece biti u tandemu....
nadam se da razumno zborim, a ako ti mogu jos nekako pomoci, pisi!
:-D
pisem s moba, sto gresaka....
Mare, meni je tako bilo s oboje djece. Nije mi mlijeko navrlo, prepunjene dojke nisam nikad imala, LD nisam nikad osjetila. Oboje su prvih mjesec dana navlačili mlijeko i stalno su bili na knap. Stalno im je falilo, tek negdje s mjesec dana je bilo ok. Ali su dobro dobivali na težini i mogla sam ih pustiti da se ne najedu do kraja.
mare, kako ste?
Baš sam se mislil javiti-evo, ja sam dokaz da mlijeko može doći i kasnije, a nisam vjerovala kad su mi to govorili, mlijeka ima, dojke nisu više žlundrave, cure cike, iako im to nije dosta pa dodajemo ad, al dojenje ide baš dobro. Puno sam čitala u trudnoći o dojenju i problemima, i bilo me strah pogrešnih hvata, mastitisa, al ispalo je super i uživamo. Ipak, one nakon dojenja navale na bočicu, pa ne znam kakvo je mlijeko, ali-dojimo kad požele i djeluju zadovoljno. Jedna cura je buhtlica i ona više jede. Kad se počne nervozit na cici-to znači da je ispraznila? Iako, ona je zahtjevnija pa ne znam jel ta nervoza zbog mlijeka ili zato što joj dosadi pa bi se nosila, najsretnija je na rukama.
Bravo! :klap:
Savršeno za tvoje cure! Nemoj ni na sekundu misliti da ti je mlijeko 'preslabo' ili tako nešto. Tvoje mlijeko je savršeno, živo, prilagođava se djetetovim potrebama pa je vodenastije, masnije, ovisno o dobu dana, hormonima i sl.!Citiraj:
pa ne znam kakvo je mlijeko
Još prije sam ti nešto htjela napisati pa nikako-ovo je istitna, ali ne zato što tvoje tijelo ne može proizvesti dovoljno mlijeka za obje (često žene jedno dijete doje samo na jednoj dojci), nego zato što je tehnički zahtjevnije, ne može mama stići sve pa onda uleti netko drugi hraniti dijete AD-om.Citiraj:
al rijetko koji blizanci uspiju bîtí samo na cici
Kada se još malo uhodate, upoznate i tako, možeš pokušati još povećati količinu mlijeka, ako želiš. Ali, svaka kap tvog mlijeka koju dobiju je super! :)
To što se unervozi, može značiti da joj sporije mlijeko ide (pogotovo kad na bočicu tako lijepo teče) pa se buni, a možda treba podrignuti ili joj je dosta, tko zna.
U svakom slučaju, većom potrošnjom se i više proizvede, i obrnuto.
Nadam se da nemaš osjećaj da forisram pretjerano. :)
ni govora da forsiraš, dojenje mi je jako važno
mare ja ću ti samo podršku dati, jer i ja imam takve prazne žlundrice i borimo se :love2:
pužić, skupa smo zatrudnile i evo nas...moje cike su sad pune, vjerujem da će bit i tvoje