Prvi: od prvog truda do poroda 15 sati (u rađaoni bila 11 sati)
Drugi: od prvog truda do poroda 3 sata (u rađaoni bila 1 sat)
ak i s trećim bit ovak morat ću u bolnicu i prije prvog truda :lol:
Printable View
Prvi: od prvog truda do poroda 15 sati (u rađaoni bila 11 sati)
Drugi: od prvog truda do poroda 3 sata (u rađaoni bila 1 sat)
ak i s trećim bit ovak morat ću u bolnicu i prije prvog truda :lol:
ja sam sebi objasnila da me je drugi put manje boljelo jer sam prirodno popucala, pa nije oštećen mišić; a prvi put je bila epiziotmija kada se reže mišić, a jednom razrezani mišić nikada više ne može biti ono što je nekada bio i zarasta duuuugo.
Prvi porod sam dočekala u bolnici na pretragama zbog visokog tlaka. Prvi trudovi krenuli su oko 7 ujutro i bili ful lagani no do ručka (nešto iz 12 h) već sam puhala. Oko 14 h bili su svakih 6-8 minuta sasvim solidni. Kad je MM došao u posjete oko 16 h, doc me našao na hodniku di se držim za zid i previjam pa me odveo na pregled - najbolniji u životu. I dobila sam direktivu šetat po bolnici s MM-om. Pa sam šetala. U šetnji su trudovi bili svakih 2 min i trajali skoro minutu, a kad bih sjela da se odmorim, oko tri minute. Oko 18 h pozvali su me natrag u sobu na terapiju. Oko pol 8 navečer trudovi su se spojili bez popuštanja i cimerica je trčala po sestru da mi da injekciju. Pola sata kasnije pukao mi je vodenjak pa su me poslali u pripremu. Oko pol devet utrpali su me u boks i zakopčali na ctg. Uru kasnije u boks su pustili i MM-a koji je sa mnom odradio noćnu smjenu - punih 8 sati. Naime, Miha se rodio tek u 05:17 ujutro. Sve skupa koji sat preko 20. Bolno, ne?
Drugi put: oko pola dva u noći osjetila sam prvi trud, ali sam zaključila da još mogu spavati. Tako je bilo i za drugi, pa treći dok nisam skopčala da je razmak nekih 13 minuta. Bili su slabi trudovi, ali trudovi. Onda sam se ushodala, javila na forum i vratila u krpe kao još malo spavati. Probudila sam se ujutro bez trudova razočarana do groba. Cijelo prije pode trudovi su bili slabašni i nepravilni - s razmacima od pol sata do sat, možda i duže. Popodne oko 5 smo ipak otišli u rodilište da me pregledaju jer sam prenijela tjedan dana. Imala sam tri jača truda u autu i još dva u onih 45 minuta koje sam provela posve sama na stolu prikopčana na ctg (koji je u međuvremenu crko pa nije niš ni zabilježio). Kad me doc pregledala oko 6 popodne bila sam otvorena 4 cm i premišljala se da me pošalje doma na još koji sat. Pa se otišla konzultirat s nekim drugim doc. Nije je bilo 15 min, a u međuvremenu je mene počelo rasturat. Onda me ipak ostavila. Obavili su pripremu i oko pol 8 me utrpali u onaj isti boks kao prvi puta. Ctg sam imala samo kratko. Tražila sam da mi puste unutra MM-a, ali je sestra ustvrdila da me još jednom doc treba pregledati i probušiti vodenjak. I izgubila se. Skvičala sam ko bolesni pas dok se nisu pojavili i obavili bušenje. 8 cm. Pa je MM dobio dozvolu za ulaz. Bio je u boksu samo 20-ak minuta jer je mali izišao van u 20 do 9. Na moje trudove, bez dripa i bilo kakve pomagačke kemije. Nisam se stigla ni umoriti pošeno. Ma super. :)