ja bi sad najradje izbrisala ovaj topic da me ne podsjeca :(
Printable View
ja bi sad najradje izbrisala ovaj topic da me ne podsjeca :(
Si to gledala onu plavu, kratko ošišanu curu?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Vjerojatno, ako sam ikog gledala... obično zvjeram pogledom okolo i ne proučavam pažljivo face, pa donesem i krive zaključke.
Možete li napisati par korisnih savjeta koje ste čuli?
Ja zaista bio jucer.Ocekivao sam i ja manje ljudi (pogotovo nakon onog da je zadnji put bilo samo 6 ljudi) pa sam mislio da cemo se mi s Foruma i lakse prepoznavati ( a i da ce Apricot biti tamo pa me povezati s ostatkom svijeta :lol: ). Ovako mi se cinilo da nitko nikog ne pozna, a siguran sam da je bilo bar 7-8 ljudi s Rode (moje nagadjanje).
Tanja_b, mislim da sam i ja tebe skuzio (lice mi je poznato odnekud s planina ili planinarskih predavanja), ti si sjedila u cosku do vrata zar ne? No, dok sam se ja probio iz drugog reda odozada ti si vec otperjala ... A cini mi se da bi trudnica do mene mogla biti Felix (ja sam onaj koji je postavio dva pitanja), od ostalih nikog nisam mogao ni po cemu prepoznati ... ako vi mene jeste (npr. po slikama), kaj se niste javili? Vec mi je palo na pamet staviti cedulju na rever :lol: ali sam odustao.
Inace, ugodno sam iznenadjen odazivom i tata i ljudi iz struke(malo sam poslije komentirao sa predavacicom odaziv, bila je i ona iznenadjena , zamolio sam ju da i dalje javlja sva predavanja Rodi) ... A predavanje? OK, dobar i tecan sazetak glavnih stvari na tu temu, no ne cuh nista nova ... no, to bi i bilo tesko u tako kratkom vremenu, rekla je i sama predavacica (Dusanka Pasanovic, prof psihologije, 3 godine radi u Modusu).
Jok. Sjedila sam točno dva reda iza tebe (naočale, plavi pulover). Na žalost, morala sam žuriti kući, zbog uspavljivanja (naravno da se A. valjao s tatom po velikom krevetu kad sam se vratila i naravno da je zaspao u roku od 5 minuta kad sam ga stavila u njegov krevet!)Citiraj:
tatek prvotno napisa
A što se tiče korisnih savjeta... uglavnom se govorilo o postavljanju granica, zašto su važne, kako ih postaviti, dogovaranju posljedica određenog ponašanja, itd. U biti, sve ono što je većini članova ovog foruma dobro poznato. Ali meni je bilo drago čuti još jednu rekapitulaciju svega dosad "prikupljenog".
U svakom slučaju, zanimale bi me neke njihove radionice, kad ih bude, mislim da je taj (interaktivni) pristup još bolji od predavanja.
Koliko sam ja shvatila prvo se trebamo sami sa sobom dogovoriti što je prihvatljivo ponašanje i gdje su granice i onda se toga držati, biti u tome dosljedan, da dijete zna da je neko ponašanje, bez obzira na okolnosti, uvijek neprihvatljivo, a ne nekada braniti, a nekada dopustitiCitiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Dijeci su potrebne granice, radi osjećaja sigurnosti.
Dijete trebe uvijek hvaliti kada nešto dobro napravi.
Treba se sa djetetom dogovoriti gdje su granice i koja je kazna za njihovo nepoštovanje i to kada je sve u redu, ne u trenutku sukoba.
Za poštovanje granica i poželjno ponašanje treba dijete nagraditi.
Kada se ponaša neprihvatljivo kritizirati njegovo ponašanje, a ne njega kao osobu (to si loše napravio, a ne ti si loš).
Kada nešto napravi dobro pokazati naše zadovoljstvo i sreću tim ponašanjem, i ukazati djetetu da je ono zadovoljno time da nauči da se stvari rade ne da se samo zadovolje drugi nego da ono samo bude zadovoljno.
To je ovako "po seljački", bar sam ja to tako shvatila, ja baš nisam doma s psihologijom. Ima toga još, ali sada sam u žurbi.
aleksandra70vanja hvala na izvještaju
ja sam planirala ići, a onda sam sinoć u gluho doba noći skužila da je to već bilo (fulala sam dan :mrgreen: )
Ja sam bila i bilo je izvrsno, samo je bila jako velika guzva :D Pohvala predavacici, kratko, jasno i sazeto :D
tatek, ja nisam bila. mm je morao na sluzbeni put a nije mi se islo samoj po onoj kisi. drugi put :/
:( :( :(
zakaj ja stalno mislim da je ta radionica sad u petak - cak sam i sveki za petak organizirala da mi dodje klince cuvat!!!!!!!!!!
fak fak fak i fak
aleksandra, hvala za kratki sadrzaj. to je, manje vise, sto sam procitala u searsovoj 'discipline book'.