piky prvotno napisa
Bok mama tjaša. Vidiš, to ti ja ne volim, isto ko i ti i najvjerojatnije i sve mame, kad neko kaže "ja sam bolja mama od tebe zato što to radim tak i tak, a ne tak i tak". To meni moja svekrva radi i diže mi se kosa na glavi od tih i sličih primjedbi. Ne postoji bolja i lošja mama. Postoji samo Mama. naravno osim onih krampača koje maltretiraju i zapostavljaju svoju djecu jer nemaju osječaj za ništ. A tu več govorim o rizičnim skupinama tj. totalnim krajnostima (što nema veze za ovu našu priču) Kao što rekoh svako ima pravo odabrati svoj način i ništa nije za osudu, ako postoji ljubav za dijete.
Sam jedna stvar. To s igranjem s cicom. To ti nije ništ čudno. Da pače, to je totalna priroda. Znam da nismo više praljudi ili oni stari homosapiensi i da je to sve otišlo puuuuuno dalje od predpovijesti kad su majke dojile svoje male majmunčiće godinama jer ko zna jel su uopče znale šta bi im dale jest, al ipak je to sve priroda, a i mi ljudi smo živine (s mozgom). Sad imamo i pripravaka, flašica, duda, izdajalica, pedijatara, doktora i svega. Dakle imamo izbora, za razliku od pramama, ali priroda će uvijek ostat priroda, ma koliko mi napredovali,a ono iskonsko u nama nosimo kroz cijeli život i svaku situaciju i to nitko ne može poreći.
To ti bebu umiruje i tješi. Ta igra je sigurnost potpuna.I nekim ženama, drugačijim od tebe i od mene (jerbo 100 ljudi 100 čudi) nije lako svom anđelu to oduzeti. Probaj razumjet pliz.
Zamisli da tebi neko u trenu obriše sve frustracije, boli, bedove, i pokloni ti potpuni duševni mir, sigurnost i sve što si apsolutno želiš i trebaš na svijetu. To je bebama koje cicaju, ta igra s cicom. I to je ok.
O k je i tvoj izbor. Totalno. Ništ čudno, baš kao i kod nas muzara. Nit sam ja bolja, nit si ti bolja. Samo imamo drugačije načine. I to je u redu. CONECTING THRU CULTURES, CELEBRATING DEVIRSITY. (Neznam jel točno napisano) Al O.K.
Uostalom puno više truda treba uložiti da se umiri dijete koje nije na cici. A tu ti skidam kapu i divim ti se, jer se očito baviš s svojim malenim/malenom 100 na sat. Svaka čast.
Al isto tak ima žena koje doma imaju kaos, ne svojom krivnjom i nemaju baš vremena niti pomoči od ukučana iliti muževa ili kajaznam. (ima svakakvih situacija) pa rade kak im je lakše da se baš ne onesvijeste oko 12 i 15 popodne od umora. Ak me razmeš kaj ti oču reći. A takvima je pogotovo potrebna podrška da znaju da nisu same. Osuda bi ih mogla dotuć. Pa pomozimo im, makar nekad i ne razumijemo njihove postupke. No sad sam već dosadna. Ljubi dijete. Bokić. 8) i javi se...
Ja mislim da bi se mi međusobno trebale podržati u mišljenjima,sve dok ne štetimo svojim malima. A kao što vidim na forumu smo, zainteresirane smo, volimo svoju djecu i sad ti meni reci šta nam fali. Dobre smo mame dojile mi 3 mjeseca, ili 3 godine.
Al maleni će i odrasti, ko zna kakve ćemo biti s tim malim ljudima???
Trebali bi i onda otvorit neki forum. Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede. Kaj ti veliš, a? Brijem dobra ideja.