Citiraj:
aslavi28 prvotno napisa
Printable View
Citiraj:
aslavi28 prvotno napisa
mi smo se kupali krajem lipnja i to na Pagu, mala je imala 8 mjeseci.
uživala je!
:heart:
u pličaku mi je stalno uzimala kamenčiće ili jela pjesak, pa smo radije bile u vodi do struka (mog). :lol:
ovo ljeto ce se v. sigurno kupati u moru. ja sam imala 5 mjeseci i svaki dan su me vodili na more :heart:
ah kad ce to ljeto...
M. se prvi puta kupao u moru 19.08. znaci sa 3 mj. i 4 dana
Mirta sa 2,5 mj i uživala je.
miha baš sam htjela vidjet te slike skupanja ali su sve pod passwordom :?
a sta je sa "suncanjem" tj boravkom na plazi? Koliko dugo. ima li kakvih ogranicenja (osim prejakog sunca), da li pokriti dijete u hladu, a u slucaju da nema hlada kupiti sator ili suncobran (ili nesto jos prakticnije ako postoji??)?
Kakve kreme su vam najbolje i koliko ih cesto treba mazuckati... I da li moze ici bez sesirica u vodu?
nikako ne na sunce
u hlad obavezno kao i izbjegavanje boravka od 10-16h
sesiric i u moru
:)
nesto mi tu nije jasno-djeca do godine dana ne bi smjela nikako na sunce, ali nije problem da budu u moru-pa zar u moru nije sunce??? ili svi vodite bebe na rijetke plaze gdje je u moru hlad jer se uz obalu nalaze recimo velike stijene...?
pa jest na suncu, ali ako dodjes u 8-9 ujutro, ili u 17-18 h popodne, onda to sunce nije toliko jako da se ne bi moglo u more
malo podižem temu...
Planiramo ljetovanje i mišić će imati 6-7-8 mjeseci i sad mi je, čitajući ovo, laknulo da se smije kupati. Nego, smije li biti bez pelene? Možda postoje neke kupaćice ili nešto u čemu je ok da bude na plaži ukoliko se pokaki??
Imaš pelene za kupanje. Izgledaju kao gaćice i tako se oblače. Isto tako ima predivnih kupaćih gaćica za tako malene. Od frotira mi se čine najbolje jer je pamuk. Ako znaš da je čisto i ne dovoljno toplo more može već sa pet mjeseci. Uglavnom uživaju.
Sad vidim da je ovo druga strana, pa, ako se ponavljam, nemojte zamjeriti.
Mi smo nosili sa sobom te pelene za kupanje ali one kad se smoce budu bas nekako teske...ne znam, ja sam mu odmah skinula i bio je gol. Imao je 10 mjeseci kad je prvi put bio na moru. Dok je lezao u hladu na rucniku stavila bi jednokratnu pelenu ispod njega onako otvorenu za svaki slucaj. Ustvari je vece probleme stvarao kad je bio veci, sljedece ljeto, znaci imao je godinu i 10 mj, taman bio vec par mjeseci bez pelene i svaki dan se pokakao na plazi. Nosila sam sa sobom maramice i vrecicu svaki put pa sam skupljala ko za psom :-) Dobra strana toga je bila sto nitko nije stavljao svoje rucnike blizu nas tako da se nismo gurali iako je bila mala plaza :lol:
Hvala, hvala, sad sam malo proguglaga i našla sam Bambino Mio kupaćice.. mislim da ću ih isprobati jer ih je relativno lako nabaviti..
I to mi je još jedna nedoumica: smije li se kakica baciti u smeće? Čini mi se da se ne smije, pa što onda pokupim kakicu i nosim doma? :-)
Pa ja sam bacala u smece jer smo imali dosta do apartmana, bas da mi se to sat-dva safta na suncu u vrecici kraj nas mi nije bila opcija. Meni to dode na isto kao i bacanje ostataka hrane u smece.
Moj stariji miš s malo više od 3 mjeseca došao na more i odmah prvi dan smo išli nogice močiti, kad je bio cca 4 mjeseca svaki dan bi ga zaronila (glavom) u more i toliko vrištala poslije toga i kreveljiva se (kao da se ne rasplače slučajno), da su me svi stranci gledali ko da sam s Marsa pala, a on bi se samo oblizivao (zato i danas obožava sve slano :)) i zbunjeno me gledao.
Budući da pomladak broj dva ide na more ove godine s 4 mjeseca, iščekuje ga ista sudbina! Btw, stariji se dan-danas ne da van iz mora kad dođemo na plažu, no to je i meni gušt uvijek bio pa ga puštam da gušta do mile volje...
p.s. stariji mali je prvi put kupaće obukao valjda kad je bio već blizu školske dobi