:lool:
Printable View
:lool:
:oklagija:Quote:
samo nemojte nešto što moraš na zid okačit. kad netko iz familije umisli da ima dara za slikanje...pa još i uokviri...ajajaj.
nismo uokvirili :mrgreen:
Ali razlika je da li se radi o nečemu što je napravilo dijete ili što si odrasli umišlja da ima dara za likovno izražavanje (ja sam ljudima napravila crteže i akvarele na zamolbu - nisam se sama sjetila). Doma nemam svoje crteže po zidovima, ali imam akvarele člana obitelji (prof.likovne kulture - nije bezveze). Dječje uratke koristili smo za božićne i novogodišnje čestitke tako da se poslije bez grižnje savjesti mogu baciti u smeće i sve pet, ne očekuje se trajno čuvanje. Ali ako nešto ispadne stvarno dobro kao ova sova, zašto ne uokviriti? Pogotovo kad se radi o radu djeteta.
jestivi home made darovi su jako dobro dosli. :mljac:
ajvar, sipurika marmelada, salsa domaca, rogacica rakijica, rafijoli... ma kakvo heklanje :mrgreen:
Osim ako mi netko pokloni tortu za rođendan ili kolače za Božić.
mi radimo personalizirane božićne poklone za obitelj. ukras za bor ili nekaj domaće fino npr maslinovo ulje, neki liker i sl. pa ukrasimo bocu ili čep, ili samo napravimo fora "šlarnicl". dobro su prošli i homemade nutela u ukrašenoj teglici, medenjaci i slični keksići u nekim fora pakiranjima. sve je stvarno upotrebljivo <)jestivo), mislim, nije da ništa skuplja prašinu a ipak je ručno rađeno
lajkam poklone od maxi :yes:
za Božić izradim planere i kalendare sa fotkama- za obitelj, poklanjam teglice sa sastojcima za kolač koji osoba kojoj poklanjam voli, s krasopisom napisanim receptom na papiru za pečenje pa malo spaljen sa strane pa sfrkan onako kao tubica. Jako pratim što mi netko kaže da mu se svidja pa onda to poklonim, naslove knjiga, ali to nije personalizirano.
Obožavam home made poklone,...nažalost nisam osoba koja ima imalo dara, mota, kreativnosti da bi nešto personalizirano nekom poklonila...osim dva crteža na velikom hamer papiru kojeg smo moj muž i ja crtali za dvi dječje sobice.
Naravno ja nisam crtala već bojala, al zbilja sam si dala truda jer sam sve drvenim bojicama bojila / sjenčila. Oba crteža su izazvala veliko oduševljenje primaoca i imaju svoje posebno mijesto u dječjoj sobici.
http://i43.tinypic.com/zwhv8n.jpg
Ovi pokloni od maxi mi se svi sviđaju...posebno homemade nutella :njam:
Evo meni je super homemade LCHF nutela :coffee:
Kako radis home-made Nutellu, moze recept?
Od home-made poklona, odlicno prihvacenih:
- prosle godine smo obiteljskim frendovima poklanjali nase maslinovo ulje u ukrasnim bocicama i home-made "skarniclom";
- kupljena salica sa zimskim crveno-bijelim motivom, ispleteni sal za salicu i u njoj Ciobar kutija za toplu cokoladu, pa zamotano u celofan sa stosnom masnom;
- foto-kalendari za clanove obitelji;
- artsy foto-platna i foto-posteri (fotografije koje sam ja uslikala, obradila, itd.) za clanove obitelji i bliske frendove;
... dopisem ako se sjetim
Ove godine razmisljam o ideji odavdje - staklena posuda, red orasastih plodova, red susenih brusnica, zaliveno medom, pa fora poklopac.
Ne znam doduse koliko je to isplativo (orasasti plodovi bas i nisu jeftini, barem ne ovdje, a domacih nemam :/ ).
Ova home-made Nutella bi bila zgodan poklon, pogotovo zato sto ovdje sad vladaju "natpisi" na staklenkama Nutelle sa imenom, mogla bih napraviti domacu, pa staviti naljepnicu s imenom. :mrgreen:
prženi lješnjaci, stevija/med, kokosovo ulje/maslac, gorki kakao, vanilija
ne znam napamet omjere, napišem kasnije
Znam da je vjerojatno isfurano ali fora je poklon ako imate neku sliku tj. fotografiju
i stavite je na majicu ili salicu ili napravite personalizirani kalendar
Moje nećakinje su lude za tim i vesele se novoj godini jer su za tu prigodu navikle dobiti nove kalendare
to mozete u foto radnjama ili radnjama za digitalni tisak kao ova na linku
Ja tu izrađujem ali danas se to može zbilja svugdije pronaći.