Nolica prvotno napisa
ja sam imala sličan slučaj u polustimuliranom,opisala sam par postova prije.mislim da mi trebamo supresiju da zaustavi prijevremeni rad jajnika.meni su to skužili na 1.uzv u Mariboru i odgodili mi cijeli postupak.
Dakle, meni(38g) je Škvorc predložio prirodni,pa polustimulirani jer je prošlo samo 3mj od full stimulaciji u Mariboru.
prirodni je prošao ok, folikul punktiran kad je bio 21mm...ali stanica se nije "nešto" pa sam svakodnevno po nekoliko puta razgovarala sa biologom i uvjek je govorio,čekamo,ne gubite nadu...i kad sam ja 4 dan definitivno izgubila svaku nadu i isto kao ti odgađala da ga nazovem,navečer mi javi da ju je ipak ujutro ICSIao i da se počela dijeliti te da dođem sutradan na ET. prije ET me biolog odveo u lab i pokazao mi stanicu pod mikroskopom.Ja sam riknula kad sam ju vidjela...nije bila tako savršen cvijet kao Mariborske,ali je ipak bila živa! na kraju beta 0,9 što me rastužilo ali ipak iskustvo sa biologom Kniweldom mi je zaista vratilo vjeru u medicinu.
Sad sam krenula u polustimulirani i odmah sam skužila da neće biti ok jer mi je jedan folikul bio velik na UZV 2.dan. Nisam popila ni kutiju klomifena i već sam završila na punkciji samo 1.folikula. bilo ih je još ali su bili cca10mm, pa mi je doktor objasnio da je besmisleno punktirati sve ispod 15mm. sad čekam da vidim kak će se razvijati ova mala.
ja sam objasnila dr. da nije ok da sam "potrošila" 1 polustimulirani preko HZZO a nisam potrošila ni kutiju klomifena i dobila 1js.Danas mi je dao recept za klomifene da ih kupim i vratim njima, i onda će ovaj postupak voditi kao prirodni.Što mi se čini fer.
može li mi netko reći na koliko postupaka imamo pravo preko HZZOa?