sad sam probala na tepihu nagnuti je i potrebna mi je poveca snaga. i to stojecki van nje.
na parketu se moje otklizu.
Printable View
sad sam probala na tepihu nagnuti je i potrebna mi je poveca snaga. i to stojecki van nje.
na parketu se moje otklizu.
Samo sto... autor videa pise da je njegov model bio bez tih produzetaka. To su nedavno dodali. Mislim da je jasno i zasto...
A poanta nekoliko postova ovdje (da ih sad ne citiram) je bila da moze i bez tih produzetaka. Tako da ne vidim cemu kritizirati video u kojem se vidi da nije sigurno bez tih dodataka?
A sto se snage tice - moja 11-mjesecna beba je po stanu naguravala onaj 6-pack mineralne od 9 kila. Tako da imaju bebe snage kad hoce, pogotovo kad se odguruju nogama...
istina.. isto tako vidim da mi imamo drugaciju precku, ovaj baby dodatak. mislim da je stariji model na filmicu.
i moja je gurala paket mlijeka, al to klizi. no slazem se, pogotovo kad se "naljute" snaga im je ko u hulka :)
no isto tako, ovo se moze dogoditi s bilo kojojm drugom hranilicom, ako je postavljena na nacin da ne moze odklizati ili je postavljena nepravilno.
moja u tripo trappici nije nikad bez da imam pogled na njoj, a ako je slucajno u njoj dok je iza mojih ledja, nikad nije blizu stola, tj. ne moze ni nogama ni rukama do stola.
ocu reci, moj re je isao cvijeti koja se boji za sigurnost zbog videa. pa joj zelim reci da je to uz pravilno postavljanje i slijedjenje uputa gotovo nemoguce.
mi imamo ovu i jako smo zadovoljni.Pogledaj http://www.youtube.com/watch?v=jXj9dZRyAJo
Bila sam u baby shopu pogledati tripp trapp i nije mi baš jasno kako se bebu posjedne unutra. Ona ogradica ispred je fiksna, šta ne? Treba ugurati bebu između naslona i ogradice?
Ne ugurati, već smjestiti. Treba dasku za sjedenje ispravno namjestiti, pa beba jednostavno udje u sjedalicu. Kad smo mi prvi put probali u dućanu, daska je bila predubokopostavljena, jedva sam smjestila Smjehuljicu unutra. Skoro sam odustala, no kako sam imala baš jaku želju za trappicom nisam odustala dok nisu ispravno nsmjestili dasku pa je Smjehuljica ušla bez problema.
I još jedna stvar, meni su te obične hranilice užas za čistiti, prije nego smo kupili kopiju trappice za kod bake, imali smo ponuđenu neku običnu oblozenu spuzvom u vodonepropusnom materijalu. To i BLV je bilo za izluduti, hrane je bilo u svakoj rupici, na svakom remencicu, u svakom šavu... Šiznula sam kod svakog obroka. A
...
A održavanje trappice je ful jednostavno. Ja sam nabavila hrpu polovnih tetri, prvo izbrisala stol, pa stolac, pa pod i bacila u pranje.
Znači, ova plastika koja ide između nogica nije fiksirana za stolicu, tj. za dasku na kojoj se sjedi? Pretpostavila sam da se možda radi o tome da je daska loše postavljena, ali smo već bili otišli.
Nije fiksna, može se izvaditi, u tome i je stvar, stolac je za cijeli život, pogledaj film na Stokke webu. Mi smo prvo skinuli naslon, pa onda i prednji dio, sad polako spustamo donju dasku, dakako bude rasla ćemo i gornju.
Kužim da se kasnije može skinuti sva ta plastika, mislila sam na ovaj dio plastike koji ide među nogice da li je fiksiran za dasku na kojoj se sjedi. Ako nije, onda kužim da se daska može micati naprijed-nazad i prilagoditi da beba lakše sklizne unutra. Znači, kad se namjesti daska kako treba (više iza), bebač uleti unutra bez problema? :)
Ja imam doma moju tripp trapp hranilicu kad sam ja bila mala. Izgleda isto ocuvano kao prije 38 godina a sluzi mi kao stolica za komp. Posluzit ce i za moju bebu! Koja sam im reklama!
Da. Skroz bez problema.
I kad malo naraste se sama spentra unutra.
:naklon: Cure, hvala, na svim savjetima, idejama i linkovima na stolice koje imate. Odlučili smo se nabaviti tripp trappicu (samo jednom se živi :mrgreen:), naručena je, još samo treba sretno stići na odredište. Mojca, valjda te neću spominjati ako Phiphycu budem teško posjedala i vadila :lol: :lol: .
Još jedno pitanje, znate li da li se mogu kupiti gumene nožice za plastične stolice? Ova naša poklonjena ima dva kotačića i dvije nožice koje su plastične, a u dućanu smo vidjeli da malo skuplji modeli imaju (logično) te nožice napravljene od gume i da (opet logično) puno bolje 'drže' pod. Kako nam ionako trebaju dvije stolice, mislili smo ovu poklonjenu upgrejdati s gumenim nožicama, sigurno bi manje klizala pa bi barem taj nedostatak otklonili i vidjeli kako će nam se pokazati.
Koristite li onaj table top, originalni ili neku kopiju? Malo mi fali tako nešto s rubovima jer mrljavi s hranom po stolu (BLW) pa većina hrane odmah završi na podu. Inače, jako sam zadovoljna stolicom :mrgreen: .
Ja se moram požaliti da mi malena zadnjih par dana izlazi iz tripp trappice, digne jednu nogicu, osovi se tamo gdje sjedi i ustane se. U sekundi je na stolu. Ne moram ni reci da sam se smrzla neki dan kad je prvi put to napravila. Jel se i vama to događalo? Kako da je sprijecim a da ne kupujem remencice?
Moja se isto negdje u toj dobi penjala i izlazila iz stolice, vrtjela se u onom obrucu i svasta izvodila. Ali zanimljivo da nikada nije pala sa stolice izvodeci te aktivnosti. Nismo joj sprjecavali da to radi, samo smo pazili na nju dok nije postala sigurnija. Jedini problem kojeg vidim je penjanje na stol. Ali to bih rijesila zabranom penjanja na stol. Naravno, samo ako i opcenito smatrate da se na stol ne smije penjati.
Za informaciju ti mogu jos reci da smo mi skinuli obruc kada je imala 16 i pol mjeseci.
Moja je to isto radila i jednom je drmnula na pod, ali imala je već dvije godine kad se to desilo.
Gabi, ne kupuj remenčiće, imam ih ja, ako ih budeš trebala.
Book, vidim da ste dosad pricale o vrsti hranilice, mene pak zanima nesto drugo. Bebonja ima 5 mj i 11 dana, s tim da se on sam vec posjeda na podu,kaucu, gdje god stigne. Danas je uspio da obje noge stavi naprijed ispred sebe, a dosad je jedna uvijek bila iza. Ja nisam nista forsirala, sve je sam postigao. Smijem li ja njega vec staviti u hranilicu?
Mi vec papamo, uz dojenje naravno, ali ga hranim u as i sve je vec zaprljao.
Ako vec jede dohranu, onda bi trebao biti i spreman za sjedenje. U principu se ne savjetuje hranjenje u nicemu u cemu dijete ne sjedi okomito, nagnuto blago prema naprijed. Ako se uz to jos i sam posjeda, onda svakako moze sjediti bilo gdje.