Pa ja napravim od bilo kojeg maslaca koji trenutno imam.
Printable View
Pa ja napravim od bilo kojeg maslaca koji trenutno imam.
http://img.tapatalk.com/d/14/01/15/ahane8ys.jpg
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Nemojte me ubiti ak nisam smjela staviti fotku, pokusavam prokljuviti ovu aplikaciju. I pohvaliti se maslom. :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
ja sam danas iz radoznalosti ovo radila. kuhala sam 0.5 kg maslaca. ong iz lidla.
kuhala sam prvo na plinu da prokuha, a onda sam prebacila na struju na 2 od 9 stupnjeva jacine.
ono sto je mene nerviralo je neravnomjerno vrenje cijele emulzije.
kuhala sam cca 15 min. skidala sam pjenu. jednostavnije mi se cinili da cu vidjelti kad ce se sve razbistriti.
na dnu mi je ostala neka bijela nakupina, predpostavljam proteini, ali mi nisu pocrnili.
kad se otopina razbistrila i zapravo frakcionirala u dvije faze, gornja zlatno zuta i donja bijela, maknula sam s vatre i profiltrirala kroz dva sloja filter papira.
dobila sam malo vise od pola tegle, to je valjda OK. meni je negdje zazvonilo da je marta rekla da ona dobije od 1,5 kg cijelu tegicu, pa sam navratila vidjeti da li moram opet to kuhati.
e sad jos moram i isprobati, ali mislim da ce nam kokice se jako organoletpicki poboljsati. barem BC i meni, koji ih obozavamo, a do sad nisamo mogli maslac gurnuti u njih, zbog vioke temperature.
nadam se da ce sad biti bolje.
spajalice, od 1,5 kg se dobiju 2 tegle. DVIJE.
Ne smiješ staviti fotku, trazi moderatora da ju skine.
hvala, procitala sam gore, zato sam dosla na topic, pa sam odlucila napisati svoje iskustvo.
pa sam streberski zakljucila da je ovo moje OK. jer imam cca. 1/3 tvoje kolicine. joj bolje da me nisi vidjela kako sam to ozbiljno radila. skoro sam trazila i kuglice za vrenje. a onda sam zakljucila da bi to bilo pretjerano :lol:
hehe, to ti je zato što ti valjda vidiš elemente struke u tome, a ja ne pa ja to lijevom nogom.