U igraonicu je dolazio jedan mali zlostavljac kad je moja kcer imala 10 mjeseci. On je tad imao 2,5 godine. Mlatio je sve oko sebe, otimao djeci igracke i tako dalje. Sve smo mi mame cekale da njegova mama ucini nesto, sto se nije dogodilo. Onda je on nasrnuo na moju kcer i opalio je iz cista mira sakom u glavu. Naravno, njegova majka je i dalje stajala kao "gospa od cukra". Ja sam skocila, zgrabila ga i fizicki ga maknula od kceri. Zarezala na njega da ju vise nikad nije taknuo. Uzela mu sve igracke iz ruku i rekla da nema igracaka za njega ako se tako ponasa. Nakon toga sam otisla do mamice i na nju zarezala i rekla joj da odgaja zlostavljaca. Bilo joj je neugodno. POsebice zato sto je moja kcer puno mladja. Mali joj vise nikad nije prismrdio. Ipak, i dalje je nastavio mlatiti ostalu djecu. POsebice onu mladju.
Slazem se da se ne trebamo uvijek mijesati u razmirice nase djece, ali, s druge strane, mi smo roditelji i kao takvi trebamo zastititi nasu djecu i nauciti ih da se suprotstave nasilnicima. Mislim da sake nisu rijesenje, ali, nemam nista protiv da mi kcer zvekne nasilnika. MOzda je dobro dijete upisati na krav magu ili nesto slicni. Jer ce se tamo nauciti tuci, ali, izmedju ostalog, nauciti kako izbijeci fizicki obracun, a kad se obraniti.