Imamo biogaiu, danas 3.dan. Ujutro se izdojim malo, pa mu s tim pomiješam. Ako je to ok?
Printable View
Imamo biogaiu, danas 3.dan. Ujutro se izdojim malo, pa mu s tim pomiješam. Ako je to ok?
Ja nebi davala nikakve kapi..dojenje je apsolutno dovoljno..samo nek papa tvoje mlijeko..grcevi ce proci
Al na zalost jos uvijek nije samo na mom mlijeku. Iako napokon napredujemo. Sutra je vaganje
A kad ima grceve nikako ne moze dojiti. Izvija se, grci, izbacuje sisu iz usta, ne guta...
Ni ja ne bih davala kapi nikakve. Djeca imaju grčeve, osjetljivi su, probavni sustav se razvija. To jednostavno treba proći.
Ima li nešto da ti jedeš jer misliš da moraš, a ne jede ti se baš ili nešto što ti se baš jako jede? Često ta hrana zna smetati djeci. I često smeta kravlje mlijeko. Možeš eventualno malo vidjeti ako smeta nešto iz tvoje hrane, ako ne, jednostavno treba čekati da prođe. Pokušaj ga nositi u nekoj nosiljci (ne samo kad je nervozan, nego i kad je miran), nosite ga tako da trbuščićem leži na tvojoj ili muževoj podlaktici, taj pritisak na trbuh im zna goditi.
Količinu izdojenog požeš povećati češćim izdajanjem i izdajanjem u prezno. Pokušaj prije izdajanja malo izmasirati dojke. Možda bi više izdojila ručno, evo teksta http://www.roda.hr/article/read/rucn...marmet-tehnika.
Kako se sada hranite?
Ja sam izbacila sve eventualno problematično iz prehrane, baš da ne dobije grčeve. Mlijeko mi tako fali, ali ne usudim se, da ne pojača grčeve... Uglavnom sam na juhicama, piletini/puretini, riža, tjestenina...
Što se tiče pelena, popišana mu je svaka, plus što uglavnom i popiša mene i sve okolo jednom dnevno. Kaki jedan do tri puta na dan. Pokušavam što više dojiti, dajem mu i to što izdojim, i smanjujem količinu ad koji mu dajem. Sad je već jači i bolje vuče, i vidim da ne pojede puno van dojenja, pa se isplati malo vremena uložiti u to da skroz prodoji. Barem više ne zaspi na dojci, a danas sam doživjela da ju je i sam izbacio, moguće da je bio sit
Super!
Ne moraš si uskraćivati hranu. Jedi normalno. Ako vidiš da nešto smeta, izbaci. Ali, nemaju uglavnom oni grčeve od mamine prehrane. Gledaj da podrigne nakon (i za vrijeme, ako treba) podoja, nosajte ga.
Danas 3310 grama, prije 2 tj odlazak iz bolnice sa 2950g. Meni ne zvuci puno,al patronazna kazr da je ok.
Kaze samo stavljati na prsa,nista drugo ne treba
Vrci, samo da ti pošaljem zagrljaj
i što se hrane tiče, s Rokom sam jako pazila što jedem - imao je grčeve. prestali su onaj dan kad je napunio 3 mjeseca. kao odrezani
s Korinom i sad s Jurom, ne pazim uopće - jedem apsolutno sve
nju je znalo ponekad zafrkati, ali češće je bilo zbog zraka kojeg se nagutala tokom dojenja, a isto sad i s Jurom
Hm, što kad on podoji sve što imam u grudima? Evo sad je jeo obje, i ja niti ručno niti na izdajalicu ne mogu više od par kapi dobiti. A on je još gladan, vidim po njemu...
Ili još ima nešto u sisama, pa da on to može izvući?
Meni se znalo dogoditi da nakon duzeg sisanja, ponovno osjetim let down i nadodje jos mlijeka. Znas za skokove u razvoju sa otprilike 3 i 6 tjedana? Tu ti se dogadja da beba stalno "visi" na sisi i na taj nacin poveca produkciju mlijeka. Veca potraznja=veca proizvodnja
Da, jako je vazno opustiti se...Ja uvijek kazem...lezi s bebom, sisa u usta, film na tv-u i gustaj...Neces vise kasnije imati vremena za filmove :lol:
Mislim da sam mu prenaglo ukinula bocice. Sad je satima dojio i vristao. Dala sam bocicu i sad je ok.
Dojim sa sesiricima i vidim da u njima nije bilo mlijeka,kao ni njemu u ustima.
Al svejedno smo danas puno napredovali,nadam se da bude sutra i bolje
Koliko je još dobijao AD-a? Ne ukidaj više od 10 ml dnevno. Super je napredovao i vjerujem da ćete se brzo prebaciti samo na cicu, ali postepeno.
Oni mogu izvući više nego ti bilo kakvim izdajanjem. Kad isprazni jednu stranu, stavi ga na drugu pa opet vrati na prvu, uz kompresije.
Pokušavaj se riješiti šeširića. :-)
Ad je popio uglavnom oko 40-60ml. Danas recimo nakon dojenja popodne nije htio nista,prvi puta. A jednom je popio 20.
Dajem mu i bez sesirica onda se malo ljuti :D
Malo glupo pitanje, kako mogu osjetiti da imam let down?
Kad izdajam stalno ide mlijeko kao u kapima,samo ponekad tanak mlaz iz jedne dojke. Da li je zbog toga mozda malcu teze najesti se? Da se mora vise muciti da dobije mlijeko?
Neke žene ne osjete refleks otpuštanja mlijeka, neke da. Obično se osjeti kao trnce u dojci, ponekad žene osjete žeđ u tom trenutrku. Najbolji pokazatelj je dijete, čuješ ga kako guta, pomiču se uši i sljepoočnice, a posljedično pele su uredne.
Kako misliš da je njemu teže, u odnosu na što? Svakako je teže u odnosu na neprestan tok iz boce. Pokušaj ne uspoređivati izdajanje s dojenjem, tvoje tijelo drugačije reagira na izdajalicu, a drugačije na dijete. Ni tehnika izvlačenje mlijeka nije ista.
Možeš prije podoja ili izdajanja malo izmasirati dojke i opustiti se. Oksitocin koji ga uzrokuje je sramežljiv hormon i voli mir, ugodu, ljubav. Refleks otpuštanja mlijeka je djelomično uvjetovan refleks, možeš tijelo naučiti na njega- svaki put prije podoja ili izdajanja nešto napravi- popij čašu vode, pomiriši nešto, poslušaj pjesmu, uključi što više osjetila.
Ja sam ga prvi puta osjetila tek negdje s mjesec i pol, osjecaj ti je par sekundi ko da ti mravi hodaju u nutra prema izlazu, nije neugodno a prepoznat ces sigurno da je to to :) doduše netko ga nikad ni ne osjeti..
Opet dva dana bez kakice :(
Ma mislila sam jel mu teze bez tog jaceg let downa vuci
Dijete počne sisati i izvlači mlijeko iz mliječnih kanalića. Sisanjem se aktivira hormon oksitocin koji uzrokuje refleks otpuštanja mlijeka tj. mlijeko koje je u mliječnim žlijezdama se otpušta i kreće prema bradavici. To je obrok. Bez toga se dijete neće najesti, neće puniti pelene, neće dobijati na težini. Da je došlo do reflelsa otpuštanja mlijeka se najbolje vidi po tome jer dijete počne gutati. Bez refleksa on ni nema što vući, osim onog mlijeka iz kanalića. I dalje radi kompresije kad uspori s gutanjem, na taj mu način možeš dosta pomoći.
Jel ima veze ako ld traje samo par sekundi? Nakon toga beba i dalje vuce ali ne guta kao za vrijeme ld vec uspori i za minutu pusti.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ako stane gutati, onda joj treba pomoci kompresijama i prebaciti na drugu dojku. Za novorodjencad se preporuca bar 15 minuta gutanja po podoju, stariji to znaju brze rijesiti. Ako beba ok napreduje, svakakva duzina podoja je normalna. Usporen tok mlijeka moze dovesti do gubitka interesa, pogotovo kod malih beba.
Nama je jos od rodilista podoj 4-5min, a od drugog mjeseca 2-3min. Tad ona stane i kompresije i promjena dojke ne pale. Jucer i danas jede obje dojke u jednom podoju, ali isto ukupno to je max tri minute. Jel moguce da dolazak menge smanji laktaciju? Hoce li se to kroz koji dan vratiti na staro?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk