pa hoće se i on pohvaliti s uređenim stanom pred društvom :mrgreen:
nisu to više mala djeca, reci im da paze i paziti će.
ja navijam za doma, bez vas :mrgreen:
Printable View
pa hoće se i on pohvaliti s uređenim stanom pred društvom :mrgreen:
nisu to više mala djeca, reci im da paze i paziti će.
ja navijam za doma, bez vas :mrgreen:
Da.
Taj topic za četrnaestogodišnjakinje je pravo mjesto. Kod mene je (zbog drugih razloga, bolje da se ne prisjećam) regula da ne mogu dovoditi NIKOGA doma dok nas nema. Dovodili su, pa je bilo svega.... I tako, dok su u osnovnoj školi, nema dovođenja društva doma meni iza leđa. Nema. Amen.
Ja bih rekla - može, ali mi OSTAJEMO doma jer to je i naš dom. Alternative su: kino i pizza, igraonica ili nešto treće. Pa biraj!
ma daj, nema šanse. strah me i gotovo. ne toliko zbog stana - mislim si da su premali za samoi doma i tulum.
peterlin, na istom smo tragu. Curka slavi doma, i uvijek bude dobro, ali smo mi doma. kaj ja znam, bojim se svega. Još smo i na 3. katu, imamo i mačku - nju bi herz strefil
Čuj, da te uvjerim, ovako - mom mlađem sinu su ukrali ključeve od stana iz našeg doma.
Ukrali su mu ih (vjerojatno isti) još jednom, godinu dana kasnije, iz garderobe za vrijeme tjelesnog. Ušli nam u stan i ukrali dječje kasice s ne baš zanemarivom lovom (baš me briga, ali zamisli tu razinu drskosti...). Optuživala bih svoje dijete za to da se slučajno nisam našla doma u dopodnevnim satima i ulovila dvojicu kako zvonikaju i provjeravaju koga ima.
Ne možeš ti to kontrolirati kad ih je više od 3 na istom mjestu, a pogotovo ne kad je rođendan u igri.
Ja ne bih dozvolila. Na sreću, moji sad više ni ne traže, jer se mlađi baš gadno opekao.... Njegovi tzv. prijatelji su mu lijepo smjestili. NIKAD više. Vjeruj, ne treba ti tako nešto. Prilika čini lopova... A da ne spominjem druge moguće nevolje - dočepaju ti se jedine boce rakije koju imaš za pranje prozora i završe u komi... ufff....
Ali da te ne strašim - moje klince je život sasvim dovoljno prestrašio, skupa sa mnom. Ni u peti mi nisu bile stvari koje su se dogodile. Tako da možda pretjerujem, ali rado bih da sam i prije, skupa s klincima.
mi smo tek u srednjoj mogli slaviti doma sami a i onda su starci bili u blizini tipa kod susjeda tako da je trestala glazba dosli bi ranije. kod mene je valjda i zato sve uvijek bilo ok, alidjecsm se tuluma onih kojima su starci na vixi i cijeli vikendih nema i nema sanse da ce banut.... e tamo je bilo ko ziv ko mrtav.
kaj rakija za pranje prozora - pa ja domam ima čitavu kolekciju finih rakija i likera.
A to za ključeve :8. Mi smo imali pokušaj provale, nakon toga sam neke stvari sakrila i poslije nisam mogla naći - ne trebam niti reći da sam optužila djecu. na kraju sam ipak sve našla i morala se pokriti mokrom krpom po glavi.
MM mi je pak pričao kak su njegov brat i frendovi sjedili na prozorskoj klupčici - 5. kat. :(.
znam da sam dosadna, al još nešto.
ako iznajmljuješ prostor i tu se može unijet alkohol ako im je do alkohola. što sumnjam. prije nego doma. ovo što kaže emiliy, blizu si i još im kažeš da možeš svaki čas banut. nek ih je malo strah.
plus, malo po malo, po meni je dobro malo po malo im davat slobodu. ono, na kapaljku.
da se naviknu.
ovo od pikule je isto istina. roditelja nema cijeli vikend, a u stanu raspašoj.
meni je stvarno bilo toplo oko srca kad sam vidjela taj močo. ko bi rekao da će me močo tako razveseliti. i, kad sam vidjela kako je s kirurškom preciznosti odrezao tortu na jednake kriške. a bila sam u stvari uvjerena da će ju u frižideru zaboraviti.
naravno, ako sumnjaš u društvo, onda ne. nek idu u kino.
ne mogu biti kod susjeda - ne nismo posvađani, ali neću to sada objašnjavati. Znači da najbliže mogu biti kod susjeda par ulaza dalje ili u kafiću
provjeri jel ima kakav drustveni dom ili mjesna zajednica (postoji li to jos uopce?) - koji bi bili voljni iznajmiti na par sati?
kod nas (nije ZG) to rade, bas za rodjendane, razne privatne feste isl, i to za neke sitne novce, tipa 100 kuna
dobije se samo prostor
Nano moj stav je kao i Cvijetin. Trebala bi ga pustiti i otici kod susjeda koji su koji ulaz dalje.
Razumijem tvoj strah za novorenovirani stan. Ali dijetetu pokloni povjerenje, reci mu da ukoliko skuzi da ne moze kontrolirati situaciju da vas pozove. Da ocekujes da se stan nakon proslave moze ponovo vratiti u prvobitno stanje.
Kad smo se mi preselili u nas novi dom, MM je ludio na otiske prstica na zidovima. to ga je toliko nerviralo da je bio u stanju poizbacivati dijecu iz kuce (ali se suzdrzavao i njezno objasnjavao). Na moju izjavui od prije par dana da bi mogli planirati krecenje, jer sad ide 5 godina da smo u prostoru pitao me zasto pa sve je cisto, no ja sad vidim puno stvari za popravak.
još ćete me uvjeriti, ali ja nikada neću uvjeriti MMa , a on nije na forumu :)
Ti najbolje poznaješ svoje dijete ALI i njegovo društvo.
Što god odlučila - sretno i dojavi nam kako je ispalo!
imam mjesec dana fore :)
Nano, mi smo to prošli u siječnju ove godine, 12. rođendan je bio u pitanju. Ukupno ih je bilo 8 i dogovor je bio da ćemo ih ostaviti same od 17 do 20h. Mi smo s mlađom djecom otišli na klizanje i kod frendova poslije, nismo dakle bili niti blizu.
Imali su cugu, naručili su pizzu, torta je bila u frižideru.
Stan je bio u iznenađujuće dobrom stanju kad smo se vratili, ništa se nije prolilo, pokidalo. Klinci su bili svi oduševljeni i tvrdili da im je to bio naaaaajbolji tulum u životu :lol: vjerojatno svima prvi i jedini.
Mislim da se ne može ništa tako strašno dogoditi ako vjeruješ svom djetetu i njegovom odabiru uzvanika. Osim toga, uvijek vas može nazvati ako osjeti da mu stvari izmiču kontroli.
moj je bio na jednom takvom tulumu - roditelji se nisu ništa žalili. početi ću malo preispitivati MMa.
ma, ovaj forum, zlata vrijedi :)
Ja se sjecam jednog doceka Nove, kod frendice ciji su roditelji otisli van grada. Bili smo 2-3 srednje nakon i tuluma smo legle mi koje smo dobile dozvolu kod nje prespavati. Oko 5.30nas je sve digla, a zaspale smo valjdao oko 4 i nesto, natjerala da sve sredimo da bude sve Ok kad se njeni vrate. Ljudi doslu tek popodne al smo oribale sve. Skoro generalku napravile. Ja sam glancala slavine :lool:
Eto Nano sta recenica moze i poklanjamo ti povjerenje nadamo se ne zadnji put sve moze napraviti. A nije da nam se cistilo i da smo tako sanjale ideal doceka. Danas to sa smijehom prepicavamo. Jer bilo je jel ih ko vidi, joj jos bar 15 min. Ljude docekala cistija kuca nego su je ostavili.
i mi smo tako
oza sebe ostavljali bolje nego smo zatekli
moji su se znali vratiti u 5 ujutro, a dečki usisavaju, glancaju podove, cure slažu suđe,,,
ah, divno je bilo
ali, ovaj 12. rođendan od prošloga tjedna...
dvoja vrata su stradala
i jako puno zidova
ali, računala sam na to, jer su ti njezini iz razreda baš razigrani i znala sam da se igraju lovice
Da si ih ostavila s carobnom recenicom ko zna?
a nisam ih ostavila
ja sjedila ispred kuće
premali su da ostanu sami u kući bez ograde na stepenicama
pa u tom razredu ima djece koju roditelji još same ni u grad ne puštaju; što bi rekli da ih ostavim same
Naši su uzvanici dobili pozivnicu na tulum i bilo je jasno naznačeno da neće biti prisutni roditelji. Tko nije želio da djeca budu bez nadzora nije svoje dijete trebao pustiti i gotovo.
To me sad podsjetilo na situaciju od ljetos kad smo unuke overprotective bake susjede na moru trebali jedno popodne čuvati pa je moj dragi u najboljoj namjeri rekao da ćemo ih paziti kao svoje. Na to sam ja puknula od smijeha jer to "paziti kao svoje" podrazumijeva vrlo širok raspon različitih ponašanja. Npr. mi naše pazimo tako da sami plivaju do udaljenih bovica a mi gledamo s obale, te da skaču sa 5-metarske skakaonice. :-P
Dobro, tuđe bi ipak malo pozornije pazili.:mrgreen: