danas smo šetali cca 45 minuta - u križnom vezu
izgleda da je bilo ok
malo se bunio ali moramo se uvježbati
Printable View
danas smo šetali cca 45 minuta - u križnom vezu
izgleda da je bilo ok
malo se bunio ali moramo se uvježbati
Vrijeska bunio se citavo vrijeme ili na pocetku ili na kraju?
samo da se pohvalimo da smo danas bili na jarunu u marami, dojili i vratili se kući bez da smo propali kroz maramu.
uspjela sam!!!! :)
jel bulje u vas kad nosite djecu u marami? ko u čudo, a?
bravo mamita :D
i u nas bulje, ali i bude puno pozitivnih komentara
na početku kada ga stavljamCitiraj:
samaritanka prvotno napisa
na sredini kada mu bude već dosta pa se smiri
i na kraju kada je već gladan od truckanja
:mrgreen:
no ide nam sve bolje i bolje
Bulje u nas totalno, svašta komentiraju. Kad je bilo hladno "Jel joj zima?", sad je granulo sunce "Jadna, skuhat će se". A mi se smješkamo jedna drugoj, i prolaznicima, ja si mislim "a-haaaa" i uživamo zajedno. Glavna atrakcija u svim trgovinama u kvartu ;)
bulje jer im nije jasnoCitiraj:
Mamita prvotno napisa
uopće se ne kuži da je beba unutra - sva je zamotana samo vire dvije male nožice kao u lutke
Cure super ste i uzivajte dok su jos laki...
e da...Citiraj:
joj...juce smo konacno kupili maramu, donjela sam sestrinu lutku koju cuva kod staraca u garazi (velicina dvomjesecne bebe), buljim u one upute koje sam dobila u kamarisu, vezem, vjezbam, ali nekako mi ne ide....ne samo da izgleda traljavo, nego JE traljavo. sva sreca sto je to lutka pa je mogu vuc za nogu dok je guram unutra ali fakat ne znam kako cu :(
rekli su mi u kamarisu da ce bit sredinom svibnja tecaj, uzela je br. moba da mi javi ali i da mogu doc do ducana s Leom pa ce nam pokazat...
odoh se dalje bedirat...
leonisa, probaj ovaj vez
super jednostavan
ja samo taj vežem
Citiraj:
Nika prvotno napisa
ja sam uvijek točno ovako vezala http://www.hugabub.com/flex/tying_the_hugabub/89/1
čini mi se da je to onaj Nikin "enveklope" ili nešto jako slično.
a za dojenje bi sve malo olabavila, tako da mi beba samo klizne niže...da bih tek nedavno na vhs-u skužila da se treba samo lijepo sjesti i jednu naramenicu spustiti :roll: i sve 5.
bdw, meni se hug-a-bub osim po izgledu sviđa jako i zbog toga što se tkanina sužava prema rubovima, pa je nekako lakše s njom baratati i vezati.
plus što ima džep po sredini (za dodatnu potporu) , pa odmah znaš gdje je sredina, ne trebaš mjerit.
uskoro će biti kod Felix u upotrebi ;) .
Baš sam te htjela pitati prodaješ li je, sad vidim da je Felix bila brža...Divna mi je ta tvoja marama, nikad neću zaboraviti kad si s H. došla s njom na rasprodaju.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Meni definitivno treba neki sling ili nešto praktičnije od obične marame, u to sam sad sigurna. Jednostavno sam trapava - uspijem je zvezati doma (i to samo u dupli križni), no kad treba dojiti moram je skroz razvezati i onda ako netko nije sa mnom, nema šanse da jednom rukom držim Kaleba, a drugom slažem maramu. To mi je postao veliki problem kad smo vani.
Tkaninu je uvijek dobro na rubovima malo uvrnuti prema unutra tako ju je lakse zavezati i oblikovati..
Ne samo da bulje, nego dobacuju i jako ružne komentare. :( Iz mog iskustva, marama je kontroverznija nego dojenje u javnosti.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Kod nas u Hrvatskoj povezuju nosenje u marami uvijek s cigankama koje mole...a projekcije u tudim glavama ne mozes tek tako izbrisati...medutim zato je grad grad...svak o svom poslu...
ma nemoj me zezati?!Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
mi smo za sada kupili čuđenja u stilu što je to ispod ili pozitivna smješkanja. joj što su ljudi ponekad :x
jel trebaju noge virit van ili nemoraju?Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Upravo tako.Citiraj:
Dakle, komentari su sljedeći:
"Pa dobro, ženo, daj djetetu da vidi malo sunca!"
"Ugušit ćeš ga!"
"Tako mala bebica, uništit ćeš joj kičmu!"
"Cigani!!"
......
Među blaže komentare računam došaptavanja i hihotanje (uvijek kad prolaze napirlitane tinejdžerke) i okretanje očima.
Jedini pozitivni komentari dolaze isključivo od teta na kiosku i u dućanu - one uvijek vele "Vidi bebice kako uživa stisnuta uz mamu i sluša mamino srce" :heart:
kod nas vireCitiraj:
Mamita prvotno napisa
pa moraju viriti ... ne znam gdje da ih strpam ako ne trebaju viriti ...
ja vezem kao na onom vrijeskinom linku ali ovaj vez:
croix devant
http://echarpes.ouvaton.org/frames.html
nakon 1. nošenja u javnosti nisam se mogla načuditi takvom naletu buljenja i čuđenja. pogotovo čuđenja roditelja s malim bebicama... najidiotskiji komentar koji nam je bio upućen "vidi ima para za nosit dieselice a nema za kolica". đizus :shock:Citiraj:
india, ovo s dieselicama je super. A još da znaju koliko marama košta :loool: .
Mi baš nismo doživjeli nekih ružnih komentara, ali me je jako puno ljudi oduševljeno pitalo kako to vežem i da li sam to sama napravila.
Nije bila stvar u meni, nego u prekrutoj marami - probala sam elastičniju maramu i genijalna mi je, mogu i dojiti u njoj. Naručila sam istu takvu. :D
a majko mila komentara
mene su prekjučer na placu pitali: koliko još? misleći da sam još trudna. samo sam pokazala noge koje vire. ajme tip otkinuo od zbunjenosti.
mm kaže da svi bulje li bulje. meni je to nekako normalno vidjeti bebu u marami al očito je to kod nas još "novo" (presmješno mi uopće napisati obzirom na druge krajeve svijeta gdje se bebe tako nosaju stoljećima).
Luna, koju maramu si narucila?
Home-made, vrlo sličnu Didymosovoj.
Imaš kakav link? I meni treba jedna kratka, a Didymos mi je zakon.Citiraj:
Hm, misliš po boji :PCitiraj:
ovak izgleda http://www.hugabub.com/
samo da se malo zalim, Vida uglavnom nosim u slingu, polozaj kolijevke.
nikako ne zeli biti uspravno i okrenut prema meni. zapravo to je polozaj koji mu se nikako ne svidja iako bi se trebao svidjati svim bebama.
jos u rodilistu nikako nije htio, znate ono, na rame za podrigivanje.
konkretno, on u tom polozaju stalno trazi siku. i kako ju naravno ne moze naci, onda "kljuca"... nece nasloniti glavicu.
kokos moja mala....
pa mi je malo bad, ja bih ga nosikala, a ne da mu se stalno lezati... :/
A moš mislit kak to izgleda u Vrbovcu koji je neusporedivo manji od Zg-aCitiraj:
Mamita prvotno napisa
Svi spominjete križni vez - može li i neki link? :)
Marta pokusaj ujutro krizni kad se naspavao i dobre je volje.
Samaritanka, probala sam i maramu i sling, razne kombinacije. I uvijek ujutro. Okrenut prema meni izdrzi ravno 5 sekundi, u rukama, u marami, u slingu....
A ako ga okrenem od sebe, nasloni glavu na moj vrat i opusti se ko tijesto. Samo ga na zalost ne mogu u tom polozaju utrpat u sling, a ni u maramu.
Pokusavam ja tu i tamo u nadi da ce se predat, medjutim decko je uporan vec tri mjeseca. Imas kakav trik u rukavu?
Vidjela sam na Mayawrap da se moze klince ubaciti okrenute prema naprijed u sling, tako da su im nogice prekrizene u turskom sjedu. Neki to zovu buda polozaj ili klokan polozaj. Znaci nisu im pritisnuta jajca, al nisam uopce skuzila koliko malo/veliko dijete moze u taj polozaj.
jupiiiiiiiiii, videk je otkrio svoju ruku, pa sad vise ne kljuca trazesi sisu i mozemo se normalno nositi. tanam na vrijeme. vec je poceo ispadati. :D
he, bas sam ti mislila reci da se to moze promijeniti. imao je i jakov moj neku fazu netrpeljivosti prema marami. ja naravno nisam htjela priznati da je to zato sto mi je skoro ispao kad sam ga jednom stavljala i u pokusaju da ga zadrzim sam ga lijepo mlatnula po ustima
ma ja sam iskreno vjerovala da ce se predati jer inace voli sling, samo nije taj polozaj nikako uspijevao :P
a iz polozaja kolijevke je poceo curiti na sv strane jer je dugacak onoliko koliko je sling sirok...
bas smo se danas fino nosali.
mene muci dal nije u kriznom tezina na guzi, zbog kraljeznice? dok ga nosim mi tako djeluje? imamo amazonas-ev carryme sling.