Znam za to.
Prijatelj ima tu dijagnozu, aparatić, masku i sve što ide s tim...
Mislim da kod MD-a nije apnea u pitanju, već debljina i umor u kombinaciji s zaštopanim nosom. Kad se natanka Operilom, sve je ok.
Printable View
to za hrkanje bilo je http://www.kupime.hr/ponuda/59-popus...amo-49-kn/9843
žuta jel postoji mogućnost da on negdje drugdje spava
i jedan moj poznati ima apneju, veli njegova žena da je sad bolje kaj se tiče hrkanja
mojca a jel možda čisti nos s rhinohornom to bi isto moglo pomoć
Neće.
Ovisnik je o Operilu, ali naravno ne priznaje.
žuta tvojem nije začepljen nos?
Ja sam na rubu da uvedem radikalne mjere: umjesto da uredim malu sobu za djecu, napravit ću sebi spavaonicu....a djeca će spavati sva u jednoj sobi:mrgreen:
moj je smanjio hrkati od kad spavamo sad u istoj prostotiji ( koju smo prošlo ljeto pregradili) , ili sad pošto sam ja počela spavati, njega ne čujem kak hrće, prije mi je bilo možda i svejedno jer nisam spavala radi klinca više od 5 godina) i da voli on spavat na boku.
žuta ajde vidi http://www.yogaprosess.com/croatia/rhinohorn.html
Hvala. Koristio je on dosta tih sprejeva za nos iz apoteke na bazi slane vode, a ne pomaže mu. On misli da ima polipe, ili je alergija. K tome je pušač. :roll: Tvrdoglavo ne sluša ništa što mu kažem. E, al' ništa. Jedino što mi preostalo je da mu se prijetim, a ni od toga nikakva korist jer nam narušava odnose.
ovo nije sprej ovo je čišćenje nosa
Pa i sprej je čišćenje nosa.
A vama to izađe kroz nos, ne ispere se pa klizne niz grlo?
Ak ga pravilno postaviš, kao što je na slici (stvarno je jednostavno), onda ne ide niš u grlo.
treba dugo pustiti da voda curi kroz nos i onda ispuhati. nekad se zna dogoditi da sami šmrklji izlaze skup s vodom.
moja Franka ga upravo ovih dana koristi jer ju je nos počeo zezat. Takvi zelembači joj izlaze van, oni kaj su valjda zaljepljeni duboko u sinusima i koje nikakvim puhanjem ne bi mogla izbaciti van.
žuta probaj
Lako za mene. Mene nos ne muči. A njemu tek što sam jutros spomenula počel se sprdat.
i kaj da velim ?
mojima isto kad čiste s njima izađe ivragu toga van.
Može ih se uzet samo preko ekupi:
http://www.ekupi.hr/RHINO-HORN-ORIGI...sa-715446.aspx
Malo mi je puno 100 kn za mini plastičnu zalijevalicu. :unsure:
Kad sam bila prehlađena znala sam si napravit to u čaši pa si ulijevat žlicom u nos.
Ne moraš ulijevati žlicom, staviš u neku zdjelicu, prisloniš uz nos i "piješ" kroz nos. Nakon toga nagneš glavu u stranu.
Tako radi moja frendica.
ma možeš to napraviti i s velikom špricicom natonariš unutra vodu , pustiš bez pritiskivača s slobodnim padom u nos
inače cijena u Rh je oko 90 kuna, ima i DM oni koji imaju medicinski program, pa mse može iskoristiti i popust
kupuju se normalno u ljekarnama, cijena je oko 90,00 kuna.
imaju i pakiranja sa soli, ali to nema potrebe kupit, kad najnormalnije u njih stavljaš kuhinjsku sol.
ak ti je to preskupo, možeš uzeti običnu plastičnu bočicu od vode, onu sa ''dudica'' čepom, to je dovoljno usko da uđe u nos. mi smo ju koristili na moru kad smo zaboravili Rhino Horn.
Pili bez prestanka. Više ne pomaže ni kada se okrene na bok.
Ima nesto novo za hrkanje a da pomaze da je neko probao? Mm hrce stravicno a ja nemogu spavat uz njega
Pisite ako imate i prirodnih met. il je glavna izbacivanje iz krevrta hehe
Prije sam mislila da je najgore rješenje spavanje u odvojenim sobama.U stvari je najbolje:).
I mm hrče,a uz to zna biti i bezobrazan.Dok sam sa njim spavala,moglo bi se reći da nisam ni spavala.Znam da ne radi to namjerno,ali....brate mili,legne na leđa,zine ko peh i zabaci glavu unazad.Pa ko ne bi hrkao!A tek prekidi u disanju,pa tek onda kad hrkne,zgrada se protrese.I onda sam ga cimala,da se okrene na bok,a njega je to ljutilo.I tako posle jedne svađe u 3h ujutro,demonstrativno je napustio spavaću i otišao u dnevnu.I dan danas je tamo:lol:,ali smo naspavani i ja i on.
Mi svi imamo rhinohorn ali to sluzi da se visak ocisti iz nosa a ne da se prestane hrkati.
Eto silkica lijepo kupi rinihorn i znat ces da ti je muzu cist nos dok i dalje hrce u susjednoj sobi.
Jelena jel mi mozes potvrditi da sam dobro shvatila tvoj post?
Jesi ako sam ja skuzila tvoj
Zato mi nije bilo jasno kakve rhinohorn ima veze s hrkanjem
I jos mi na more ga ne nosimo nego ciscenje napravimo u moru
Objasnit ce lijecnik, ako zatreba. CPAP je masina koja upujuhe zrak u pluca kad osoba "zaboravi disati" iz ovog ili onog razloga (objasnjenje je malo kompleksnije od ovog, ali u principu sluzi za odrzavanje pravilnog pritiska zraka i oksidacije). BiPAP je dvofazna masina koja odrzava drugaciji pritisak i sprjecava kolabiranje pluca. I jedno i drugo se koristi za apneju, ali moze i za probleme s dijafragmom.
Sleep lab? Kaj tog uopće ima u RH?
naravno da ima, u zg je u vrapcu
Ovo kao da sam ja pisala. :lool: Pukao mi je film na sredini trudnoće s drugim djetetom pa sam uzela ležaj i izbacila ga u drugu prostoriju i sad je mir. Njemu je to bio isprva veliki šok. Punih dvajs minuta dok mu nije došlo iz guzice u glavu. Sad ne spavam samo kad mi djeca ne daju. Prije dva tjedna smo bili bolesni, mala je tu večer hrkala junački. Mislila sam da će mi glava eksplodirati.
I mi se posvadamo oko hrkanja. Nece ni priznat da hrce nego ja kao osjetljiva mos mislit. A i djecu probudi a oni u drugoj sobi hehe
Ako hrče i dalje, pošalji ga otorincu - često se to može riješiti, ako je uzrok hrkanja iskrivljena nosna kost (septum) ili polipi u nosu. Može biti i drugih uzroka - ova dva mi prva padaju na pamet.
Inače, mm se zna žaliti da ja hrčem kad sam prehlađena i ako mi je začepljen nos. Sva sreća, to se ne događa često. On hrče ako ima napad alergije (kao sada - ambrozija) ili ako legne na leđa, a to je lako rješivo - samo ga gurnem da se okrene na bok. On meni po potrebi napravi to isto.
On ima apneju prema opisu i to nije nimalo bezazleno ni bezopasno.
Evo uguglaj Dalibor Petko i apneja, prije par dana je objavljen clanak.
Jednostavno bi ti muz spavao s aparatom i svi bi se naspavali.
Da moj krene jednog dana hrkat ma nema sanse da bi spavala kraj njega. Mene budi let leptira u zraku :rolleyes:
A hebemu, koju je dramu napravio od toga, maltene kao da umire od neizljecive i vrlo dramaticne rijetke bolesti.
Apneja je cesta, a s ove strane bare CPAP/BiPAP nisu nikakvo cudo ne samo medju pretilima, vec raznom populacijom.
Ne kuzim ni ovo sto pise o tome da mu traje lijecenje. Nema lijecenja apneje, to je kronicno, neizljecivo stanje. BiPAP/CPAP sprjecavaju izostanak disanja i time poboljsavaju zivot (i zdravlje).