Lili75 prvotno napisa
Joj rehab super temu si otvorila, kod mene isto, pojede ovaj moj al žuga, samo bi mesinu.
Ja totalka povrće tip, a on i sin mesari. Kćerka je sličnija meni. Evo danas npr, jeli grah al MM mora uz to ili kobasicu ili neko meso.
Na moru nema šanse da će naručit ribu npr u restoranu, a meni je bogohulno ne jest nešto morsko iz mora na moru.
Ako jedemo ribu ljeti obično napravim blitvu s krumpirom (onako zgnječeno), pojede on blitvu al bi mu bio draži pomfrit jer mu ga je mama uvijek radila zato što ga on voli.
Ja sebi nisam mogla doći kad smo se upoznali koliko često su oni jeli za prilog pomfrit, pogotovo što ga mi doma skoro nikad nismo jeli (krumpir je bio pire, slani kuhani, restani, krumpir salata).
i bezveze mi je da uglavnom kuham jela koja meni nisu po guštu (jesu ili mužu ili djeci), hoću i ja pojesti ono što volim, uostalom moje je zdravije. A dogodi se da kad skuham nešto što ja volim, ostali baš i ne jedu. Ajd ti to sad pomiri.
Djeca su u fazi kad obožavaju bijelo (riža, tjestenina, njoki),a ja sam odrasla bez tog bijelog i ne volim ga baš, kod nas je bilo kuhano, variva, puno povrća ma zapravo smo baš zdravo jeli. Mama meso nikad nije pohala, pa tako to ni ja ne radim danas (kuhano ili pečeno na naglo).
Zapravo kad razmislim on je najviše jeo pohano meso i pomfrit, a danas ne traži to, vrlo vrlo rijetko.
Rehab, ja te potpuno razumijem i ako to netko predloži neko konkretno rješenje, rado ću ga primjenit i kod sebe.