Teško je reći, kad oni sve pernate opisuju kao da imaju toplu oblogu, nema nikakvog stupnjevanja.
Printable View
Teško je reći, kad oni sve pernate opisuju kao da imaju toplu oblogu, nema nikakvog stupnjevanja.
Sad sam gledala ovaj zalando nema dostavu u Hrvatsku, tako da ništa od toga dok ne dođu i kod nas u dućane
Ja imam takvu vrlo sličnu, Benettonovu dugačku pernatu ali laganu. I ne, nije baš jako topla, nije za temperature ispod nule i duži boravak vani. Ali ako su zime nešto toplije sasvim je dovoljna.
Ma, ne muči mene, ali može mi biti čudno, dozvoli mi to. Ovdje djeca hodaju od kuće do osnovne škole :)
od prije par godina postoje takve izuzetno lagane jakne od perja - s tim da su one bolje kvalitete 100 % -reine daune 0% feder -. sada ih ima vecina brandova. dakle takve jakne postoje.
zaista su lagane kao perce, imas osjecaj da u ruci drzis 30 deka necega. prosle sam godine kupila jednu takvu duzine malo iznad koljena. i ja sam mislila da je to vise za prelazno razdoblje, no nosila sam je na kraju cijelu zimu i zaista je topla. osim toga ako je jako hladno obuces ispod nesto toplije.
doduse proslogodisnja zima je bila blaga, no za -15 imam vec godinama jednu dugu i debelu, no ona je i teska i vruca.
ako si rekla da je oko 80 eura, djecja, benetton - to bi moglo biti to. mada naravno ovako gledajuci slike ne mogu znati.
ja sam svojoj curi dok je bila manja prije kupovala dobre, lijepe benetton jakne od perja i ako se dobro sjecam cijene su bile negdje izmedu 50 i 80 eura (ovisno o modelu i slicno). samo su onda te jakne naravno bile deblje, jer ova nova teknologija nije postojala.
naravno ima i onih jako tankih i laganih jaknica od perja za proljece i jesen.
ove o kojim ja govorim nisu jako tanke, ali su jako, jako lagane. i zbog toga udobne, a opet tople.
kad ste se već raspisali o pernatim jaknama ima li lijeka za jaknu iz koje izlazi perje? :-/
podnijela bih da je samo s nutarnje strane, ali crna mi jakna pobijeli s vanjske nakon 20, 30 minuta nošenja.
esprit jakna koja je prije 2 godine koštala 1200 kn.
mislila sam da će prestati kad se opere i osuši u perilici, ali isto.
ima ili nema lijeka?
bojim se da ne
ali kažem ajme
nisam to još vidjela
daj ti nju pofotkaj i pošalji u esprit
vjerujem da će ti dati novu
jel od početka pušta
ja bi napravila ovo sto apri predlaze.
Beti3 i ja sam mislila da se Enela sali. :)
Mi smo 15 minuta pjesice od skole i ne pada mi na pamet voziti je sa autom. Setamo, a cetvrtkom ona seta 4 puta, a ja 8, ali to je druga tema. Mozda otvorim post o tome kako sam luda vise od te njihove skole (krecu u skolu sa 4 godine btw).
Jakna nije skroz tanka, ali je tanka ( ne mogu vjerovati da smo uspjele i ovoliko pisati o jakni), pa cu je vratiti i to je to. :)
da, od prvog dana pušta
ali nisam ju puno nosila pa je u tome prošlo mjesec, dva, a to što je izlazilo mislila sam kad izađe sve što ima stat će
i kad sam otišla i sportinu u areni gdje sam ju kupila, istina nakon 3 mjeseca, žena govori da nema sad šta napraviti da je prekasno
ostala mi je još nada da će prestat kad se opere, ali nije
nisam sigurna šta se može sad nakon 2,5 godine, a niti nema esprita više u hr.
obučem ja nju tu i tamo, ali mi stvarno bude neugodno, fakat izgledam kao kokoš :roll:
am, ja se ne bih pouzdala u nase prodavace. iskustvo mi govori da njima nista nije moguce. :roll:
lijepo ti jaknu poslikaj, sve lijepo opisi i napisi, te dodaj kako se nadas da je njima kao brandu kvaliteta vazna, te da ni ne sumnjas da ce ti rijesiti problem..bla..bla... i posalji mailom na esprit njemacka / hrvatska.
izgubiti ne mozes nista, a mozda dobijes novce nazad ili neki bon u istoj vrijednosti u kojoj je kostala jakna.
ja sam to jednom napravila sa cipelama... i lijepo sam dobila novac natrag i jos pismo u kojem se ispricavaju za propust u kvaliteti, te se nadaju da cu i dalje kupovati njihove produkte. :mrgreen:
da znaš da i hoću, hvala vam što ste me potaknule!
prošlo je ohoho vremena, ali mislim da još uvijek imam račun.
Ma, nije ni vazno.
Vjerujem da ni vi ne bi poslale dijete pjeske samo u skolu ako na isto mjesto idete i vi autom.
Da se vratim na temu. Nadam se da ce dobiti i zimske jakne u takvim bojama.
Inace kod nas nisu 40 € vec 50 €.
Moja prva pernata je pustala perje, ali to je bilo jos u proslom stoljecu. Sad sam se ohrabrila, riskirat cu ;-)
AdioMare - svaka pernata jakna ima tanki sloj impregnacije da perje ne izlazi van. Kad se jakna neadekvatno opere ili osuši na velikim temperaturama u sušilici, taj sloj nestane i perje počne izlaziti.
Postoji sprej za impregnaciju materijala, ali ti ne bih znala točno reći gdje ga ima za kupiti, možda Timberland ili čak NaMa.
Ja radim s impregniranim jaknama i naše se isključivo peru u mašini doma na 30 stupnjeva, običnim praškastim praškom i bez omekšivača, jer je sve drugo pre jaka kemija i topi impregnaciju. Isto kao i veća temperatura i topla ili vruća sušilica. O kemijskom čišćenju da ne pričam.
Isto vrijedi za ski jakne i hlače koliko god one jeftine bile, ne stavljati omekšivač kad ih perete i ne na više od 30 stupnjeva.
Inače, Benetton-ove tanje pernate jakne o kojima ste pričali su definitivno za jesen i proljeće, nikako za minus.
Meni je u tim laganim pernatim jaknicama zima, a i djeci. Još može proći do neke 0 temeprature, ali kad padne ispod ništice, brrr, nema do one klasične pernate ili onih debelih futranih sa debelom spužvom, vatom ili kako se to već zove. Te su mi čak i bolje od pernatih, robusnije su, nema zezanja sa sušlicom, lopticama da bi se perje dobro raposredilo, praktičnije su mi jednostavno jer se djeca brzo zmažu pa ih nekad i svaka dva tjedna moram prati. Ne paraju, ne izlazi ništa van, ja zadovoljna, a i jeftnije su od pernatih.
kad je vec otvorena tema o pernatim jaknama,kupila sam prvi puta djetetu za ovu zimu.
oprala na 30 i stavila u susilicu.no,vise nije tako debela kako je bila kad je kupljena,tj na nekim mjestima ima vise perja, na drugima manje ili skoro nema.
tresla ju,probala rukama razdvajati,ali nije to to.
sad vidim da ima neka caka,neke loptice za susilicu??kakve su to loptice,gdje se kupe??
Obične teniske loptice, ubaciš dvije kad se pere i kad se suši. One lijepo rasporede perje i jakna je debela i šušasta ;-)
Ovo s lopticama nisam znala. Dobra fora! Isprobat ću.
hvala ;-)
nevjerojatno, ali narucila sam jaknu za mene i opet mi je doslo neko ful tanko cudo.
http://killtec.de/produkt/honosa-2/?lang=en
Jel to ta ful tanka i ful topla, od nekog novog materijala?
Spominju down optic i Full Dull Light Fashion... ima netko ideju sto je to? Nisam uspjela zguglati, odnosno stalno mi otvara neke teme o optickim kablovima.