Cure koje imate problema sa željezom, jeste li primijetile bolju dugoročnu memoriju kada vam se željezo popravilo?
Printable View
Cure koje imate problema sa željezom, jeste li primijetile bolju dugoročnu memoriju kada vam se željezo popravilo?
Vi koje ste duže pile željezo pa imate iskustva da li mogu očekivati da mi se je išta popravilo stanje nakon jedne kutije kendurala c?
Sad moram imati pauzu 2 tjedna pa na vađenje krvi.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Pretpostavljam da možeš očekivati porast željeza. Moje je iskustvo sa željezom da je željezo poraslo, ali vrlo brzo i palo (nakon 1-2 maks 3 mjeseca na isto došlo). Feritin mi se nije niti pomakao nakon željeza. Nadam se da su te poslali izvaditi i feritin (rezerve željeza), on je dobar prediktor za koliko će ti brzo iscuriti to što si sad nabildala, ako dobro shvaćam. Ali, mene zeza dijagnoza koja čini menge iznimno dugim i obilnim.
Meni je kendural c osobno koma bio - ta kombinacija željeza i vitamina C mi je sorila želudac. Poklonila sam svoju kutiju kolegici koja je to normalno podnosila i super joj je bio. Ja ti govorim iskustvo nakon mislim Ferumleka - ne sjećam se što sam više probala od tog dijapazona oralno.
Sve se popravilo kod mene. Nemam pojma što je to točno dugoročna memorija, ali popravilo mi se sve - funkcioniranje, spavanje, životna snaga, libido, drastično su mi se popravili nokti - morala sam ih po prvi put nakon dugo šišat (inače bi pukli enivej sami).
Strpljenje i živci - tu sam najveći pomak uočila. Odmah - to i nokti.
X. Ovo mi je rekla opća praksa... jer sam brijala i bila ljuta i tužna da kog će mi vraga Heferol itd. jer samo mi je izazvao gastritis, a s niskim željezom "živim cijeli život". Očito sam s tim živila dok se i feritin (rezerve željeza) nije skroz ispraznio i tad sam se stvarno osjećala grozno, umorno, stalno živčano (u nekom trenu bih bila gledala svoju sveki od 80 god i mislila se, džizs, odkud joj snage i voljel za to)... Tek kad sam dobila željezo, shvatila sam koliko sam se nenormalno osjećala i koliko se drugačije osjeća žena s normalnom razinom željeza. Pomladila se... na poslu me zezalo da sam primila krv mladih djevica.
Pod dugoročno pamćenje mislim na ono da ne zaboravim kompletno film koji sam gledala prije pet godina tako da mi je kad ga drugi put gledam kao da ga prvi put gledam. I da mi ne ispari apsolutno svo školsko znanje, čak i iz predmeta koji sam voljela i intenzivno učila.
To ti nema nužno veze sa željezom, ali ima s činjenicom da imaš malu dječicu... Ja imam doslovce RUPU u memoriji iz tih godina (to mi je kazna, jer sam se rugala kolegici koja je odradila tri porodiljna u razmaku od par godina i svaki put se vraćala na posao doslovce prazne glave). Tako je to priroda uredila - prebaciš fokus na djecu, pa za filmove i knjige ostane manje. Bez brige, stanje nije trajno, doći će to na normalu. Nezgodna vijest je da ćeš u međuvremenu ostarjeti, hehehe....
To mi se proteže i na ranije. Mislila sam da nisam upamtila ono što sam morala upamtiti jer sam lijena, jer ne ponovim povremeno, ali onda vidim da se ne uspijem sjetiti niti imena svoje doktorice kod koje sam često išla, ili imena nekih kolega iz srednje, i onda shvatim da to nije baš normalno za moju dob.
Željezo mi je bilo 4 a feritin 22.
Kendural c sam pila iza ručka.
Počela sam ga piti odmah ujutro ali sam povraćala pa sam si ga prebacila. Valjda će se nešto apsorbirati.
I naravno krenula odmah i sa pilulama zbog obilnih menstruacija.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Meni je Heferol dosta brzo popravio zeljezo. Feritin mi je bio nisko prije terapije. No, navodno Heferol bas i ne sjedne svima najbolje... Ja sam ga u toj fazi pila svaki drugi dan kroz naredna 2-3 mjeseca. Sad u trudnoci, pred sam kraj, opet mi je dalo Heferol, no pijem 1 dnevno. Nezeljnih nuspojava nije bilo, nadam se da ce tako i ostati.
Pozdrav svima, ja sam dugo dugo anemicna. Nema doktora kod kojeg nisam bila i napokon mi je hematolog uzeo siru sliku u obzir i izvadio pokazatelje za gluten. Vrijednosti su bile abnormalne. I evo me sad na bezglutenskoj prehrani, kenduralu i cini se za sada sve ok. Tu sam jedino zbog cudnog kuckanja stomaka :)
Samo sam htjela napisati curama koje se bore sa anemijom kako bi trebale izvaditi iz krvi intoleranciju na gluten!
Dižem temu samo da napišem jer vidim da nijednoj to nije palo napamet.. Lupkanje u trbuhu malo iznad pupka vam može biti trbušna aorta pa se osjeti kao otkucaji srca. Meni koja sam baš ful mršava se to vidi pogotovo ako legnem ravno na leđa i kod izdaha, točno se može napipat. Sasvim normalno.
Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk
Pozdrav, rodila sam prije skoro 3 mjeseca i danas sam osjetila neko lupkanje ali ne iznad pupka vec ljevo ispod. Od poroda sam ostala deblja i ne mogu bas reci da sam mrsava pa da lako mogu osjetit tako nesto. Lupkanje je kao ono kad se prvi put beba osjeti kako se mice skroz sitno... ima li neko slicna iskustva i koji je bio razlog?