čokolada prvotno napisa
Moja je velika išla na radionice pa znam kako izgledaju. Mala je bila, ajmo to tako reći, malo blaža varijanta Mitovskine curice (odgojno teška, tvrdoglava, zatvorena), a sad je s uskoro 7 g. evoluirala u fazu gitine75 djevojčice. Visoka inteligencija, nesamopouzdanje i perfekcionizam. I s njom sam išla u isti PC po savjet.
Temeljem navedenih iskustava rekla bih da ti djevojčica jednostavno nije još zrela za takav tip terapije. Vjerujem da želiš što prije reagirati jer ti je glupo čekati da se stvari same počnu rješavati kad vam već sad gori pod nogama, ali mislim da će odrastanje puno pomoći.
Ukoliko ti plaćanje nije problem, nastavite zajedno, ali u tom bih joj slučaju ipak ispričala zašto je tamo - to je igraonica za jako pametnu djecu koja su malo bojažljiva, a tete im pomažu da ostanu pametna i da se prestanu bojati. Dakle pohvalila si je (pametna!) i pokazala da joj želiš pomoći (osjeća ona vrlo dobro tu svoju nelagodu i rado bi je se riješila).
S mlađom sam u toj dobi (4 i pol) bila vrlo zabrinuta jer osim obitelji apsolutno ni s kim nije razgovarala, u vrtić je oduvijek ulazila teško i pognute glave i iako je bila omiljena, najradije bi vrijeme provodila crtajući sebi ili drugima (satima!). Probleme nikad nije verbalizirala, nego držala u sebi. I danas joj je muka ako nekog odraslog nešto mora pitati.
S 5 i pol g.stvari su se naglo počele mijenjati na bolje, dobro, pomoglo je puno i to što ima brbljivu, druželjubivu stariju sestru.