A ja ne veceram....smrc smrc
Printable View
A ja ne veceram....smrc smrc
Danas pecena janjetina, krumpirici s ruzmarinom i mjesana salata
Ja se upravo odvaljujem jer sam onako u brzini procitala da je Deja jela grceve na gril tavi. :mrgreen:
Danas varivo od mahuna sa mesom.( Praznimo zamrzivač ) :lol:
:lol:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Zaboravila sam napisati, danas pire krumpir (instant) i piletina s graškom.
sutra juha od povrća i prosa, sojini odresci sa patliđanima i tikvicama, salata.
Jučer juha od karfiola i tijesto u umaku od paprike, patlidžana i sira
Danas krumpir s brokulom u bešamelu + meso za neke ili jaja za druge
Sutra neka juha, pohane bukovače i mladi krumpir s peršinom
jučer špinat, pire krumpir i pečena riba
danas grašak na rijetko i piletina na naglo
kelj varivo, sa mrkvom i mladim krumpirom
za desert, koka kola lajt :)
pileći ujušak s povrćem i griz noklicama.
jučer punjenu papriku i slani krumpir
danas krumpirušu
sutra idemo na krstitke pa ćemo tamo jesti
Jucer sam radila rizoto sa sparogama, a posto mi je ostala jos jedna vezica, napravila bih ribu pecenu u pecnici i neki umak od sparoga. Jel zna netko kako da to napravim ili da kemijam pa sta ispadne?
anchi pp, mozes napraviti neki Hollandaise sa sparogama (zumanjke, limunov sok, zlica vode, sol, papar, mrvicu senfa, papar, rastopljeni maslacl). A sto mislis o souffle-u sa sparogama kao prilog?
Mi smo danas na quichu sa sparogama i ovcim sirom, njam njam :oops:
ja uvijek kemijam pa koji put ispadne, a koji put ne.Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
danas sataraš.
Lovačke šnicle sa kus-kusom. Ja ću samo kus-kus i salatu jer mi je dosta mesine.
Jučer i prekjučer smo imali roštilj i uopće mi nije legao. Prošli tjedan sam samo kuhala lagano. Povrće na lešo, ribu, lagani umak i tjestenina i tako... Baš mi pašu lagani obroci.... Zato moj sin ne prestaje jesti kada je budan ;)
Jučer krmići sa senfom i rizi-bizi,i naravno zelena salata sa radičem.Danas smo imali nekakvu pizzu,a a sutra filu i mahune salatu
dijete hoće palačinke, a ja nikada nisam punila palačinke slanim smjesama.
idem kopati...
Danas juha od povrca, pohane tikvice i pilece bijelo meso.
Ja danas kod mame na ručku. Zaklala je domaće pile, pa meni pravi juhu sa nađevkom, a dečkima će pohati.
jučer sam svom dragom mužiću napravila dinstani bob i tikvice, te isti podijela u dva dijela, drugi sam pomiješala s gorgonzolom i vrhnjem, ispekla meso i skuhala rižu kao prilog
ja sam jela na domjenku svašta nešto :mrgreen:
ovo moram podijelit s vama-bob na moj način
uglavnom, na dosta kapule i mrkve dodaš bob, nakon 5 minuta i krumpire na kockice, pancetu na fetice, bosiljka, soli, papra i diiiinstaš podlijevajući vodom, nakon 40-ak minuta ubaciš tikvice na fete i nakon 10-ak minuta, kad ispari voda ostane gusti toć s povrćem
pola staviš kao samostalno jelo, a pola dodaš zakuhanom vrhnju (gusto-megle), dodaš gorgonzolu i kad se sjedini poliješ po riži
mljac za sve
Indijski curry s piletinom, basmati rizom i kiselim povrcem
ah, bob, bob.
ni toga nema u becu. :/
morati cu do zagreba, pa na dolac, pa kupiti i zamrznuti.
Goveđa juha, govedina iz juhe, pire krumpir, hren za mene i paradajz sos za mužeka.
MM je danas kuhao; tortellini punjeni ricotta sirom i spinatom sa umakom od mijesanih gljiva u vrhnju.
Sutra idemo na cevape ;).
Deja2, to mi je najdrazi rucak :D Baka mi ga je uvijek pripremala ...
ja ne kuham danas nista
ali zato sveki napravila zeljanicu da imamo sta jesti :mrgreen:
Njoke sa umakom od sira. Nije mi se baš previše svidjelo - nikad više kupovne njoke!
Ledove ti nisu fine?
nijedne kupovne njoke ne ispadnu onako zilave :heart: ko domace
i ja volim "žilave", a ne da mi zubi propadaju kroz njih ko kroz blato, i Ledovi su mi dobri.
Vadim ih one sekunde kad isplivaju.
grah sa suhim rebarcima i komadina kuhane domaće šunke - da ne bude preslabo :mrgreen: !
inćuni, blitva i krumpir.
Ovih dana smo se hranili kak tko stigne :(
Danas planiram s posla ravno u 16 doma pa dragome sloziti obozavane spagete, bolonjez u koji ubacim sjeckane tikvice i malo pive + Hrpa zelene salate i sjeckanog mladog bijelog luka
Prosli vikend smo opet kemijali zajedno po kuhinji pa da podijelim s vama, tikvice prepolovili i izdubili u ladjice. Na sjeckanom mladom luku i mladom bijelom luku zdinstali malo mjevenog mesa, dodali meso od tikvice, sol, papar i malo paradajza. Napunili tikvice, slozili ih u vatrostalnu posudu malo premazanu maslinovim uljem, na svaku ladjicu raspodjelili po zlicu milerama i naribali sira odozgora. Ubacili u pecnicu na 180 da se zapece. I bilo je mljac!
Danas - franscuski krumpir
Sutra - punjene palačinke
Nedjelja - puretina u umaku od vrhnja za kuhanje i ajvara,prilog riža.
danas tortilje od amelie
sutra tko zna
Janoccka, s nađevkom???!
I bravo za kuhanje,ja nažalost nisam bila u stanju tako rano, ali smo zato obilato koristili kuhinju moje mame, svaki dan oko 13 h MM u auto i po ručak, zato moje kile i stoje...
Zgražaš se ili ne znaš što je to?
Riblja juha, ribica i blitva
ne znam