Uh, ovo sto vise bosa se nije odnosilo na van. Ja imam te traume od kamenja.Ok je pustiti ponekada ali bas inzistirati tako, ne.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Printable View
Uh, ovo sto vise bosa se nije odnosilo na van. Ja imam te traume od kamenja.Ok je pustiti ponekada ali bas inzistirati tako, ne.
Al ja sam čitala da kažu da je to boso hodanje zapravo baš radi raznih tekstura.
U kući na ravnom i tvrdom to nije to (barem što se tiče razvoja stopala). Kažu da je ono što razvija mišiće i kosti stopala hodanje po travi, pa po ravnom, pa po šljunku i takve promjene terena.
Ne znam točno, ali nešto me tako pamćenje služi.
Moj je bio i u papučama i bos, i u mišulicama i u protukliznim čarapicama, sve smo kombinirali.
Ma je ako se radi o livadi, pjesku itd...ovo kaj ona pise meni je prestrasno. Pa cak i beton ispred kuce mi je ok.
Jedna stvar je propagirati nešto, a sasvim druga prisiljavati...
Ja propagiram bosonogo hodanje, ali ne tjeram mlađeg da hoda bos jer to ne želi.
Pružim mu priliku da proba na mekšem terenu, ali ako neće, ne mora, ima Ipanemice.
Stariji se jako brzo privikao i tog jedva dobijem da se obuje kad mislim da treba.
A ja sam rođena u vrijeme kad su visoke cipele sa anatomskim uloškom bile alfa i omega.
Moji su zadnje dinare štedili da sestra i ja imamo prave cipele, svaka gajnc nove ofkors.
Obe imamo spuštena stopala, unatoč i kasnijem nošenju anatom uložaka i vježbama.
Također, ljeta smo većinom provodile bose.
Mene kičma muči ponešto, nju poprilično, al mislim da cipele nemaju veze sa time.
E, da, Christine, ozbiljno me zanima, ukoliko možeš opisati što ti je pedica pokazivala, kako to bebe uvrću stopala?
Nije bila provokacija :-)
Stvarno me zanima, jer ja kod svojih nisam primijetila nikakvo uvrtanje, a oboje su prilično rani hodači (10 mj i 11,5 mj).
kakve veze Roda ima s bosonogim hodanjem??? :-oCitiraj:
Moj tata kao da je zacetnik rode :lool: (ne samo po tome sto smo morale bose hodati po selu).
Eto ti ga kud se zakuha kad napises nesto i poslije ne stignes vise gledati forum.
Prvo da svog jadnog tatu obranim :) Nije to bilo tjeranje u smislu bit ce kazna ako ne, nego u smislu to se mora to je zdravo. Druga stvar je sto smo mi potpuno vjerovale roditeljima. Niti smo ostavljale krvave tragove po cesti :) Ni nosile vrece od krumpira umjesto haljine :lol: Malo sam ja to predramaticno napisala.
Nisam stigla prouciti sto je najbolje. U medjuvremenu sam ionako gledala sto je bebi najbolje iz moje procjene. Ponekad bih mu obula cipele, al nikad kad je pospan jer mu je lakse biti bos. Cipele je prerastao, a jos ne hoda samostalno. Samo uz guralicu i namjestaj (11mj). Par puta je pokusao stajati samostalno.
Sad smo kupili Frodo slape da vidim kako ce s tim. Ne buni se. Mogao bi postat neki sminker. (Jedino kape i sesire ne voli).
Sto se izvrtanja nogica tice, dr je pokazivala John Wayne stil hodanja.
Eh da, a bebek je vecinom ljeto ipak proveo bosnog. Nemamo klimu. A vani ne hoda, osim po spravama na igralistu, uglavnom drvene daske ili poliester. Ponekad puze po toboganu i travi u parkicu.