Znas kaj meni nije jasno, pa kako se sjete odbijat s 3 ili 4 mjeseca? A do tad fino dudaju. Zamjeri im se il sto?
Printable View
Znas kaj meni nije jasno, pa kako se sjete odbijat s 3 ili 4 mjeseca? A do tad fino dudaju. Zamjeri im se il sto?
Ne znam...nama nitko nije vjerovao da odbija...ono, ja bi se žalila baki na telefon da neće jesti i svi bi govorili da je to nemoguće...onda bi baka došla puna entuzijazma, kao ona će je nahraniti...i naravno, ništa...pa komentari u stilu: ma kako ne bi jela, jesti će kad ogladni....a ona ne bi jela cijeli dan ništa, vrištala bi kada bi joj bočicu stavila na usta... a onda bi cijeli sok popila u 2 sekunda...a mlijeko niti kapi.
Moj je odbijao s nekih 4 ili 5 mjeseci. Odjednom.
On je vukao, ali je puštao mlijeko da curi po obrazima.
Od muke sam znala vagati krpicu prije hranjenja i poslije, pa kad bih vidjela da je od 120 ml, 30 ml na krpici i 30 ml ostalo u flašici, mrak bi mi pao na oči.
Prošlo je valjda za nekih 2 tjedna, onda su krenuli zubi.
Ajme majko da nije tragicno bilo bi komicno hahaha :))
Moja jedino u dubokom snu potegne 120 ml, a na posebno dobre dane i 130. Naprolijevala sam se te hrane za zastopat vodovod. Najgore mi je kad joj tek dam bocicu, a ona odmah gura jezikom van, ja vratim, ona izgura. Onda vise ni ne pokusavam, cekam da prodje neko vrijeme pa ponovo.
Ja sam rekla da bih s prolivenim mlijekom mogla nahraniti još jedno dijete :mrgreen:
Mi imamo novu foru. Ujutro neće ništa jesti do 10.30. Onda je svlada glad valjda pa prihvati ali ne nadoknadi to kaj nije jela tako da ukupno pojede ipak manje.
Istu hranu... kad zelis, a i ovisno o tome sto obitelj jede. A kad... kad zeli. Dijete, jel. S obzirom da mali ljudi mogu u potpunosti kontrolirati samo tri stvari - spavanje, hranjenje i odlazak na WC - tako da je vrlo relativno kad ce tko poceti 'normalno' jesti. Neki projedu odmah, neki kasnije, neki tek kad odrastu. A neki valjda ni tad.
E pa mi smo danas usli u fazu vristanje-na-bocicu. Znaci, priblizim joj bocicu i ona vristi. Ne znam uopce kako sam joj uvalila ono malo mlijeka koje je uspjela pojest.
:cupakosu:
Imam osjecaj da cu za par dana vec kuhat rizu za dohranu.
A onda će ti vrištati na žličicu :mrgreen:
Sve su to lude faze, moj ima nekad takvu da žlicu ne želi vidjeti. Pa je htio jesti s mojih prstiju. Pa sam. Pa opet žlica, pa ne žlica... tko bi ga pratio
Al vjeruj mi, od te riže se ne bude toliko najela da će joj to nešto previše značiti, barem na početku
Joj, kako mi je poznato to vristanje na bocicu...cak sam je par puta umotals u alu foliju i onda nije vristala odmah, povukla bi par puta i onda bi pocela plakati kad bi skuzila da je mlijeko. A na zlicu se oblizivala. Htjela sam izludjeti, sta sa bebom od 3.5 mj koje nece mlijeko.... Uglavnom, mi smo jedva docekali dohranu....
A to si ti pisala o alu foliji! Genijalno! Ja to negdje procitala i zamotala par puta bocicu, nekad je upalilo. Cak sam slikala za fejs tu bocicu u foliji :)))
salu nastranu, sutra kuham rizu, ne moze bit valjda gore od ovog. Osjecam se ko mucitelj s tom bocicom, a prije svakog hranjenja me znoj oblije.
lavko, kontaktiraj S2000 ona je imala iste probleme s oboje djece i svašta nešto prošla, sigurno ti može dati neki savjet.
Moja mama kaže da ja nisam htjela piti mlijeko, čim sam vidjela bijelo u bočici, ništa. Prvo sam jela ad, a onda kravlje. Nakon toga, jedno vrijeme mi je radila kakao, a onda me prestala hraniti mlijekom :mrgreen:
Zapravo mislim da je njima bilo lakše u to vrijeme. Bez googlanja, ispitivanja samih sebe, radili su kako su mislili da je najbolje. Barem nisu gubile živce kao mi sad, jel po pravilima dobivaju na težini, koliko i kad jedu, kako spavaju, što motorički i kada rade...uf :D
Evo susjeda mi ima unuku koja uopće ne želi mlijeko. Ima 8mj i nekih mjesec-dva više ne želi mlijeko, samo dohranu. Pedica je rekla nek joj daju što želi.
bome ni ja ne volim mlijeko, ni kao dijete ni kao odrasla.
volim jogurt i sireve al mlijeko bljak ...
Ja sam sad obrnuto. Mlijeko volim, pojedem i sirni namaz, ali sir i vrhnje, jogurt - to mi nikako ne ide (svježe, u jelima mi bude ok)
Da, to sam ja pisala kako sam s malom prije 10g omatala bocicu u alu foliju. Cak i u kolaz papir, narancasti, jer kad bi vidjela sokic u bocici sva se ozarila i mahala rucicama i nozicama od veselja, a kad bi vidjela bijelu bocicu pocela bi vriskati i grciti se. Sa 4 mjeseca!
Pa presli smo rano na dohranu i napredovala je odlicno, nisam forsirala bocicu i mlijeko.
Sad opet imam sto pitanja, saljem ti pp.
E ovako, vagali se jučer i u ova 2 tjedna što neće jest dobila je 300 grama. Inače je dobivala po 500 u pola mjeseca, ali ovo nije isto tako loše, ipak dobiva.
Kaj se vama čini?
ona bi i inače trebala sad dobivat manje nego prije, računaj i na to... i to dosta manje... jer je živahnija, budnija, starija...
tako da je ovo skroz super
ja ne bi još forsirala dohranu
Već sam nakupovala jabuka za cijeli vrtić, ali čekat ću još, imate pravo.
I ova dva dana je uspavam najprije pa onda dam jest i ide nam bolje, barem ne vrišti, nego jede u miru ko čovjek.
Jest da se ubijem od nosanja da je uspavam, ali ako je to cijena jedenja, platit ću je.
Draga i mi imamo problema od 4 mj. Odbija jesti, stalno cendra, ne spava nikako po noci. Nama je pedijatrica rekla da su zubici. Moj malisan ti sad bude 27.1 sest mj i jos nema ni jedan zubic. Muce ga vec dva mj i cendrav je, sa dobro papa, ali ovisi kako koji dan. On ti na zlicicu papa i bocicu.
Joj koliko odbijaca! Iskreno mi je zao svih nas :(
Barem hoce na zlicicu, moja ni to. Al u snu pohapa sve, evo jutros place, place na bocicu, okrece glavu, jedva nesto ugurala u usta. Zaspe i dam joj bocicu i ona je halapljivo pojede! To dijete hoce jest na snu samo.
Isto je cendrava jako, spava cijelu noc alpopodne i navecer drame, stenje, cendra, cvili...