Nisam, ali bila sam nedavno na pregledu, perimenopauza...
Printable View
Nisam, ali bila sam nedavno na pregledu, perimenopauza...
Podižem! U međuvremenu sam napravila gastroobradu, UZV abdomena ok (malo mulja u žučnjaku), tumorski markeri ok, gastroskopija pokazala aktivni gastritis i helicobacter. Pila sam controloc i emaneru, zatim sam prošla i terapiju za helicobacter, ali kontrolu iz stolice još nisam obavila. Kako sam to trebala napraviti prije dva mjeseca, prestala sam nakratko piti ipp (jer mi je dr. opće prakse rekao da dva tjedna ne smijem piti da bi nalaz stolice na helicobacter bio vjerodostojan). No stolicu nisam dala, a dva mjeseca nisam ništa ni pila (jer sma svaki čas mislila da ću obaviti pretragu, ali nisam) i nisam imala želučanih problema. Nažalost nisam se sasvim pridržavala ni preporučene dijete i sad su se ovih nekoliko dana bolovi preko noći vratili, i gori su nego ranije, ne pomaže ni ipp. Ono što me brine jesu simptomi koje prije nisam imala: kratkoća daha, zaduha, bol u cijelom području prsne kosti, sve do grla, povremena bol u gornjem dijelu leđa (lopatice i između njih). Nekad manje, nekad više, ali definitivno imam stalno određen pritisak u prsima.
Je li moguće da je sve to od želuca (nadam se, da nije nešto gore)? I je li istina da ne smijem uzimati nikakav ipp dva tjedna prije nego dam uzorak stolice za helicobacter? I što zapravo ako i dalje imam helicobacter, neću valjda opet terapiju (jedva sam je preživjela, tek me od toga bolio želudac), ili što ako više nemam helicobacter, a bolovi se pogoršavaju?
Nadam se da ne pitam previše :-(
vikki samo znam da sam ja morala ponoviti terapiju za helicobacter i tek tad sam je se uspjela riješiti
no ne sjećam se vise što sam pila, to je bilo prije nekih 10.tak godina možda
evo dok se ne javi netko s vise informacija...
Hvala, flopice :) Jučer sam imala dvije obilne stolice (ne proljev) i nakon toga je popustilo, danas više želudac ne boli...
Ja ne znam jel uopce spada tu....
Dakle vec duze vrijeme mi se javi bol.lijevo.od pupka(nije cak ni neka bol vise me pikne,probode)onako neugoda.Ali na tocno istom mjestu.Ima dana kada ne osjetim nista ili kao danas kad osjetim cesce i lagano mi se siri prema ledima.donji lijevi dio.Leda me inace cesto bole :( osobito donji dio.
Danas i cesce moram mokriti plus pritisak skroz nisko kao u trudnoci pred kraj.tt
Problema sa zelucem nemam-bar nisam imala.Iako me i neka nadutost muci zadnjih dana.
Zbog drugih razloga sam prije mjesec-dva radila kks urin jetrene probe ,stitnjacu....
Sve ok.
Slijepo crijevo je desno?Jeli ovo previsoko za jajnike?
LILI koje je simptome imao tvoj muz?
podižem malo temu.......
zadnjih tri dana doslovno umirem od bolova u želucu, inače patim od gastritisa (nisam bila na gastroskopiji, već mi je na temelju dugogodišnjih muka dr opće prakse dijagnosticirala)
imam problema sa želucem od kad znam za sebe, ali mislim da se stvari pogoršavaju.
Proljetos sam dobila controloc 40mg kao terapiju od 2 mjeseca i smirilo se ne mogu reći.
Sad se opet aktiviralo i boli me u valovima, zna me znoj obliti kad me zaboli, peče konstantno i kaj god pojedem izađe iz mene.
Pijem čaj i jedem rižu, uzimam probiotik, peptoran, čak sam i med.ugljen iz očaja popila, ali ništa.
Dr mi neće dati uputnicu za heicobacter jer smatra to polovičnim rješenjem, nego bi me odmah slala na gastroskopiju.
Radila sam taj test na hp prije 15 godina i nisu mi je našli.
E sad...kako da si trenutno pomognem, što prije, samo da mi se malo oporavi želudac jer imam osjećaj da je sva sluznica oštećena i upaljena?
Što jesti? Ne mogu biti na kuhanoj riži non stop.
Savjeti pls :|
Jedino razumno rjesenje je gastroskopija. Iza bolova u zelucu moze se kriti ulkusna bolest, karcinom. Davanje lijekova bez gastroskopije se ne preporucuje.
Poslano sa mog LG-H850 koristeći Tapatalk
danas mi je malo bolje, pijem čaj od stolisnika i popila sam controloc
znam da moram na gastroskopiju samo da sad ugasim vatru
Imala sam iste simptome. Moja gastroskopija je otkrila kroničnu upalu jednjaka, rekli su mi da pod hitno moram nešto promijeniti u životu jer će mi morat odstranit pola jednjaka.
Dala sam otkaz na poslu isti dan, počela paziti na omjer alkalnih i kiselih namirnica tako da u korist alkalnih jedem 70%, počela dublje disati i otpuštati stres koji me jeo iznutra.
Nisam išla na drugu gastroskopiju jer me nikad više nije boljelo ništa. Toliko o kroničnoj upali.
Konopljino ulje je jako blagotvorno za želudac, meni je pomoglo više od lanenog, u roku par dana su nestale žgaravice i bolovi.
GERB i LPR- istraživanje za diplomski
Pozdrav svima, nadam se da će admini odobriti što se ubacujem.
Provodim istraživanje u sklopu svojeg diplomskog rada koje se bavi mentalnim zdravljem osoba koje boluju od GERB-a i/ili LPR-a.
Ako bolujete od neke od ovih bolesti, molim Vas da ispunite anketu https://mzdravljegerb.limesurvey.net/591941?lang=hr
Ispunjavanje traje oko 15 do 20 minuta, a svojim biste mi ispunjavanjem pomogli u prikupljanju vrijednih podataka za bolje razumijevanje ove važne teme te biste mi pomogli da diplomiram. Sudjelovanje je u potpunosti anonimno.
Također, ako poznajete nekoga tko boluje od GERB-a ili LPR-a, puno bi mi značilo kada biste im proslijedili link na istraživanje jer mi je potreban velik broj ispitanika, kako bih mogla adekvatno ispitati ovu temu. Mnogi ljudi GERB nazivaju žgaravicom, no žgaravica je samo jedan od simptoma, pa možda netko koga znate da se žali na nju ima dijagnozu GERB-a i/ili LPR-a.
Hvala Vam unaprijed!