Sve čušpajze,sarmu,repu,grah-ove isl..zgusnem sa malo brašna i crv. paprike razmučeno u vodi. Bez prženja.
Baš zafrig,stavljam samo u sosove,i zbog prežgane.
Kak "dovršite" prežganu ,stavi tko razmučeno jaje u nutra?
Printable View
Sve čušpajze,sarmu,repu,grah-ove isl..zgusnem sa malo brašna i crv. paprike razmučeno u vodi. Bez prženja.
Baš zafrig,stavljam samo u sosove,i zbog prežgane.
Kak "dovršite" prežganu ,stavi tko razmučeno jaje u nutra?
da, sad sam i ja shvatila da radim paradajz sos i bešamel. Prvi ne jedem, a bešamel sam zadnje vrijeme zamijenila kiselim vrhnjem (osim za lazanje). Eto, lazanje su zadnja linija obrane, no, kad njih jedem niš mi ne smeta :)
ko je vidio grašinu kuhat bez zaprške.
nikad ne radimo zapršku
ni za grah, ni sarmu, ni ćušpajze...
odvikla sam se od toga kad sam se udala, a moja mama i baka su uvijek radile sa zaprškom
tako da vjerujem da je do navike
i nikad ne zgušnjavamo krumpirom
Obzirom da zaprška definitivno nije zdrava, treba je izbjegavati. Ja osobno sva ta variva juhice radim bez zaprške, ali ako je u pitanju sarma npr, onda je skuham "na bijelo" znači bez zaprške i tako se pojede čak jedan dio. Čak i ja nekad tako volim pojesti više nego sa zaprškom. Ali obično onda iz te velike količine odvojim sarmi koliko treba za ručak pa na njih napravim zapršku sa paradajzom, skuham pirekrompir i onda je to kompletan ručak. Tada koristim zapršku i mislim da čak i ako je nezdrava, ponekad, nije strašno.