e baš mi je dobrodošao ovaj topic.
neki dan gledam slike starog stana, i sve me obuzme neka toplina. naime boje su bile tako posložene, da je sve djelovalo duboko i toplo: kuhinja okviri boja oraha (tamno-smeđe crvenkasta) sa ispunom pistacija zelena, stol stolci i grede na stropu isto takve smeđe boje, tepih prljavo rozi itd.).
Uglavnom zaključih da nam sad definitivno fali ta tamna nijansa, zbog koje smo se zaljubili u tu kuhinju (koju smo na žalost prodali sa stanom).
Situacija sada je sljedeća: imamo komodu od prave trešnje, premazana samo voskom, tako da je dobila godinama svoju naranđastu trešnja boju. Obzirom da nam je kuhinja spojena sa boravkom, kupili smo i kuhinju takve boje (i zbog nekakve doživotne garancije? zbog naše dječice koja su u par navrata iščupala ladice u jednom salonu - ono nisu se dala otovoriti, a kod moje cure nema ne).
Znači kuhinja trešnja, komoda trešnja, dvosjedi plavi, stol i stolci od prije boja oraha. I strašno puno svjetla.
Fali nam neka ona dubina i toplina, najradije bismo stavili na jedan zid tu boju oraha, ali bojimo se da ne ispadne katastrofalno. I koju boju na ostale zidove, mislila sam nježno žutu. Stolarija je bijela. Previše nam je svjetla, a namještaj ne možemo potamniti.