ja planiram zvat idući tjedan
Printable View
ja planiram zvat idući tjedan
Tocno je. Mozda eventualno prekinu dd pa dobijete zaostatke kako Jelena kaze ali vratiti se raditi ne morate dok vam novo rjesenje ne stigne. Konkretno, meni je staro rjesenje bilo do lipnja, za produzetak sam predala 30.6. a od hzmo sam dobila dopis da se javim sa novim rjesenjem do 25.7. (zakljucno sa tim datumom dobivam dd a ostatak onda naknadno). U meduvremenu sam predala za mlade dijete (krajem 5.mj). Posto sam 1.7. saznala telefonski da mi je za drugo dijete odobrena njega prekinula sam od starije sa 30.6. Novo rjesenje jos nisam dobila doma. Ali su ga dobili u hzmo pa su me zvali da dodem, odobrili novi sa 1.7. i ukinuli star dd i sve je ok, necu cak ni rupu imati u isplati.
Na posao se definitivno ne vracate :) Onaj dan kada, jednom, dobijete negativno rjesenje, onda se iduci dan morate javiti na posao (ili godisnji ili kako vec se dogovorite u firmi) :)
Moze jedno mozda glupo pitanje, ali da ipak provjerim.
Papire za SRV i dalje predajem u HZZO, a onda ih oni prosljedjuju jedinstvenom tijelu vjestacenja? Ne moram se sama javljati JTV-u? I je li se ista promijenilo u proceduri, ili u dokumentaciji koju treba prikupiti?
Pokusavam vec danima nazvati pravnu sluzbu u jukicevoj gdje spadamo, ali ne uspijeva mi.
Koje brojeve u HZZO-u vi zovete?
Probala sam zvati i taj famozni ZOSI, ali i to je nemoguca misija.
I dalje u HZZO. Predati nove nalaze koji se traže u starom Rješenju.
Ja sam predala u Jukicevu, sve kao i prije :) Onda kasnije njih zovem za rjesenje :)
ok, hvala!
A Tvrtkovu kada sam zvala to sam jeeedva dobila, cijelo jutro je zvonilo. Nemam broj vise taj, imam samo od pravne u Jukicevoj.
Jaffa si dobila papire?
Jesam, tocno 3 tjedna kako sam saznala telefonski! Dugo im je trebalo.
Jesu ti odobrili?
ne znam kad sam bila doma uzaludno pokušavala zvat, doma još ništ nije došlo, a i ni mene nema
Nadam se da će bit ranije nek orošle godine
Meni produžili SRV na 2 godine bez poziva na komisiju. Sve riješeno za nešto više od mjesec dana. Naprosto ne vjerujem.
Jučer sam dobila Rješenje napisano 14.7. A papire sam predala krajem lipnja.
i ja predajem sad nove papire, ali kako je mali bio bolestan nismo stigli obaviti sve preglede... većinom imam logopeda i otorinca i dokaze o operaciji mandula, znam da je vaša curica u spektru koliko se sjećam, imam papir sa ERFa gdje piše jedna od dijagnoza mog sina da je također u spektru... koliko je taj papir njima važan, mogu li na temelju njega dobiti i dalje njegu? ja nisam na srv već na njezi djeteta (neurorizičan je pa smo već tri god doma)
sirius,znam to :) možda sam se krivo izrazila, pišem na brzinu, zanimalo me koliko je nalaz sa ERFa značajan u tim vještačenjima ! da li uopće uvažavaju to mišljenje ili su im bitni samo papiri od liječnika koji imaju ugovor sa hzzo
Ne sjecam se da je ikad bio uvijet imati nalaze samo specijalista koji imaju ugovor sa HZZO-om.
To nigdje nije navedeno kao uvijet da se nalaz uzme u obzir.
Ne znam što bih ti rekla jer ja imam sve
Ne znam jel negdje navedeno ili ne , ali meni su osobno rekli da ne priznaju papire od Sabola i npr Helene i napisali na rješenju da sljedeći put donesem dokumentaciju od specijalista koji ima ugovor s HZZO-om ( tocno tak pise)..
E sad to je bilo prije ovog jedinstvenog tijela vj. kad sam bila u Klovićevoj na komisiji.Tocnije prije otpr.godinu dana..
Kak je sad -ne znam..
Sad tek vidim da mi fali pola posta. Dakle ja sam predala timsku obradu Kukuljevićeve, ERF, privatno logoped i školski defektolog.
U novom Rješenju za slijedeći put piše: uz kontrolne nalaze liječnika specijalista koji prate zdravstveno stanje djeteta. Čak nije navedeno kao prošli put logopeda, psihologa i defektologa.
Iva kad predaješ
Dvakak ugovori kontrole
Pise mi na rjesenju novo vjestacenje u rujnu, ja cu sad predati. Narucila sam ga na kontrole ali tek na jesen jer su doktori na g.o. Imam papire od suvaga orl, test sluha, orl operacija mandula, nalaz erf , i logoped... Malo kasnimo sa neuroped i psihologom... I imam misljenje logo i defektologa iz udruge Leri u koju hodamo na terapije.
ja to nosim u klovicevu, koliko brzo rjesavaju? Ako mi dode negativno rjesnje, kada se vracam na posao? Dan nakon dolaska rjesenja ? Ako je rjesenje do rujna, u listopadu dobivam zadnju naknadu i djecji u tom slucaju ? Kako mene nervira sto u rjesenjju ne napisu datum vec mjesec.
Luka kasni u govorno jezicnom razvoju plus elementi autistic.spektra in obs. Koliko dugo je uopce moguce dobiti njegu na temelju te dijagnoze...
Iva1602 koliko dugo se moze dobit njega ti nazalost nitko ne moze odgovorit..tamo neka osoba u komisiji procjenjuje i dosta je to jos uvijek subjektivna procjena.. A ako se nalazi poboljsavaju onda ti kazu pa vidite djetetu je bolje i bok. Rjesenje ti je do kraja rujna tj dok ne dobijes novo.. Mene je uvijek zvala referentica i moglo se dogovoriti oko par dana.. Tipa odbili su vas.. Ja cu sad napisat rjesenje pa mi je rekla hocete da vam saljemo doma ( onda odmah sljedeci dan se moras javit na posao ili uzet godisnji) ili da dođem tamo osobno po rjesenje ( ja sam bila dogovorila da dođem u petak i potpisem pa bi od pon trebala na posao).
mi smo doma od rođenja. imali hrpu problema, ostao je samo još govor s kojim ima još jako puno posla (ima 3.5 ggod a govori kao da ima 2 otprilike). u svim nalazima piše i dalje da treba raditi, a priljepljena nam je i ta dijagnoza iz spektra (to je novo u odnosu na predhodne nalaze. a bumo vidli, ja ću predat kaj imam, pa kud puklo.
A nemas sta drugo-predaj , a ako te zovu na komisiju jos se i malo
A nemas sta drugo-predaj , a ako te zovu na komisiju jos se i malo svadaj tamo s njima... Al mali je jos i ako imate novu dijagnozu onda i imas šanse...
Ne znam po kojem kriteriju biraju koga zovu na Komisiju. Ja sam mislila da će sa JTV zvati sve. Pravila nema. Nekada iste dijagnoze dovedu do različitih odluka.
A kak izgleda ta komisija.... I jel moram dijete vuci sa sobom ili kaj . Do sad smo dobili produzenja na dva put po 6 mj i zadnji put na godinu dana... Nikad me nisu zvali na komisiju
Ako te pozovu svakako moraš voditi dijete. U tome i je poanta. Kako je to novo od ove godine ne znam nikoga tko je bio na toj Komisiji. Ja sam do sad s djetetom išla na Komisiju za invalidninu tri puta, a za SRV sam samo predavala papire.
Ja sam bila tri put na komisiji i svaki put morala vuci dijete i svaki put se svađala zbog toga s njima jer njene dijagnoze nisu 'izvana' tj nemaju šta na njenom izgledu vidjeti.. I koma mi je bilo sto sam se pred djetetom morala svađati s njih dvije ( jedna je dr, a druga ? neznam jos uvijek sta) i bile su i bezobrazne ( ove u Klovicevoj) tak da se pripremi ak ides bas tamo... Bezveze te ispituju sta je , a sve im pise u papirima i svaka druga recenica im je :'ma nije to nista...' Prvi put su mi rekle da ce me eto najvjerojatnije odbiti pa mi doma javili da su mi odobrile 6 mj. Pa me drugi put odbili, pa za dva mj ja trazila ponovo jer su se maloj pogorsali nalazi pa su tad bile ful bezobraze, al sam onda ih srezala pa su mi odobrile jos 4 mj.dok ne obavimo MR i dobijemo friske nalaze.Dalje vise nisam ni trazila..malena je pod terapijom i ok sad , a vise i nisam imala želudac za natezat se s njima..
Ja dobila godinu dana, fošlo i rješenje
Super :)
si ti dobila papire?
Cure, dijete je dobilo invalidninu na osnovu dijagnoze (koja nije trajna-ne znam kak da objasnim.....bila bolest koja se izlječila operacijom i kemoterapijom i sad je dobro, ne koristi nikakvu terapiju i svi nalazi su super) i na osnovnu toga uvećani DD. Nismo išli dalje na komisiju, jer nismo imali na osnovu čega (svi nalazi su super), ali nismo nikome ništa ni javili. Mislili smo da ako se ne donesu papiri, da se to automatski prekida. Da li smo trebali ipak nekaj napravit?!
Jelenaaa.....pomagaj ti uvijek sve znaš :mrgreen:
Mislim da bi trebala javiti za DD, nisam sigurna koliko oni prate datume.
U rješenjima piše da se MORA obavjestiti o svakoj promjeni stanja na osnovu kojeg ste ostvarili prava.
prate datume, bar moja, već mjesec dana pije je poslala da joj moram poslati papire kad dobijem, to ću sjutra
suzi do kad ste imali neko zadnje rješenje???
Nitko nam nije niš poslal ranije. Do 15.06. za ivalidninu, a mislim da je za dd 10.07.