Hvaka Tanita! ;-)
ma meni su oni prepisani za regulaciju ciklusa i zbog sumnje da ovulacije uopce nema. lh trakice nisu nis pokazale,iscjetka nemam i kad sam to rekla ginicki automatski mi je dala dufice
Printable View
Hvaka Tanita! ;-)
ma meni su oni prepisani za regulaciju ciklusa i zbog sumnje da ovulacije uopce nema. lh trakice nisu nis pokazale,iscjetka nemam i kad sam to rekla ginicki automatski mi je dala dufice
Evo me sa pregleda, po dr trudnoća manja jedno tjedan dana tako da je sada 8tj. Veliki smo 2cm i za sad je sve ok. Moram ic krv vaditi i urin- standardno..
Dr me nagovara na one neke testove ali Isuse pa to je 5000kn (?!) , mislim da necu na nista ići. Ne znam, samo me izbedirala s tim koliko toga zapravo moze okrenuti ma lose :(
Sve u svemu sretna sam, stalno imam neke bolove al ok dok je sve na mjestu :)
Nista! ultrazvuk i papu. na uvz je dosla do zakljucka da naginjem pilicisticnim jajnicima koji su vjerojatno uzrokovani neredovitim ciklusima i to su sve info koje sam dobila. Prije godinu dana ciklusi su mi bilu ko svicarski sat,28-30 dana i ni dan duze ali otkako sno odlucili krenuti na bebicu,ja ih izgleda "reguliram" svojom psihom i sad divljaju sve do 39 dana.
folikumetrija je tu kvantna fizika! mislim da bi za to ipak trebala u zagreb jer cisto sumnjam da ona ovdje ima sve potrebno za takvu vrstu pregleda
Vidiš da je sve onako kako treba biti :)
Meni je na pregledu rekla da mi preporučuje sa 12 tt onaj neki pregled (zaboravila kak se zove) gdje me ona poglena ultrazvukom, a krv vadim u Suncu (nema preko hzzo) i nalazi su za 24 sata gotovi. Za ostalo mi je rekla da ćemo dogovarati kako bude vrijeme za to, ali mislim da ću ići samo na ovaj prvi. I ne znam koliko košta, ali se iskreno nadam da nije 5000 kn.
P.s. neka me netko uputi jer sam ja tutlek za forume,kak vi pratite postove? jel ima kakva aplikacija ili i vi kao i ja svaki put otvarate stranicu,trazite podforum itd sve dok ne dodete do onoga gdje ste pisale?
Tanita, hvala ti mila. Baš si http://www.pic4ever.com/images/16.gif
Wannahavenoah Slažem se s tanitom, doktorica je zbilja http://www.skyscrapercity.com/images...iley_crazy.gif trebala ti je bar napravit ultrazvuk, dva, da vidi jel '' O ''stvarno izostaje. Lh trakice po meni nisu baš 100% precizne, pa ne znam koliko im je za vjerovat. Ako želiš toliko bebicu, pronađi drugog doktora ili doktoricu i kreni u pobjede.Sretno draga http://www.forum.hr/images/smilies/mig.gif
Za folikulometriju joj treba ultrazvučna sonda samo, što pretpostavljam da ima. Meni isto sve ok bilo dok nismo krenuli s bebom, onda nije išlo, pa ja počela kopati, pa ciste, pa štitnjača, pa svašta nešto. Sve se smirilo kad sam odustala od silnih traženja razloga zašto ne ostajem T. i kad sam donjela odluku da smo i dragi i ja zdravi i da je samo pitanje vremena kad će beba doći. Jajnici su mi isto blago policistični, ali stvarno je tako kod dosta žena i nije neki razlog za brigu. Samo kad krenemo u taj "projekt beba" toliko se fokusiramo na to što ne valja da ponekad od buhe radimo slona. Znam da stvarno ima puno djevojaka sa problemima, ali isto tako znam da dosta nas sama psiha koči jer očekujemo bebu kad si mi zacrtamo, a u biti, kao i sve u životu, dogodi se onda kad se najmanje nadamo. Kockice se poslože same od sebe.
A mi nestrpljive kakve jesmo, plačemo, svađamo se s muževima, krivimo sebe, njega, svemir... prošla sam sve to.
Ajme divno, samo tako nastavite i dalje . http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/ole.gif
i ja preko moba imam Tapatalk aplikaciju, a na laptopu sam si napravila shortcut i lijepo ''popreko do foruma '' http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/sreca.gif
jutro curke !!
neko je pitao za lh trakice...jednom sam ih koristila,sjecam se da su mi pokazivale blijeeedu crticu,i samo jednom mi je crtica bila malo tamnija nego inace,i tad mi ih je ponestalo :lol: a i jednom sam se testirala cini mi se par dana nakon M,oko 7-8dc i crtice nije bilo...tak da sam zbunjena
a kaj se tice folikumetrije wannahavenoah ,tu te kuzim,i ja cu morati potraziti drugo misljenje u drugom gradu jer me moj gin u startu odj*** kaj se toga tice....ili mu se neda imat posla s tim ili jesto deseto u pitanju,ko ce znati
menge nema,cice su se opet napuhale malo (nadam se zbog progesterona,a ne zbog psihe :mrgreen:),cak nema ni klasicnog pms-a,nisam zivcana...inace kad bi mi MD rekao da ide na pivu znala bi bit tolko cmoljava,ljuta,plakala bi ko kisna godina,svaku rijec bi detaljno analizirala dok nebi pop****....a sad mila majka,MD me pitao jel sve u redu samnom kad sam tak opustena i nasmijana hehehe
i ja sam takoder radila samo uzv i papu...i prije pilula obicnu krvnu sliku koja je prokomentirana kao : ma to sve je ok :roll:
Tanita,dominikslatki,bravo za bebice!
A mjere su baš kako i trebaju biti za te tjedne:-D
Nego,ma koja to pretraga na koju te dr nagovara košta 5000 kn? Kaj je pukla. Ima naravno ali ima i brdo toga kaj možeš za obaviti a da nejdeš na tako nešto.
Oko 12. tt se radi kombinirani probir,baš tak kak je i Tanita rekla...možeš sve napraviti u Suncu,i uzv i vađenje krvi i košta oko 665kn.
A možeš uzv napraviti i kod svojeg gina pa s tim nalazom isti dan negdje izvaditi krv. Npr znam da se u vinogradskoj može i tako platiš oko 350-tak kn. Ja evo trenutno razmišljam dal bi išla ili ne. Sutra izlazim iz bolnice i sljedeči pregled imam 1.7. Tad budem u 12. tt taman pa budem još popričala sa svojom gin.
Joj Tanita,dok pročitam da next pregled imaš za 5 tj,naježim se...svaka čast na strpljenju:drama:.
Ajde, baš mi je drago da idete doma :klap:
Meni je rekla da si do idućeg pregleda razmislim, pa ćemo napraviti taj ultrazvuk, a onda u Sunce. Ako taj pregled bude ok, a bit će, ne planiram ići dalje.
Ja sam ti od prvog dana otkad sam popiškila plus užasno smirena i sretna. Ni betu nisam htjela ići vaditi jer sam znala da je to to, ali me frendica nagovorila više da uvjerim nju nego sebe :) Dok god se ja osjećam dobro, nema krvarenja, spotinga, bolova, ne dam se crnim mislima. Čekala sam godinu i pol ovo srčeko i nema šanse da sad ne uživam u svakom njegovom otkucaju. Imala sam jedan dan paniku kad se na prvom uzv-u nije vidio plod, a onda sam si samo rekla da je prerano i da od brige nemam koristi. Tako i sad. Doktorica je rekla da je sve ok, vidimo se za pet tj. i to je to.
Taj test je tranquility test kao nekoliko sindroma obuhvaća , a ona me nagovara jer kao ovaj kombinirani nije bas pouzdan da ona zna svakakve slučajeve kad su se žene nervirale cijelu trudnoću i onda rodile zdravo dijete i obrnuto. Tako da mislim da ja necu nista. Moram jos razg s MD ali ja sam protiv jer čemu..
Ja imam pregled za 3tj ponovo a i dalje sam na duphastonu .
Vjerojatno je rijec o Harmony neivazivnom testu za otkrivanje trisomije i down sindroma. To je i meni ponudila ali sam odbila. Radi se sa 11 tt a krv se salje u San Francisco ili Hong Kong (ne sjecam se tocno). Meni je to predlozila privatna dr. Mislim da to predlazu svima s jednim spontanim. Ja sam od toga odustala i nadam se najboljem. Ne bih mogla odbaciti svoje dijete bez obzira sto bi mi test otkrio.
ja sam danas hrabro smiksala pikicu, nataknula tanku iglicu..
i onda smo se šprica i ja gledale jedno 15 minuta :unsure:
onda sam otišla u ducan kupila čokoladu i zajedno s špricom skrušeno otišla do sestre o.p. (doc opće prakse mi je 2 ulice dalje pa mi je super da mogu skoknuti tamo kad sam kukavica) da me ipak ona pikne jer nemrem ja to.
Nije mi se jako smijala :lol:
dr. Doc mi nije rekao kak stojimo s milimetrima al je rekao da trenutno imamo 3 veća folikula i da bi to sad ipak bio AIH ako tak ostane.
I jučer i danas opet Menopur i u sub na mjerenje.
Sva sreca gotov je ovaj tjedan i iduci sam na GO pa se ne moram živcirati oko bježanja s posla :D
Dominikslatki pisale smo u isto vrijeme pa nisam vidjela da si stavila naziv testa. Mislim da je to isto kao i harmony i nifty test.
čestitam na novom odbrojavanju cure, da ne gledam više svoje ime na temi! :)
I meni je ginić pričao o nekom novom testu koji je ko' ful pozdan te da se krv šalje u USA, valjda je to onda to....kaže po njemu papi-lova...
Ja sam se uzdala u prirodnu selekciju....(većina embrija s genetskom greškom spontano ode do 12tt)
Zasad skulirana i Ribica - slažem se s vama u potpunosti.
Jer sta i da dokaze nesto? Sta onda, samo bi se živcirala do kraja T i sl. A i uvijek postoji onaj postotak da pogriješe u točnosti tako da mislim da nema smisla ni živaca ni novaca a da je neka veća deformacija to bi se i na uzv vidjelo i tijelo bi izreagiralo kao sto si ti zs rekla..
drage cure, upadam vam na temu kao nepoznati padobranac :oops:
čitam vas preko godine dana, u ciklusima sam se pratila s zasad skuliranom, a u istom smo i ostale trudne :-)
iz doba pokušavanja ostalo mi je 13 lh trakica i 7 testova za trudnoću.
trakicama rok istječe krajem ožujka 2016., a testovima u kolovozu 2015.
ako nekome treba, poklanjam ih i šaljem poštom/tiskom.
javite se u inbox.
(obilno su posute trudničkom prašinom ;-) )
lijep pozdrav svima :heart:
Ja se preporucam!!!
Za trakice i testove! :) i cestitam!!! :-D
Melange, daj mi molim te reci dali si ih naručivala preko eBay-a, bas sam seljak. Jel oni primaju diners ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Petti, ja sam si naručila ove http://m.ebay.com/itm/150326503385?nav=SEARCH
Ovo će biti prvi ciklus s njima, nadam se da su dobre. I super je što ih možeš tražiti kombinacju koja tebi paše do 50 testova . Ja sam si uzela 35 lh trakica i 15 testova za trudnoču. I dobra stvar je što su mi stigli za tjedan dana :) ^^
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Poceo mi se javiti onaj osjecaj kao da cu procurit svaki cas i kao da cu bit bolesna,ko temperaturica neka...i tooootalna suhoca dole,onaj bijelozuti iscjedak me zivcira,osjecam se koda curim...i nemam zelju za keksom :/ sumnjivo mi to malo
Uzela sam testic za svaki slucaj hehe :) trazila sam da mi daju najjeftini,dali mi Sign test,trebam cekat prvu jutarnju mokracu
Ajmeeeeeee jedva čekam jutro . JUUUUUUUUJ http://degiorgi.math.hr/forum/images...greenstars.gifvibram ti za dvije ll velike k'o kuća
Prosli i predprosli sam bila na duphastonu,ovaj ciklus nisam jer bi trebala dobiti prirodno,da se ustabili ciklus,jer od prestanka pilula je proslo 6mj a ja sam samo jednom dobila prirodno...tak da neznam dal da se veselim kaj menge nema ili ne :lol:
Cini mi se da nema veceras spavanja,desno oko me zari i suzi,dobila sam proculin....joj koda mi je nesto ispod kapka,a nemogu to izvadit van :/ i desni mi prokrvarile,jao samo kukam
Krvarenje desni je kod nekih rani simptom trudnoce.
A da ti sad pisnes taj testic?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ma ujutro cu,iako sam htjela cekat do pon,nekako se bojim da ce bit negativan ako napravim nakon samo dan kasnjenja...ali poceli su mi menst.bolovi,cice bole na dodir,kriza rasturaju - sutra ujutro odma na pisanje :)
Strgaj nogu Ankice! Da ne ureknem ;-) ;-)
Jutro, curke!
Ankice, hop! na noge lagane i da vidimo taj plus! :)