Snekica,ja se ipak nadam da ce se svima nama koji zarko zelimo bebace kad tad ta zelja ostvariti.
Nekako si mislim da nakon toliko truda i toliko zelje mora se zelja ostvarit.
Printable View
Snekica,ja se ipak nadam da ce se svima nama koji zarko zelimo bebace kad tad ta zelja ostvariti.
Nekako si mislim da nakon toliko truda i toliko zelje mora se zelja ostvarit.
joj joj snelly85, da je bar to tako u životu... sve ali niti je pravde uvijek na ovom svijetu, niti uvijek oni zločesti dožive svoju kaznu, a niti oni dobri svoju nagradu - naprotiv, samo pogledaj situaciju u HR.
Ali je znanstveno dokazano da samo 60-70% parova ostvari trudnoću i porod kroz 4 stimulirana postupka, stopa onih koji odustanu, koji više ne idu na postupke, stopa onih koji i nakon 20. IVF-a ostanu bez trudnoće je i dalje nažalost velika i prevelika i nema tu "uspjet ćeš sigurno - nakon toliko truda" nažalost to tako ne ide :-(
U braku sam 8 godina, nemamo bebicu, u pocetku nismo ni forsirali, prve tri godine zbog posla i svega...i sada je pitanje da smo krenuli odmah mozda nalazi nebi bili takvi kakvi su sada, mozda moj amh nebi bio tako los, mozda bi lakse dosli do svoje srecice... Ocito netko drugi odlucuje o tome... Bas kako si rekla Snekice mozda smo bas mi odabrani za zivot bez djece ali ja se nemogu pomiriti sa tim... Znam da imam pravo na 6 postupaka a ako ne uspije u tih 6 postupaka kako nastaviti dalje??? :( :(
Na početku našeg puta i suprugu i meni bilo je teško razgovarati o našem problemu,teško smo se nosili s činjenicom da smo možda i mi jedni od onih koji će možda morati prihvatiti da nikad neće dobiti svoje dijete.Iako nam je rečeno da bi brzo trebali ostvariti trudnoću jer smo mladi,situacija je još uvijek ista,još smo na početku.Nekad padnemo....obadvoje....ali želja je jača od tuge,bespomoćnosti,suza...Nastavljamo naš put ka uspjehu nadajući se sretnom ishodu.
Danas depresija turbo, jucer kumce imalo prvi rodendan, oko nas svi sa djecicom, svi veseli, sretni a nasa srca pucaju od tuge dok drzimo kumce u rukama i pitamo se hocemo li mi ikada tako... Danas suze cure, srce puca, dusa boli jer i ja zelim svoju bebicu drzati u rukama :( :(
Jolica30 ko da si pisala moju situaciju ja sam prosla isto kad moje kumce se rodijo pa rodendan prvi pa tako dalije nadamse cure da jednom se ispuni ta velijka zelija da postanemo roditelij.svaka negativa beta je velki bol nakon kise ide sunce pa tak nadamose da bude i kod nas.
Ljudi,
meni menga treba doć na Božić...danas nisam izdržala i napravila test ..i po stoti put negativan...razočarenje i depra:cry::cry::cu glavi mi je samo jedno pitanje!!!ZAŠTO????
mm se bolje nosi s tim nego ja...
Uh ljupka, puno nas te razumije i nemam ti sto pametno za reci, osim drzi se..
na drugom mjestu.
Sto se vise blizi vrijeme postupka sve vise depresija, onda kad saznas da netko ti najblizi ceka bebu u isto vrijeme ti se i rusi cijeli svijet i sretan si zbog te osobe...
Joj Jolica , baš te razumijem.. Ja planiram u sljedećem ciklusu na fet, a već sam sada u grču, depresiji, ne znam ni kako bi to nazvala. Svaki put mi je sve teže ići, a neuspjeh sve više boli..
Ponekad mi se čini da nema kraja, da ću do kraja život ići u postupke i čekati betu..
Nama ce ovo biti prvi postupak, toliko nade polazem u njega da to nemogu ni opisati ali istovremeno boli to sto nemozemo postati mama i tata, boli toliko jako....a ova godina zapocela trudnicama oko mene, i zaista sam sretna zbog njih no istovremeno tuzna beskrajno zbog nas...