Ha pa ne moras. Kao da je bitno.
Printable View
Ha pa ne moras. Kao da je bitno.
Tocno traze se odgajatelji.Znam za 3vrtica gdje ne mogu naci odgajatelja.Nema ih.O privatnima da ne pricam.
Molim te napisi mi u kojem to vrticu tete rade 5sati i ne narade se za 6tisuca kn?????Odmah cu se javiti da me zovu na zamjene.Jer radila sam u 3gradska vrtica i u nijednom 5sati.
Odustala sam od odgajateljskog zvanja,jer kolicina stresa/broj sati na poslu ne vrijede ni 10,a kamoli 6tisuca kn.
S obzirom da sam"iznutra"uopce se ne veselim vrticu svoje 2,5god.djevojcice kao sto sam napisala.
Oni koji su odgajatelji znati ce i zasto.
Meni je nevjerojatan nas mentalni sklop da kad god se netko pobuni za bolje uvjete ili bilo sto taj problem se relativizira pricom o velikoj placi i tezom da se ti ljudi ne narade a poanta se izbjegne.
Uvjeti su losi i grad s obzirom na to koliko dajemo i drzavi i gradu od nasih placa moze i treba raditi na novim vrticima i zaposljavanju novih teta, poboljsavanju svih uvjeta.
Ja mislim da teta u vrticu treba imati 6000kn placu ako ne i vecu, zato sto radi delikatan posao za koji se obrazovala i u koji mora unijeti puno sebe da bi ga iole ok radila.
nije problem to sto ona ima 6000kn vec sto je velika nezaposlenost i sto je toliko ljudi koji rade za minimalac. Pa necemo popravljati drustvo tako sto cemo sve dovesti u socijalnu kategoriju.
Cilj i je da svi rade za 2000-3000 kn i da budu jadni.
Nad takvima je lakše vladati.
Meni isto nisu jasne priče o plaći.
To mi je ko ono što stalno slušam: tete iz Konzuma su jadne jer imaju male plaće, a one iz DM bi se trebale u rupu sakrit jer imaju velike plaće, a isti posel.
Hm...
Kaj je to točno velika plaća?
6000 kn za odgajateljicu?!,
Kajgod!
To nije čak ni pristojna plaća, a kamoli velika.
Koliko bi odgajateljica trebala imati plaće?
1500 kn i prijavu na 4 sata jer po nekima više ni ne radi?
Ma molim Vas;
Dokle god budemo ovako razmišljali i bivali čovjek čovjeku vuk, ne možemo naprijed.
Ni društvo u cjelini, ni vrtići, ni mi sami.
Super mi je navod da je placa od 6000 kn samo pristojna. Konacno netko tko dobro razmislja.
Ovako stoji vani: pristojna placa je onolika da mozes uredno placati kredit, imati dva auta u obitelji, svake godine normalno na godisnji, ici u kazaliste, kino, restoran, muzej, lijepo se obuci.
Ovako 6000 kn je premalo za svakoga...
Ono sto je kod nas "puno" je za srednji sloj.
Oni koji "grabe" ti imaju...
I malo on topic:
Imam dvoje vrticaraca: jedan je u grupi sa 11 djece na 15 kvadrata i tete uglavno vicu sjedi, vidis kako je usko (i tako sestogodisnjaci uglavnom sjede...). Da bi sjedili moraju ipak nesto raditi. Pa im tete od svojih novaca stalno nesto kupuju. meni eej vec turbo neugodno (nemaju kasicu) pa tu i tamo nesto kupim. Drugo dijete je cetverogodisnjak i ima veliku sobu (cca 50 kvadrata) i 30 njih tamo. Sto se prostora tice je ok. Ali 30 djece. OK dolazi ih 25 al svejedno. Sto moze odgajatelj? Ponuditi im razlicite sadrzaje da biraju prema skolonostima? Aha. I kojima se onda posvetiti?
I onda mi gradonacelnik tvrdi da je 9 djece na tetu (mozda je u odgajatelje pobrojao domara, tajnice, ekonomiste, vozaca, pedagoga i druge strucne sluzbe; a i onda je upitno odakle je izvukao tu brojku). Makar to zapravo zanci da je grupa od 18 djece s jednom tetom ujutro i drugom popodne. I onda stvarno zvuci realno!
Vrtic se novi napravi za godinu dana. Uostalom ima hrpa gradskih prostora koji se mogu prenamijeniti ili su privatnicima dana zemljista u zamjenu za besplatni namjenski prostor (tako nesto ima na Zavrtnici).
A mi imam fontane. Ne jednu nego puno. Jednu po teti iz vrtica.