zitne kasice se mogu davati uz preparat zeljeza. Ono sto se ne preporuca je davanja hrane bogate kalcijem uz preparat zeljeza. Znaci, mlijeko (kravlje; AD) uz dozu zeljeza, jer kalcij iz mlijeka ometa resorpciju zeljeza.
Printable View
zitne kasice se mogu davati uz preparat zeljeza. Ono sto se ne preporuca je davanja hrane bogate kalcijem uz preparat zeljeza. Znaci, mlijeko (kravlje; AD) uz dozu zeljeza, jer kalcij iz mlijeka ometa resorpciju zeljeza.
Ne znam nista o tome, pa sam zvala tatinu bivsu zenu koja je nutricionist jer ne zelim isprobavati na bebi.. Pa sam pomislila sobzirom da sam na ovom forumu dobila toliko vaznih informacija, da podjelim ono sto mi je zena rekla. Kad sam vec pisala gore o tome. Sobzirom da valjda zna nesto o tome... I da sam trenutno bila ovdje i postavljala pitanje u vezi dohrane... Ovu zadnju recenicu mi nije ona rekla nego pedijatrica gastroenterolog kod koje idemo na kontrole. Zao mi je ako nesto nije ispravno preneseno, ali mislim da je to to....imala sam najbolju namjeru.
Imas pravo oko toga da se preparati zeljeza ne bi trebao uzimati preventivno, bez krvnog nalaza koji potvrduje anemiju.
Zeljezo je ipak oksidans, i nema potrebe ga unositi , ako ne postoji opravdani razlog.
Ja sam svoju malu počela dohranjivati tek sa navršenih šest mjeseci. Kažu da nije dobro sa dohranom početi prerano, a ni prekasno. Na internetu sam također vidjela neke korisne savjete vezane za dohranu, a na ovom linku sam pronašla neke korisne informacije vezane za početak dohrane. Pozzz
Mi smo krenule s dohranom, kao što sam i planirala, bez obzira na pedijatricu - s navršenih 6 mjeseci. Traje nam dohrana tek nekoliko dan i nisam sigurna kako to točno treba izgledati (1-2 žličice kašice od jabuke na dan), ali imam osjećaj da ćemo se uskoro pridružiti odbijačima dohrane.. Sisa je zakon! Hahah!
I mi krenuli prije par dana. Ja sam počela sam muškatnom tikvom. Isto za sada par žličica čisto da upozna okus. Baš sam jučer čitala dnevnik dohrane koji sam pisala sa curkom (brzo se to zaboravi pa srećom imam podsjetnik) i ona je cijelih prvih mjesec dohrane jela samo po par žličica dok je najstariji sin odmah drugi dan pojeo 100 ml mrkvice.