-
Eto, ti si molila da ti izgube rezultate, a meni su ih stvarno i izgubili. Zvala sam maloprije ginekologicu da mi procita kakvi su rezultati, a ona kaze da njoj nije nista stiglo i da uputnica uopce nije provedena kroz sustav. Laboratorij gdje sam vadila krv za danas vise ne radi, tako da cu ih nazvati sutra odmah u 7h. Ali ne nadam se nekom suvislom odgovoru jer su mi izgleda i krv vadili na krivi nacin - laborantica mi je rekla da "posto ginekologica na uputnici nije navela koliko puta da se vadi krv, da se onda vadi smo dva puta i to odmah i 2 sata nakon pijenja glukoze". Poludit cu jer mi nije uopce jednostavno otici do laboratorija!
-
Marina, pa nemam rijeci. Bas sam te ucoprala. Ja sam se zeznula dan prije jer sam pojela cijelu cokoladu pa me bilo frka. Al da opet to moram ici piti, ne bih bila presretna... Valjda ce se naci...joj... Kako ste inace?
Ja se jedva gegam, nocas sam jedva na wc otisla. Mislila sam ici sljedeci mjesec na sajam u west gate, ali mislim da necu moci do tad ni hodati.
-
Malamimi ja sam u slicnom "raspolozenju" vrlo skepticna do kad cu se i koliko moci kretati.
Jeste se odlucile za kolica. Mi smo mislili Bugaboo Donkey jer smo za sina imali Cameleon i bili preprezadovoljni ali cine se prevelika za ovdasnje liftove/hodnike i sl. Mountain buggy duet bi mogao biti najbolji kompromis jer ima kosare (ne mogu zamisliti stavit bebu od 3 kg u kisobranke) i velike kotace i da su jedno do drugog a dosta uska.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
Nemam pojma za kolica. Mislili smo TFK Twinner Twist Duo, ali ih kod nas ima jedino nabavit u Lesnine i tamo su preskupa...
-
Mi smo isli po kolica u Bosnu. Isplati se itekako, jeftinija su i kad se carina plati. Ogromna su- to je mana, ali imaju druge karakteristike koje su meni bile najbitnije. Tako Jumper Duo. Gledala sam i ja tfk, svi ih hvale. Mana im je sto se ne mogu staviti u skroz sjedeci polozaj i sto nema mogucnosti da taj sportski dio bude okrenut prema meni. A to mi je bilo bitno. A za cijenu istina...jos kad kosare kupis...1000€ ti treba.
-
Malamimi, koja su to ogromna kolica? U mom rjecniku "ogromno" je lijepa rijec :-P
Sto se tice nalaza, "nasli su ih". I na nalazu mi uredno pise GLUKOZA I, GLUKOZA II, GLIKOZA III, sto kao ispada da su mi 3 puta vadili krv, zar ne? Jeste li vidili svoje OGTT nalaze, jel' i vama tako pise?
E, ali kvaka je da su meni vadili samo 2 puta i rekla mi je da u medjuvremenu prosetam. A poslije mi ginekologica kaze (i po netu pise) da se vadi 3 puta vec nekoliko godina i da se izmedju vadjenja treba sjediti. Znaci da sam dobila lazne i falsificirane nalaze? I to je zakonski? Da se igraju sa zdravljem trudnice i zdravljem beba?
-
Uf sto mi ide na zivce sto svaki lab svoju politiku vodi! Meni su prije 4 god isto 2 puta vadili a nisam smjela ni mrdnuti, ni gutljaj vode popiti, cini mi se ni pisati. I jos je za vadjenje nakon 2 sata limit bio 6.1 (inace vidim da je 8 ili 9...) pa sam s 6.3 na VV zavrsila-gluposti. Nek se dogovore!
-
A kolica mogu bit ogromna i super ako se seces po nekom manjem mjestu, imas kombi ili uopce nemas auto i zivis u kuci i namjeravas posjecivat frendove koji isto zive u kucama, inace treba paziti na puno faktora: gepek, lift, ducani, javni prijevoz, plocnici, avion itd. Mi sutra idemo na "izlet" u veliki baby ducan isprobavati iako bi nam trebalo zapravo dovesti doma da vidimo za garazu/lift/hodnik. Al tjesim se da 74 nije tak presiroko kad ima ovih od 90 cm sirine, al nisam pametna...
-
Marina, ne znam stonda ti kazem. Napravila si kako su ti rekli. Meni tri puta vadili i rekli mi samo malo prosetati. Gle...ako su nalazi dobri, nemoj brinuti.
Kolica su Tako Jumper Duo i siroka su 90 cm. Ocito se ne planiram voziti javnim prijevozom, a za ostalo cemo vidjeti. Bitno da stanu u auto, i idu kroz ulazna vrata i lift u zgradi.
Cure ja zaokruzila 30 tjedana. I nekako mi moj trbuh jednake velicine kao i kod mama s jednom bebom. To mi naravno stosta olaksava, samo se nadam da bebice nisu presitne. A kad se sjetim da sam i curu rodila u terminu s 3 kg, ne ocekujem da ce oni biti veliki.
-
Steta sto nas nema ovdje vise da mozemo usporedjivati neke stvari...
Gdje nam je Grickavjestica?
-
I meni fali vise duplic mama :). Ja sam svoga u 39+1 s 3580 rodila. Nekako navijam da ovi budu bar po 2.4 (ne znam zasto bas toliko). Sa 26+1 su bili 917 i 930 sto je super. Jedva cekam cetvrtak da vidim stanje. Moj trbuh je isti kao sa sinom u cca 35tt (sad sam 28+5). Sto su ti rekli za porod? (Kad? Kako? Kak ti je bio prvi?)
-
Evo mene sa iskustvima tfk kolica mi kupili rabljena sa košarama i bili prezadovoljni je mana to što se nemože ručka pomicati kada je sportski dio stavljen,ali to nam je bila jedina mana uz puno vrlina pogotovo jer smo živjeli blizu šume i neasvaltirane ceste :) s ogtt om nemam iskustva jer sam malo dobivala na kilaži do kraja 11kg i prvo je gin.reko obični šečer koji je bio 4 pa je odlučio da nečemo raditi i ogtt. Moji fakini su rođeni u 36+4tt sa 2410g/47 i 2400g/45cm evo malo mog iskustva :)
-
Ana odmah bih potpisala tvoje tjedne i velicine ;). Kile ocekujem slicne jer sam sa sinom dobila 9 a sad sam +6. Daj mi pliz reci koju velicinu robice su imali na pocetku? I kak brzo su prerasli? Nikako se ne mogu orijentirati a treba pomalo rijesavati za to prvo doba.
-
Olympia, o porodu jos nismo razgovarali. Cijelu trudnocu vodim na Sv Duhu i tamo cu naravno roditi. I curu sam tamo rodila. Jedino sto imam reci o prvom porodu je brzo i lako. Pocela dojiti odmah ujutro kad su je donijeli i samo smo se mazile i papale.
Sad me malo strah i jedva cekam sljedeci cetvrtak kad mi je rekao da cemo malo vise porazgovarati o hospitalizaciji i porodu.
-
Ana, hvala na podijeljenom iskustvu. :heart: Sve informacije su dobrodosle! Isto me zanima info o velicini robice kao i Olympiu.
Sto se tice kolica - bas takva "ne gradska" mi i trebaju :-D
Jos ne znam koliko su moji teski (samo nam je do sada mjerilo BPD i FL). Nadam se da ce biti dovoljno veliki kada se rode, pa da ne moraju ostajati u bolnici. To me poprilicno strasi... Nasla sam sliku stomaka iz prosle trudnoce i za sada sam "naprednija u velicini" za otprilike mjesec dana. Prvu trudnocu dogurala do 40+2tt, 3750g i 51cm - dobila 15kg. Ova trudnoca trenutno 26+1tt i dobiveno +1kg.
Uspila sam sredit da mi ponovo vade krv za OGTT; ovaj put pravilno i sva sreca sve je u granicama normale.
P.S. Ubijaju me ledja zadnjih par dana. Primjetila sam da mi stomak raste kao u nekakvim fazama: dan dva je napuhan k'o bubanj ratni, koza rastegnuta samo sto ne popuca, ne mogu disati, normalno sjediti... a onda sve to prodje i tjedan dana ili krace skoro i ne osjecam stomak, nista ne pritisce i sl. Sad je izgleda taj prvi dio ciklusa :cry: Kakve ste vi sa ledjima? Imate li kakvih preporuka sta me jos ceka od takvih bolnih iznenadjenja da se pripremim?
Malamimi, da li je hospitalizacija obavezna?
-
Ledja mi ne spominjite... Bole me prije spavanja, za vrijeme spavanja, poslije spavanja, za vrijeme kuhanja, rucanja, setanja i voznje. Ne znam vise ni sama sto cu s ledjima, a nit sam puno kila dobila, nit mi je trbuh prevelik. Kad me ne boli?... Kad muz masira ili kad legnem u kadu :)
Sto se tice hospitalizacije, svaka bolnica ima svoju politiku. Vidjet cu sljedeci tjedan kako to funkcionira na SD. Napominjem da imam urednu trudnocu i samo sam jednom hospitalizirana na dva dana zbog niskog tlaka i visokog pulsa u kombinaciji s povracanjem (16.tt).
Robice imam pun ormar, sve od malene ili sam dobila. Ali jako malo toga u velicini 50. Kupit cu kompletice 50 za izlazak iz bolnice, a doma ce biti u 56, zavrnut cu rukave, a posto cu tetrati, bodi mora biti malo dulji.
-
Malamimi, i mi cemo tetrati. :-D Zapravo, to nam je plan, a kakva ce biti realizacija who knows... Dosad nemam iskustva s pp jer smo prije koristili jp i nije bilo niti malo zabavno. Sta si sve nabavila?
Ako nije tajna, gdje u Bosni si kupila kolica i koliko su te dosla? Gledala sam ih po netu i sve su neke poljske ili ruske stranice.
-
http://www.kolicazabebe.rs
Ali sad gledam i vidim da ih nema. Probaj pisati na ovaj mail: babyshop@hotmail.rs
Jako su ljubazni i brzo odgovore.
Ja sam tetrala malenu, godinu i pol. Tad smo je skinuli i bespelenastvo kombinirali. Jako se brzo odvikla od pelena. Nisam jos prebrojala koliko imama tetri, mislim oko 80 i to raznoraznih proizvodjaca. Imam dvoje flafi zastitne gace, jedne rodine i jedne bambino mio. Flafi su nove, a ove su mi od curice. I to ce mi za pocetak biti dovoljno. Nisam nikakve dodatne uloske stavljala i nisam imala problema s promakanjem. Samo sto smo ju nocu presvlacili, a prijateljice s jp kazu da nikad nisu. Navikli smo ju s 8 mj na tutu tako da od tad nije kakala u pelenu i prije spavanja bi se uredno popislila na tuti.
U dvoje ce biti teze, al ko ne proba ne zna... Nemam nikakav trosak jer sve vec imam od prije ili sam dobila pa ako i odustanem nije problem.
-
A na koji nacin si koristila tetre - foldala ili kao ulozak? Nikako da skuzim svako koliko mijenjati pelenu... JP bi opipala ili namirisala, a kako je s tetrama? Isti princip?
Hvala za kolica info :heart:
-
Marina, origami fold i kite fold. Gurnem prst i opipam jel mokra i to je to. Moje su neke prijateljice izgubile pamet u sarenilu mpp i potrosile puste pare, a ja reko idem probati kao nase mame. I nisam pozalila niti dana.
-
Sa kcerkom prije 8 godina sam isto planirala koristiti pp, ali gdjegod sam citala po internetu dosta ljudi je govorilo da coveri pustaju i da su bebe mokre i sl, pa sam odustala.
Sa ovo dvoje sto me upravo lupaju u mjehur sam se odlucila da idemo na pp, pa kud puklo da puklo. Uhvatila sam se proucavati prije par mjeseci i od pustih podataka, gomile sivalica za koje su jedni govorili da su im super, a drugi da ne valjaju, nikako mi se nije htjelo u glavi posloziti da je to ono sto definitivno hocu. Sve dok se nisam odlucila za tetranje. Plan mi je da u pocetku stavljam tetre u fold + snappi kopca, unutra eventualno dodatni bambus ulozak (ako bude trebalo) i liner, a preko cover. A kad malo porastu i prerastu te manje covere, onda im razmisljam uzeti AI2 i punit ih tetrama i bambusima i linerima. Valjda ce funkcionirat.
Isto me vucu mpp kada vidim svo ono sarenilo, ali sam se uspila othrvat kada sam vidila razliku u ciframa :-o
-
Kad krenes, neces pozaliti. Isprobavat ces i naci najbolju kombinaciju. Nikad nije promocila, osim ako nismo dobro stavili.
-
Isuse dok ja uspijem doć vi skoro stranu cijelu napisale ;) ;)
Moji su imali svega par stvarčica u vel 50 ostalo 56 e sad točno koliko su nosili vel50 nisam sigurna možda 2-3t meni je iz iskustva s njima i sad s trećim najjednostavnije bilo dvodjelno jer ako nije cijeli mokar nisam morala sve skidati i bodybenkice za prvih 2mj dok ne ojačaju super i mama se ne uhoda,a za spavanje su nam bili super trokut jastuci za bebe a poslje ih imali ko pokrivače jedno vrijeme.
-
Ana, bas me to i brinulo jer mi 50 izgleda nekako sitno, a 56 mozda malo preveliko za sitne blizance.
Malamimi, znaci da ne moram glavu lomit oko pustanja pelena po krevetu? Jucer mi sinilo (sporo kopcam u zadnje vrijeme... postala sam Trigger :idea: ) da ako pp budu cesto promocavale da cu morati nabaviti nekakvu zastitu za veliki krevet. Imam za mali, ali za veliki se nisam sjetila.
-
Evo i nas u 25.tjednu, sve je super, dečki rastu i jednaki su, svaki ima svoju posteljicu što doktorica kaže da je super varijanta... jedino što su mi obojica nogicama prema dolje pa me tuku po mjehuru cijeli dan pa živim na wc-u, nadam se da će se još okrenuti, ne znam do kad se blizanci mogu okretati s obzirom na ograničeni prostor u trbuhu, da li netko možda zna? :) Što se tiče robice s obzirom da dečki dolaze početkom 7., dakle, moguće i u 6. kad su sve varijante s vremenom moguće ja kupujem i 50 i 56 u varijanti dugi i kratki rukavi, baš me briga, trudna sam pa mi ne smije nitko prigovoriti a muž vjerojatno misli da sam luda :D s obzirom da već imamo malog dečkića dosta toga i imam pa mi je to olakotna okolnost ovaj put :D Kolica ćemo dobiti od frendice - Teutoniu twin, mogu voziti bebe okrenuta na obje strane, imaju velike kotače i bebači budu jedan do drugog i to je sve što mi zasad treba. Najveći problem nam je bio što smo morali promijeniti auto jer u našeg starog nisu stale tri AS nikako....
-
Svaka cast cure za pp, ja nisam ni s jednim imala volje a s dvojicom nema sanse. Mene pere strah hocu uspjet dojit jer sam sa sinekom doslovno svo vrijeme snagu na to potrosila i imala jedva mlijeka. Pisala sam na "dojenje blizanaca" al nitko ne odg. Bila sam na radionici kod IBCLC savjetnice (tu se placa a ne kao nase Rode koje besplatno pomazu!, ali osiguranje djelomicno vrati) koja je rekla da mozda stvarno zbog hormona i temeljem svega sto sam rekla imam smanjenu produkciju. A htjela bih vise od icega ih dojit i vec narucujem jastuk za dojenje duplica.
-
Marina, ja idem 1 mjesecno kod osteopata ( kao kiroprakticar, uputnica od ginekologa) pa sam relativno ok. Iako hodati mogu vrlo ograniceno al sad mi je najteze sto mi nestaje daha i bole me rebra tj misici od pritiska na dijafragmu. I puls mi je stalno oko 105-110.
-
Olympia, kao da sebe gledam. Gubim dah u obicnom razgovoru. A o pulsu ti necu ni govoriti, u zadnjih tjedan dana ide preko 130. Prijavit cu ginekologu, iako mi rekao prosli put da nije za brinuti se ?!?!
Ja sam doslovno kao mljekara pa me mm zeza da nam je Bog zato dao blizance...da se mlijeko ne baca. Kako cemo se uhodati...vidjet cemo. Drzim fige da uspijemo i mi i vi!
A jastuk za dojenje...gledala sam na ebayu, al mi je preskup...
-
Dobrodosla Blacky! Jesu li to i kod tebe decki? Haha kod mene do 28.tt bili decka, a onda... mozda ipak jedna curica, nece se nikako namjestiti da ju usnimimo. U 24. tt se decko okrenuo glavicom, on je ispod, a bebica gore je do pred koji tjedan bila poprecki. Mozda se okretala nekidan, nesto me bas rastezalo...vidjet cemo za tjedan dana. Razna su iskustva s okretanjem. Nadju oni sebi mjesta, ne brini!
I mi mjenjali auto, al nekako smo i planirali mjenjati pa nas nije nespremne docekalo. Uzeli smo toyotu verso, a vi?
Malena je danima plakala da to nije njezin auto i da hoce svoj nazad haha
-
Blacky, tek sam skuzila tvoj post. I ja cu imati 3 sineka! Koliki ti je stariji? Moj drugi se okrenuo na glavu oko 24tt. I moji super rastu, danas 29+4 oba mrvicu iznad 1400! ALI od preksinoc jako puno kontrakcija i cerviks s 4.2 na 3.1 pa su me poslali na ctg i dobila sam dexametazon za pluca, sutra druga doza. Utrici 3×1, sto vise mirovat. Ak bude puno kontrakcija pravac bolnica.
-
Olympia, drzim palceve da kontrakcije prestanu
:ghug::heart:
-
Olympia, drzim i ja fige. Javi kako je danas...
Jel ima koja osjecaj da joj tko cupa kozu s rebara? Uzasno...
-
Hvala sto brinete :*
Dobila i drugu injekciju, ctg jako dobar. Al nocas i jutros sam jako cesto imala a me i doktorica zeli pogledat tak da sad cekam kod nje. Decki zivahni i super!
Mm otisao u Hr po stvari od sineka. Malo se brinem sto cemo s njim ak budem morala skroz mirovat :/. Kak su zapravo prve trudnoce bezbrizne kad nemas vec dijete.
Nisam imala kao da mi cupa kozu ali jesam 3-4 dana bolove kao da sam slomila rebro i groznu agoniju da duboko udahnem/kihnem/zijevnem..
-
Skratio se crviks s 3.1 na 2.5 u 1 dan. Evo me na infuziji u bolnici da smanje kontrakcije. Fala Bogu na divnim prijateljima(koji jedini nisu otputovali u Hr) koji su pomogli svekrvi s pakiranjem i donijeli mi stvari. Nastojim gledat dan po dan a ne se brinut globalno.
-
Sretno! :heart: Drzimo palceve da se skracivanje zaustavi i da sve bude dobro :love2:
-
Olympia, drzi se i miruj, miruj, miruj! Kazu da se taj cervix moze i vratiti u normali, ne znam, nemam iskustva. Sta ti oni kazu?
Vidis kako se poklopilo bas kad je muz otisao od kuce...
Jesu li se kontrakcije nastavile?
-
Hvala cure :*. Teoreatski se moze i produziti ali s 2 bebe gotovo nemoguce. Kontrakcije su se smanjile al i dalje ih imam. Sutra do popodne kapa infuzija a u pon popodne mjere cervix. U principu sam osudjena na lezanje + higijena i tak to. Al vidjet cemo u bolnici ili doma. Sveki se super snasla, cak su jaja farbali i pletenice pekli danas. Frendovi pomazu i vozaju tak da su mi bili danas u posjeti.
-
Olympia, jesi u bolnici ili doma? Nadam se da si sad bolje...
-
U bolnici i jutros i sada vise od 2 sata na ctg jer cim me prikopcaju polude. Ostatak dana je bilo relativno ok. Pa popi... cu. Stvarno dajem sve od sebe da se smirim. Jutrosa sam bila nervozna al sad stvarno sufram i chillam al opet svako malo se stvrďne trbuh :(. Sutra pregled. Inace, decki su super.
-
Vjerujem ti! Jos kad djete imas doma... Bit ce ti muka ako ces morati do kraja tu lezati, ali znas i sama da strogo mirovanje kod kuce nije moguce. Barem ne bi u mom slucaju bilo moguce. Ostajem s curom sama doma i kako da ja pored nje mirujem?!
Ja u cetvrtak imam pregled, bas se veselim da ih vidim jer me bas lijepo peglaju po rebrima.
Gdje su nam ostale duplice?