kris kojeg osobno upotrebljavaš? Pure natur ili neki drugi bio dejzić
kris kojeg osobno upotrebljavaš? Pure natur ili neki drugi bio dejzić
Pure natur nisam jos. Probala sam lavandu, ruzmarin i trenutno sam na shea i jojoba.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Da se vratim na pamuk - ja sam isto lijena hodati po dućanima, a plac na Borongaju mi nije daleko. Već godinama si nabavljam pamučne majice tamo - šiva ih gospođa u Zagrebu, a odakle nabavlja pamuk - nemam pojma.
Viš viš, baš bih mogla svratiti k njoj. Drži majice kratkih rukava, dugih rukava i 3/4 rukava koje su mi baš dobre. Nedavno sam se riješila četiri stare (poderu mi se na trbuhu, zapravo unište se na remenu). Dobro je to što ima maijce potpuno bez elastina. Tam kupujem i djeci opremu za tjelesni, isto zato jer je materijal 100% pamuk.
Ima dobrog pamuka i na Trešnjevačkom placu. Na Hreliću dugo (predugo) nisam bila, ali tamo je bila lošija ponuda kvalitetnih stvari, više je bilo sintetike i niskobudžetnih krpa, ali je postojao jedan second-hand štand na kojem se moglo kupiti novih novcatih pamučnih košulja (ostaci iz nečijeg dućana) i takvih stvari. Još imam samo jednu od prije udaje, ostale sam sve poderala.
Od tih tržnica dobra je ponuda košulja znala biti i na Branimircu, ali ni tamo nisam dugo bila - nešto se preuređuje, ali samo sam vidjela iz auta pa ne znam.
Godinama sam kupovala na takvim mjestima dok su mi djeca bila mala jer su mrzili ulaziti u dućane, pa mi je ostala navika. I nije to loše - zna se naći sasvim solidnih stvari po pristojnim i ne pretjeranim cijenama.
Lako za pamučne majice, ove tanke, proljetno-ljetne. Problem mučim sa zimskim, pletenim i debljim.
Jesi li onjušila WGW? Tu ja znam djeci kupiti odjeću - dobri su im materijali: http://www.wgw.hr/index.php?option=c...&id=6&Itemid=6
Što se tiče pletenih stvari - lijepo odeš u Unitas i kupiš pamučni konac pa ispleteš nešto. Ili daš nekome da ti strojno isplete.
(uff, sad sam se sjetila - stoji mi jedan prsluk na kojem treba spojiti ramena, a predugo to odgađam)
Još ideja: https://hr-hr.facebook.com/MAKO-doo-261151143947396/
Nemam vremena plesti. Ne znam nikoga tko plete strojno.
Hvala za Mako, ali bojim se da mi ni to ne odgovara. Dizajn je prilično formalan, a majice su s rukavima trifrtalj.
Ma naći ćeš nešto.... Izađi iz kuće i prošetaj se.
Meni je Kvatrić blizu pa tamo idem relativno često (iako sam lijena), tamo je Amadeus (koji, btw, ima i webshop: http://amds.hr/proizvodi/zene/), wgw, a nemoj zaboraviti ni staru Namu - ja sebi upravo tamo nađem redovito dobrih haljina i suknji, onak za babe (vel. 48 - nisam za Amadeus, tamo kupujem djeci odjeću). Haljinu proizvodnje Mako Osijek (crvenu, s prugama) sam našla baš tamo. Pamučna je, pletena i da - ima 3/4 rukave, ali meni to odgovara. U Nami ima plastike, ali i dobrih prirodnih materijala.
Od ostalih trgovina koje obilazim (češće kupujem djeci nego sebi):
- hoodice pamučne su iz C&A i tamo ima dosta pamučne odjeće, deblje (samo sad je kraj sezone, pa vjerojatno nema baš izbora veličina)
- h&m ima toga, kupila je kolegica nedavno krasnu pamučnu košulju na cvjetiće, nije bapska nego baš kako treba, jednostavnog kroja
- sebi sam našla pamučnu majicu deblju (za babe, s lijepim ovalnim ovratnikom s nekim sitnim ukrasima) našla u Centri blizu policije u Petrinjskoj
A za strojno pletenje moram provjeriti - moja mama si je znala kupiti na Dolcu (ne na štandu, ima neka trgovina) pletene stvari od pamučnog konca i to je nepoderivo, vječno. Moram ju pitati točno gdje je to bilo, ako uopće još postoji.
Hvala Peterlin.
Pale su mi još na pamet Kamensko, ali one šiju po narudžbi, čini se. Nemaju website, a kamoli webshop.
Mango ima pamučnih majica. <I web shop.
A Tezenis?
Mislim da nemaju web shop u hr, ali isplati se otići u neki njihov veci ducan.
Imaju obicnijih majica, tunika, sismis rukav, pletivo, hoodie i sweatshirts raznih varijanti, sminkerastijih i sportskijih.
krojevi nisu tetasti.
Ja sam u predsezoni kupila tri komada koji su mi udarni ove zime, za u ured i ovak, a niti jedan nije bio skuplji od 90-100 kn.
U Tezenisu nikada nisam vidjela nesto pamucbo. Ili krivo gledam?
U Mani sam nedavno uzela deblje majice od pamučnog konca, 100% pamuk. Na sniženju oko 60 kn.
www.soliver.eu
ima uvijek nešto na rasprodaji pamučnih osnovnih odjevnih predmeta. Dobre su kvalitete, a deklaracije su istinite.