Hvala ti..
Printable View
Hvala ti..
ah, to ti je začarani krug, što više o nečemu razmišljaš postaje stvarnije i strašnije.
potraži pomoć čim prije, jer ne postoje instant rješenja, na žalost.
ja to zovem tumorom misli, ovisi koliko je zahvatio.
da sam znala što sad znam, znala bih da sam u stvari dugo imala problem,
uvijek sam pronalazila opravdanja za ovaj ili onaj osjećaj i pospremala ga lijepo sa strane.
nije odgovor na tvoje pitanje, ali ako vidiš da se ne možeš sama nositi s tim što te muči,
potraži pomoć, nije ništa strašno, naprotiv!
Uopce ne znam da li sam na pravom tragu? Da trazim psihijatra? Gdje, kojeg.. ne znam da li bi preko zdrsvstvenog uopce nasla nekog adekvatnog... Inace imam problema sa vratnom kraljeznicom i ona je u biti uzrok mojih vrtoglavica i nestabilnosti u kretanju. Prije 10ak god to sam uspjesno rijesila fizikalnom terapijom i sada opet idem ali ne prolazi.. Zato sam se sad upitala da nije jos nesto osim fizickog posrijedi?! Makar nisam imala nikakvu traumu koja bi mogla biti okidac za tako nesto. Ali čitajući forume naišla sam na ovaj i barcine misli i stanje me podsjetilo na mene. Bojim se otići igdje sama jer me strah da će mi se vrtiti i da ću se srušiti, prestala sam zato i voziti.
opiši kako to sve krene,počnu li prvo misli, osjećaji,vrtoglavice...probaj se sjetiti svega, detalja najsitnijih, okolnosti prije ( svađa, separacija), kako si spavala, što si i jesi li dovoljno jela,što si mislila...kako izgleda taj osjećaj, penje li se od trbuha prema gore, nastane li prvo u glavi, kako dišeš, osjećaš li kakve bolove, čega se u tom trenutku najviše bojiš.. i zapiši to,prvo tu a onda na jedan papir ili bilježnicu... kad to napraviš ću ti reći zašto...
;)
Pa čak u zadnje vrijeme dosta dobro spavam jer mi beba spava cijelu noć tako da se uspijem naspavat. Nemam nekog apetita inače po ovim vrućinama. Uglavnom moj osjećaj uvijek počne u glavi i to ga osjećam na tjemenu i oko očiju. Bude kao neki tupi pritisak, uopće ne znam kako bi to opisala. I bude mi ko neka omaglica u glavi i blaga vrtnja. Imam i bolove u vratu ali oni su podnošljivi. Imam osjećaj da sam si stvorila neku sigurnu zonu doma, jer mi je kod kuće rjede loše. Ali kad izadjem van u pravilu se uvijek pojavi ovaj osjećaj. A najviše se onda naravno bojim da se negdje ne onesvjestim. Pogotovo kada sam sama sa bebom u šetnji. Ne znam, evo danas kad su popustile ove vrućine se čak i bolje osjećam ( inače sam niskotlakaš), ujutro me nakon budenja malo mucio taj pritisak kod tjemena i oko očiju ali kad sam ustala nije mi se vrtilo..
Nanimira nadam se da sam ti uspjela donekle docarat...
ovak,kad si vani, više okrećeš glavu lijevo- desno, gore dolje, oči ti se također više kreću - to sve može izazavati osjećaj omaglice ili vrtoglavice, nestabilnosti i sl. pa za početak provjeri vratnu kr. i oči.
drugo, kad si vani i šetaš, troši se i više svega,pa tako i željeza - jesi li anemična ?
treće, ako i jesu napadi panike, molim te da ovo što si tu napisala napišeš na papir i nosiš sa sobom kad ideš van. ako se počne pojavljivati nešto ovog tipa, sjedni i počni pisati, piši i o strahu, opisuj detalje. ili doma, također, samo kreni pisati na papir. i onda čitaj sve što možeš očekivati. kroz par puta će se emocionalna reakcija početi smanjivati jer će mozak točno znati što očekuje da će se dogoditi-dakle,preduhitrit ćeš strah.
imaš li kakve misli koje te zamaraju tada? mogu biti i prisilne, crne,mračne, užasne...piši i njih.
kako dišeš-piši i to.
meni je ovo, samoinicijativno, jako puno pomoglo,kad ni lijekovi i psihoterapija nisu.
probaj.
i četvrto, ako ti je jako loše,posjeti doktora. ni prva ni zadnja.
ti trebaš biti dobro za svoje dijete.
Da za oči sam i sama rekla da cu ih provjerit jer vec i od prije imam dioptriju. Cekam samo da mi se doktorica vrati sa go pa da se narucim. Narucila sam se i na pregled color dopler pa da vidim i to. Krvna slika pa i zeljezo mi je dobra.. a ovo cu pokusati sto si mi predlozila, makar nemam crne misli niti mracne. Jedino mi se pojavi strah da se ne srusim. Jedino sto me trenutno na neki nacin zamara je sto se nakon porodiljnog kroz nekoliko dana vracam na posao,a to me malo plasi.. makar su mi kolege ok i ok mi je na poslu, imam neki strah od povratka. Dijete ce cuvati baka tako da mi to nije problem..
dođe li prvo misao " ja ću se srušiti!" ili ti se prvo zavrti/zaljulja i sl.?
ima jako jako puno žena (i tu na forumu) koje iz nekog razloga,kad ostanu same s djetetom misle da će im se nešto loše dogoditi ... tako je bilo i meni...kao, što ako se srušim-što će biti s malom
i dan danas mi je tako, i ne volim previše biti sama s njom jer odmah krene neka vrsta panike/tjeskobe i sl. još doma sam ok ili u blizini-ali recimo voziti nekuda dalje,ili obavljati nešto s njom sama mi je pre stresno.
ali, što je straija mi je lakše, jednostavnije i sl. i ne hvata me panika. ono,prisutan je taj osjećaj zabrinutost ali nije prevladavajući kao prije.
Ove vrtoglavice su mi se javile prije par mjeseci a mala ima sad vec godinu dana tako da mi se prije to nije dogadalo a bila sam sama s njom.. e sad kada idem u setnju s njom ili negdje unaprijed razvijem strah sto ako mi bude lose.. ali svakako kad su pocele ove vrtoglavice uvijek bi mi se prvo pocelo vrtit... Sad se od dosta toga suzdrzavam i ugl ne zelim nikud ici sama sto je bas ogranicavajuce i frustrirajuce..
razumijem te...probaj s doktorima naći uzrok vrtoglavicama, i stvarno se ne libi potražiti dodatnu stručno pomoć.
Hvala ti na savjetima!
:heart: