sadist, bjezi od toga.
Printable View
sadist, bjezi od toga.
ja sam bila u jednoj slicnoj vezi nekoliko godina, za moje opravdanje - jako mlada
i sve mislila da je to tako normalno, jer nikad nije preraslo u nesto vise, ozbiljnije maltretiranje
ali los osjecaj ostaje stalno
lijepi trenuci su uvijek bili zacinjeni - te mi je glava okrugla s tom frizurom, te mi je dupe ogromno, te su moji prijatelji nikakvi, te ja ne znam sto valja, samo on....
i spasila sam se kad sam izisla iz te veze i upoznala nekog tko mi je pokazao da veza moze biti puno vise, da te nesto cini da se osjecas lijepim, pametnim, zabavnim, pozeljnim, a ne da svoje komplekse lijeci na tebi....
nesto cini = netko cini
Posto sve jako dobro vidis (jer pises vrlo trezveno o vasim dogadjajima), vjerujem da ti treba samo netko reci da je stvar onakva kakva se tebi cini.
Vjeruj mi je! Najjednostavnije je nesto prekinuti odmah na pocetku jer kasnije postaje sve teze. Ljudi ne mijenjaju karakter.
Sretno i odlucno.
Da, trebala sam valjda samo da me netko udari u guzicu, pa da se pokrenem....javim kako je "prošlo". Iako, ne namjeravam se upuštati u ne znam kakva objašnjavanja. Čemu...."zbog ovog i ovog, ja mislim da mi nismo za biti zajedno i ne želim dalje biti u toj vezi".
Iskreno, samo otvaranje ovakve teme na početku veze, meni je znak da vas dvoje trebate prekinuti, bio on manipulator ili ne.
Znam.
Reci mu samo da si savjet potražila na rodinom forumu pa te sigurno neće zadržavati objašnjenjima.
Sarcasm? (što bi Sheldon rekao?)
Ma, ne zna on kaj je to :coffee:
Kompleksaš, bježi, taj će te stalno pokušavati uvjeriti da da si manje vrijedna od njega!
Mani se toga
Sto prije
U naslovu se pitas da li je otvoreno ili suptilno zlostavljanje u pitanju. Emotivno zlostavljanje je otvoreno. Tvoji osjecaji su bitni. Ako se ne osjecas dobro pokraj njega radi njegovih rijeci i reakcija, bjezi!
Takvi komplekse lijece i na djeci. Razmisli o tome. Tezak je zivot djece kompleksasa.
Ostavila sam ga.
Naravno, samo na minutu me je probao odgovoriti od toga, ali ubrzo je počelo nakon što sam mu rekla da ne mogu tolerirati da mi netko govori da sam bezobrazna, da serem, da me ponižava pred drugima i slično - da kaj ja mislim kak sam ja super i da njemu ništa o meni ne smeta. Pa reko ne mislim da sam savršena, ali ovdje govorimo o osnovnim nekim stvarima kao kultura ponašanja i tome da se ja uz njega zbog njegovog ponašanja osjećam loše. a riješiti neki problem, on nikad nema vremena, doslovno....živimo na par km, a vidimo se jednom tjedno.....Da sam sad u teškoj fazi i da sam uvijek u svemu sama kad trebNa to se nadurio i šutio. Onda je prešlo na to kak nek ne pokušavam sad krivicu na njega svaliti, neće mi to proći, nisam fer, sad kad sam se on zaljubio, sad ga ostavljaš....la, la, la....da ne duljim, rekla sam samo "mislim da ti neće to teško pasti".
Nije se branio niti javio od tada. Valjda se jadan sav slomio od ljubavi za mnom i tuge silne, o Romeo...
Koji je meni kunac?! Vidjeh od početka da to neće ići, a opet....
Desi se :) drugi, treci, peti put ces biti pametnija. Vise manje sve smo ucile. Neke prije neke kasnije...u ovom slucaju si pametnija od mene :) ja sam skiksala ali sam bila jako mlada. Sada rijesavam te traume. Da mi je ova pamet sada ne bih pljunula na njega.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Znate onu Nininu... "svaka u životu naleti na majmuna.." :roll: i to je to!! Nadam se da ćeš sada nakon njega pronaći onog pravog ;)
Čestitam!
Ne brini se za njegove komentare. Ignore i gotovo.
Sretna si što si ga se riješila!
Hvala na podrsci.
Tesko mi je.
Eto vidis prasca.
Na muci se poznaju junaci. Bas je ispao junak!!
Normalno da ti je tesko...Sto bi rekla jedna moja poznanica: I na kanarinca se naviknes kad ga dugo imas....
Proslavi uz sampanjac :)
Draga, normalno da ti je teško. Ako ti je imalo bilo stalo do njega, onda ti ne može biti lako.
Ali probaj si zamisliti kakav bi život imala uz njega, kad ti već u ovih 6mj vaše veze nije
pokazao pažnju koju zaslužuješ. Kada mu je bilo tako lako povrijediti te. Kada uz njega nisi
bila potpuna i sretna.
Sada ti se možda tako ne čini. Ali ispravno si postupila. I nisi ti ta kojoj treba biti žao.
Život je prekratak da bi ga tratili na ljude koji nas povrijeđuju i ne zaslužuju!
Zbog takvih ljudi propuštamo divne prilike, tako rijetke prilike.
Glavu gore, i samo hrabro. Doći će i onaj koji će imati smisla za humor, koji
će shvatiti što želiš. Koji će te cijeniti I voljeti.
Nikada se ne vraćaj na staro... s razlogom je bivši!! Da je išta vrijedio
sad bi bio uz tebe.
Sretno. :love2:
ukratko: bravo!!! i sretno dalje!
meni je to koma. Ja bih pobjegla glavom bez obzira.
o tek sam sad skužila da si ga ostavila....ja ovo napisala nakon tvog prvog posta. Pametno si napravila. Znam da nije lako...ali bilo bi ti još samo teže da se nastavilo.
Osebujna, napravila si dobru stvar. Takve veze u pravilu uništavaju samopoštovanje i očiti su primjer emocionalnog zlostavljanja.
Hvala cure :ghug:
Već sad čim više o tome razmišljam sve više mislim "hebote, pa to je bilo još gore nego si ti sama sebi htjela priznati"....neke možda i važnije stvari niti spominjala nisam, tako da...znam u glavi da je tako bolje.
Navikla si. Zato ti je tesko. Sjeti se svega toga sta nisi ni spomenula ako se budes premisljala. I drzi se
Kako sam ljuta na sebe! Pogodite što sam napravila....javila sam mu se samoinicijativno, nije on mene kontaktirao uopće "od onda"). I njegova reakcija?
I ?
Pa dobro, javila se i? ne mora to znacit da cete opet bit skupa. Sto si tim htjela postici?
Ma. preselila sam se u drugi grad zbog posla koji počinjem slijedeći tjedan. Prije prve plaće nemam drugog izbora nego živjeti u jednoj rupi, u nedostatku bolje riječi...sama sam, teško mi je i tako, pa...da, valjda sam mislila kako će biti oduševljen i htjeti biti sa mnom opet. Rekao je samo da mu je drago da sam se smjestila i da mu nije jasno zašto sam ga ostavila, ali da on uvijek "najebe" jer je predobar i previše me volio...da, znam što ćete reći....glupača....
Ne.
Samo nisi savladala lekciju.
Zaboravila sam nadodati da "je on nastavio sa životom"....kraj citata. Kak to brzo ide, a? Nakon toliko "voljenja" i "previše" ide se dalje bez problema...
Ne ide ti citiranje. Valjda je napisao "nastavio sam sa životom" jer sigurno o sebi ne govori u trećem licu.
Daj žuta, ne cjepidlaci sad...
Osebujna, nemoj mi reci da ti je žao...
A da, imaš pravo žuta.
A oov drugo - žao zbog?
Da, neka ti ne bude žao.
Žao da si ga ostavila...
A ne znam....u glavi nije, u srcu je.
uf, vjeruj meni. nek ti ne bude zao sto si ga ostavila. samo hrabro napred!
ja nazalost lekciju nisam naucila iz prve i sad mi je zao sto nisam............