Na pola.. Zapravo najveću ulogu igra prehrana i njeno psihičko stanje. Ako pazi šta jede onda je daleko manje i ako nije nervoza prisutna. Definitivno nije kao na početku.. Rekla bih 80% bolje.
Printable View
Na pola.. Zapravo najveću ulogu igra prehrana i njeno psihičko stanje. Ako pazi šta jede onda je daleko manje i ako nije nervoza prisutna. Definitivno nije kao na početku.. Rekla bih 80% bolje.
Super!
Jeste se skinuli s IPP ili ih niste ni dobili?
3 mjeseca je bila na Nexiumu.
Super da više nije i da ide nabolje.
Pozdrav, jeste se uspjeli rješiti trajnije refluksa? mi se borimo vec 2 godine:-(
ne znam ako mi je prethodni post prošao; jeste li uspjeli održati to stanje poboljšanja bez lijekova? jesu li našli uzrok? mi se borimo već 2 godine sa time
Ne trebaju vam lijekovi dapače lijekovi za višak želučane kiseline još više pogoršavaju stanje.
LPR je manjak a ne višak želučane kiseline.
Probajte izbjegavat prženo/pečeno, ne jesti kasno navečer, ne ljuto/začinjeno, pronaći namirnicu koja smeta (možda kravlje mlijeko probat izbaciti na neko vrijeme). Treba slušat tijelo i pratit na što reagira.
Nabavit neki od preparata za obnavljanje sluznice jednjaka, želudca, crijeva...
Piti što više tekućine, najbolje vodu. Jesti češće a manje.
Što ste dosad prakticirali? (prehrana, lijekovi, navike)
Prakticirali smo sve
Ali što od prehrane i lijekova? Kako reagira na drugačiju prehranu, sa ili bez lijekova?
Valjda ima nekih razlika.
Eh da i bavljenje sportom se preporuča.
O kojoj starosti se radi odrasli ili dijete?
Dok se ne javi mitovski, preporučam za ublažavanje simptoma pastile za grlo i ždrijelo Gelo Revoice, izvrsne su.Neće riješiti uzrok al će utjecat na simptome pečenja grla.
Za kašalj ne bih znala.
Nexium, Zoprax, Emaneru, Gastal i sl lijekove izbjegavat u širokom luku jer njihova svrha je smanjenje želučane kiseline, a problem LPR-a je upravo već smanjena kiselina koju treba povećat a ne još više smanjit čime se stanje zapravo pogoršava (LPR je suprotan od gastritisa, čireva na želudcu i sl.stanja).
Puno više o LPR-u imate na stranicama na engleskom, kod nas još uvijek nije dostatno istraženo pa se po inerciji pacijentima sugeriraju lijekovi za želudac bez uzimanja u obzir razine želučane kiseline (koja je kod LPR-a smanjena), no te pretrage su tako skupe i invazivne da se ni ne rade kod nas ili jakooo rijetko (traže čak i hospitalizaciju i izrazito su zahtjevne).
Na koji način vam je potvrdjen LPR? Jeste sigurni u dijagnozu?Potražili još neko mišljenje?
Možemo i na pp pisat si, ako trebate neki savjet a ne biste javno.
Iskreno ja bih probala rješavat bez tih "lijekova" jer oni ne liječe tu dijagnozu nego je pogoršavaju.
Takodjer preporučam od firme Pro immune u Lavanda Miji preparat za obnovu sluznice ždrijela, želudca i crijeva.
Jako je nezgodno kod LPR-a jer sa svakim povratom kiseline jednjak opet bude nagrižen i vraća se priča na početak, pa bi trebalo spojit neko malo duže razdoblje.
Želim vam svu sreću svijeta da svoj problem riješite što je moguće brže!
Je li djetetu promukao glas? Ako da, one pastile Gelo Revoice će jako pomoć.
Ajme baš sam navalila al žao mi da se patite.
Još sam se sjetila jednig detalja.
Ne trebate izbjegavat citruse (zastarjeli savjeti liječnika pogotovo za ovu dijagnozu za koju se često pacijenti pogrešno liječe).
Dapače, limunadu može piti (al ne s medom nego npr. zamjena agavin sirup), jesti naranče, mandarine...jer citrusi alkaliziraju organizam kad ih se unese.
hvala na savjetima, dijagnozu je potvrdio, rekla bih, vodeći ORL po tom pitanju u RH, preglede su još obavili pulmolog i gastro (pretrage i krvna testiranja). Vodimo se smjernicama dr. Jamie Koufman, pionirke LPR- a u svijetu. Ono što meni u toj priči fali je uzrok...
Sad sam je proguglala, zaista ste na pravom putu, fantastična je. Vidi se odmah na prvu da žena sve razumije, a nažalost jako puno liječnika nije uopće upoznato s ovom dijagnozom nego je trpaju u isti koš s GERB-om, gastritisom i dr.
Držim vam fige da pronađete taj uzrok i napokon se riješite tog zdravstvenog problema!
može li netko poslati mitovski poruku da mi se javi
Budem joj ja poslala al čini mi se da je nema na forumu u zadnje vrijeme.
Zadnje je pisala da su u fazama, dodje i prodje ovisno o život.okolnostima. Nisu bili skroz iskorijenili.
puno hvala
Evo me. Nemam kaj pametno reći. Sutra baš idemo na pregled. Nekad je bolje, nekad gore. Kad jede kasnije ili slatko krene jače nakašljavanje i ono što sam ja primjetila kad je anksiozna i u stresu je najgore.
Lili je sve super napisala.
Pozdrav svima! Molim za pomoć. Prije neki dan je djetetu postavljena dijagnoza lpr-a. Rekla bih konačno jer već 4 mjeseca se nakašljava, nos se začepi, pa sve ode na uho.... Prije dvije godine je pila cijelu sezonu Aerius i pomagalo joj je. Bili kod pulmologa, ali nije napravljeno testiranje zbog pogrešne uputnice. Prošle godine sve ok, bez alergije. Ove godine je počeo taj nadražajni kašalj, negdje oko NG. Izgledalo je kao viroza, bez temperature, potpuno začepljen nos sa puno sekreta. Odlazili smo dva puta i na hitnu zbog bola u uhu, dobila bi antibiotik i to je bilo to. Ali kašalj se nastavljao. Nekim danima jače, nekim uopće ne. Pedijatrica je ponovo prepisala Aerius iako sam joj davala i sama par dana i nije pomoglo. Na kraju sam zakazala kod orl jer je opet uho počelo boljeti. Uglavnom, orl je rekao da nema upale, da prestane piti Klavocin i da promijenimo prehranu. Sondom je pregledao i grlo je blago crveno. Sve ostalo je ok. Gastro trebamo kontaktirati čisto da prati situacuju. Po preporuci u grupi sam pronašla knjige de. Koufman, ali se čekaju. Ako imate kakav savjet za prehranu, gdje ići, što još odraditi... I zanima me da li je itko potvrdio da stres utječe i može biti uzrok lpr-a. Trenutno smo u fazi upisivanja u školu pa je i to moguće iz nekih razloga. I ako je moguće, javite mi se i na e mail, svaka pomoć mi je dobrodošla. Hvala unaprijed!
P. S. Vidim da sam svašta, nepovezano napisala, nadam se sa ćete ratumjeti