Evo ludacki boli od kad je popustila anestezija. Sad sam si malo stavila malo mlake kamilice da probam ublaziti bol i onda sam skuzila kak mi zub krvari. Prepostavlham da je to ovaj danasnji. Kaj da radim jel smije krvariti....
Printable View
Evo ludacki boli od kad je popustila anestezija. Sad sam si malo stavila malo mlake kamilice da probam ublaziti bol i onda sam skuzila kak mi zub krvari. Prepostavlham da je to ovaj danasnji. Kaj da radim jel smije krvariti....
domy, otiđi na hitnu, odmah
nemoj više trpiti, to je strašno
i molim te, promijeni zubara
A ne znam opet cini mi sexda poupsta. Gle ko zna kakav ce bitu doktor na hitnoj jos gori od ove moje pa ce se zderad da kaj sam dosla. U pruncipu ona je i rekla da treba neko vrijeme da otrov dheluje tipa 24 sata bar. Pa cu pricekati...da vidim. Jer mu je sad u oba zuba stavila otrov i istina u ovaj u koji je jucer stavila danas kad je kucala po njemu nije bas boli zato bolio ovaj pod plombom. Sad i u njega stavila otrov pa cu pricekati da djeluje...pa cu vidjeti sutra. A i dala mi Klavocin pa brijem da nesto mora pomoci. Ne znam sta bi jos se moglo napraviti. Negi me zabrinula krv ali dobro ipak je cackala po njemu i rekla da krvari korjen da je vjeroatno upaljen pa valjda je od toga. Ne znam....jel mislite da je to ok
E da i temperatura narasla na 38...a bila jucer najvisa 37.8... Vrtila se oko 37.2-37.4
Ja mislim da sigurno ne bih dala cackati po korjenju zuba bez slike .
A joj ne znam kad nije nis rekla....da slikam...valjda je ona doktor a ne ja...ja se ne kuzim. Iskreno da ju nisam ispitivala ne bi ni znala kaj mi radi. Nego ja pitala pa mi rekla zta bude napravila. Pa kaj to nije ok da umrtvi zivac da ne boli. Tak je ona rekla da ce biti
Naravno da mora umrtiti zivac ako je bol jaka kao tebi.
Samo , nazalost, " ubila " ti je dva zuba.
a niti sama nije sigurna na kojem je proces. Da li na prvo, drugom ili oba.
Nikad u zivotu niti jedan zubar mi nije na pamet popravljao / vadio jako pokvaren ili jako bolan zub.
Potpis na sirius.
fakat te ne kuzim domy ako vjerujes toj dr.onda se nemoj zqlit na n jene postupke.
ja joj ne bi vise nikad dosla.nema sanse mijenjala.bih je.
domy, stvarno ne razumijem
zašto toliko zagovaraš tu doktoricu kad je više nego očito da ne radi svoj posao kako treba?
pa zub se mora slikati i zubar mora vidjeti što se događa, a onda raditi što je potrebno
ima toliko predivnih zubara, pravih stručnjaka, a ti trpiš užasnu bol i opravdavaš njene postupke
ne znam više što da ti kažem, radi što god hoćeš
sretno
Ma ne zagovaram ju ja...i ja mislim da nije bas kak treba. Ali jednostavno sam sad tu. Nej tak bas ni jednostavno promjeniti zubara...to je proces. A mene zubi bolili pa nemrem sad mjenjat zubara. U principu je najbolje lad si zdrav i ne treba ti nikakav doktor
Nego zanima me taj poham "ubila" dva zuba....sta sad znaci da oni vise bas ne vrijede ili....ne znam kako bi se izrazila
nije jednostavno promijeniti zubara, ali za ovakav slučaj bih ti savjetovala da se obratiš dobrom privatniku
ima ih stvarno fantastičnih, s vrhunskom opremom i vjerujem da bi problem bio odmah riješen
naravno da je najbolje kad si zdrav i nitko ti ne treba, ali kad-tad će zatrebati, svima nama
Da, ne vrijede.
Nema živca i nema opskrbe zuba.
Zub je doslovno mrtav.
Potamnit će i s vremenom se skrhat, odlimit.
Na takve zube se u pravilu stavljaju navlake.
No i to je bolje od potpunog gubitka zuba.
Ali, kao što sam ti odmah rekla; bez slikanja nitko ne zna šta se na korjenu u kosti događa.
Potamne ako nakon vađenja živca dođe do krvarenja u zubu. Inače ne.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Možda ovisi i o kvaliteti zuba. Ja imam zube koji se "paraju ko čarape" ali ni jedan mi nije potamnio - sreća u nesreći.
Ako je ovo išlo mene, ne pišem napamet.
Da, zub može potamnit, zubar može probušit korjen, ne ispunit ga do kraja, svašta se može desiti, a to što se nekima nije desilo znači da su imali sreće.
Šta ste se uhvatile navlaka?
Napisala sam:"najčešće"
Dakle; postoji mogućnost.
Isto kao što postoji mogućnost frakture korjena, granuloma nakon 5-10-16-20... Godina itd.
Zub koji je liječen je mrtav i kao takav ne može biti jednak živom zubu.
ja imam par zuba koji su potamnili
Ja imam i zub koji je potamnio pa sam poslije stavila navlaku a i one koji nisu. Tako da...
Točno.
I znanje!
Zato postoje specijalisti edodoncije.
I zato je dr Anić zakon.
Jer zna.
Mi imamo danas situaciju da jedan zubar radi sve i liječenja i kirurgiju ( ugradnju implatata) i protetiku...
A za sve to postoje specijalisti.
Ali,
Velika je tu lova u igri pa onda obični zubar radi kirurški zahvat jer kaj, pa samo zbuši kost, metne implatat i puf 1500€ je zaradio.
E, ali onda ispadne da se zagnojilo. Pacijent crkava u bolovima i na kraju završi kod, gle čuda- oralnog kirurga!
Ovaj konstatira da mora izvadit implatat i očistit kost.
I tako...
Čovjek popušio novce, doživotno jamstvo mu ne vrijedi jer zubar uvijek može krivicu prebacit na pacijenta, tužit nemre jer su nam sudovi koma, a i najčešće nema račun, a nemar je teško dokazati....
I na kraju si sretan što si živ...
Isprike na greškama, fale mi slova u nekim riječima.
Pišem s moba
tanči, jedno je što se svašta može dogoditi. kreneš jutrom na posao pa se po putu svašta može dogoditi, ali najčešće sretno stigneš.
a drugo je izjaviti da zub više ništa ne vrijedi ili da će se po difoltu otkrhnut, potamniti.
može se dogoditi, kao što se svašta može dogoditi, ali se u pravilu očito ne događa.
ali taj tub je krhkiji, tj. lakše pukne, bar ja imam takve
Vadili zivac...uh nikad mi nije nitko vadio zivac...kak se to radi. Stavljali su mi pjek,otrov,plombirali,vadili zub...bome zivac nikada
Za ovakvo izvrtanje onoga što sam napisala fakat treba biti talentiran.
Od svakog topika pojedine forumašice naprave kupus jer, gle čuda, netko se usudio imati drugačije iskustvo i mišljenje od njihovog.
Ja sam odgovarala Domy, koja je tražila savjet i zaista me ne zanima što itko o tome misli.
Baš bih voljela da možemo otvoriti topic s anketnim pitanjima: a) izvrce li adiomare i b) tanči ko tanči :mrgreen:
Nemoj se ljutiti, Tanči, baš mi bude krivo kad skoro sa svakog topica odes ogorčena zbog ovog ili onog. Ok, glavno da Domy prestane boljeti, za drugo je lako.
Je bolje je evo i temperatura polako pada i bol se uvelike smanjila. Hvala svima na odgovorima,preporukama i podrsci puno ste mi pomogle....ko i uvijek....HVALA
super, baš mi je drago
Evo mene opet. Prvo da velim opce stanje je puno bolje...temperature nema vise,bol se smanjila na minimum (hvala bogu) i otok je splasnuo. E sad me muci isla sam zaviriti unutra da vidim kakvo je stanje i bome imala sam kaj vidjeti. Sve mi je sa vanjske strane oko oba zuba onako bijeli,blijedo zuckasto...pa sam se prepala. Jel to gnoj...? I da iz usta imam grozan zadah uzas gore nego kad povracas...perem zube ali svejedno zadah ostaje...fuj...
To je gnoj od bakt.infekcije.
To se strucno zove granulom ak sam dobro shvatila. I to je opasno dosta. Sad sam bome vec u panici...uf....sta da sad radim...da opet sutra trcim zubaru ili da cekam termin kad je rekla za dva tjedna