Ja jos uvek cekam da moja sedmomesecna beba pocne malo spavati samostalno. Uspavljivanje mi nije problem, ni nosanjem ni kako god, ali rado bih da bar ponekad odspava sama u krevetu. Bas ne moze. Super je srecna i sve, ali spava samo krpelj style :D
Printable View
Ja jos uvek cekam da moja sedmomesecna beba pocne malo spavati samostalno. Uspavljivanje mi nije problem, ni nosanjem ni kako god, ali rado bih da bar ponekad odspava sama u krevetu. Bas ne moze. Super je srecna i sve, ali spava samo krpelj style :D
Nisam čitala sve savjete.... pognae kao jeftinija i ništa lošija varijanta erga (a ima ih i povoljnih), i budha položaj u slingu (prema van). Vječno nošenje, kakve sprave i gymovi za bebe, kolica, to naš vilenjak nije uvažavao ni pod razno kao ni išta drugo što je kvartovske bebe zadovoljavalo. Poslije je ljuljačka u kući dolazila u obzir. I samo nošenje. Puno smo pričali, pokazivali, čitali i listali slikovnice (od 8. mj. do sada ih ne preskače nijedan dan). Uz bezbroj sadržaja, tu nije popustio ni sa skoro sada četiri. Što je ovo, zašto ono, objasni mi ovo, čitaj ono. Zadrži li tu zahtjevnost, da te utješim, zanimljivo je i stekneš kondiciju. :)
E čitati slikovnice sam i ja nedavno počela, i to sam našla neke stare Ivica i Marica, Mačak u čizmama itd. pa sam počela svojoj L svaki dan po malo čitati. Gleda ona slike , sve je tu nešto šareno,ali ne dugo, izgubi interes. Mislim da je možda ipak zericu premala za to,pa sam ih odlučila ostaviti za još koji mjesec kasnije kad možda budem imala malo više njene pažnje :) Evo danas sam naručila Mai Tai, i prodajem naš ring sling, idemo pokušati sa drugačijom nosiljkom, čini mi se da bi mi Mai Tai bilo lakše postaviti i brže,pa se možda malena ne bude odmah u startu unrvozila .. vidjeti ćemo .. :cekam:
Meni ring sling nije odgovarao. Stalno sam imala dojam da joj je preseklo dotok krvi na nogicama.
Zaključila sam kod svoje da se jadna izbezumi i počne paničariti ako nisam pored nje. Takva je od prvih mjeseci. Znala me usred spavanja krajičkom oka potražiti i ako bi vidjela da sam pored nje utonula bi odmah u san, i kasnije tu provjeru situacije ponoviti još jednom. Bilo mi je drago što joj na taj način ulijevam osjećaj sigurnosti, da sam tu i nigdje ne odlazim. Nemam dojam da je ona zbog toga zahtjevno dijete.
Moje drugo dete je tako kao zutina devojcica, trazio blizinu ali bio (i ostao) blage naravi. To mi nije bilo tesko, ali kad su zverke i zele samo mamu (kao 1. i 3.), e onda je drugacije. Ali i ja verujem da im ta 'zahtevnost' u stvari nece u zivotu naskoditi, cak sto vise mislim da je to obicno kompleksan splet zanimljivih osobina, samo sto nije lako odgojiti takvu decu.
Ma sto posto. Eto plakat cu za danom kad budem imala 5 minuta bez da mi ruke otpadaju i bez da se osjecam kao da cu poludjeti.
Znam da je davni upis, ti sad vise ni nemas tih poteskoca. Ja imam sad, a imala sam i s prvim djetetom. Prvo je barem zeljelo u nosiljke, marame i ostale gluposti na koje sam potrosila stotine kuna, a beba sad ne zeli u nista od toga. I ne krivim je sto ne zeli biti skvrcena u tim slingovima. Ima tek 6 tjedana.
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Ja sam svog nosila od tri tjedna starosti, prvo u marami.. isto se nanervirao dok bi se namjestila, ali onda sam počela lagano hopsati na mjestu dok se motamo i pjevati mu pa bi ga to smirilo. Onda jedan period nije htio uopće u maramu (negdje oko 3.,4. mj) pa sam ga nosila na rukama i vani kad bi išli. Onda sam kupila oblikovanu nosiljku i tad se opet zavolio nositi. Kolica su bila 0 bodova. Ni sek ne bi izdržao tako da smo se mi nosili jako puno i dugo dok nije prohodao. Tad je počeo pomalo opet u kolica. Ni sad baš ne voli dugo biti u njima ali ja sam zadovoljna koliko izdrži. Ali svejedno, meni su nosiljke praktičnije (ili stvar navike) pa se još nosamo tu i tamo.