može li ipak na pp o ćem se radi???
Printable View
Obišla Interspar, DM, Muller, Kaufland, Bio-Bio.
Muller-ništa, DM-Altanatura kakao prah kao Krašexpres i puding za kuhanje od čokolade, Interspar jedna čokolada sa lješnjacima. Bio-bio jedna dječja mliječna čokolada. Kaufland dva namaza kao Nutella, pudinzi za kuhanje od čokolade.
Ovo što sam kupila umjesto sojinog ima suncokretov lecitin.
zakaj se tolko zamaraš oko čokolade?? i jesi li možda kupila obični kakao u prahu, ili ono kaj kris veli kakao u granulama?
ovo?
Meni je mama radila na običnom sirovom kakau mlijeko, rižu, a ja sam otkrila da kada griz skuham na kakao mlijeku i dodam nešto slatko, može biti (za mene) šećer, ili slatko voće poput datulja, ima skoro pa isti okus kao kupovni čokolino, a dam se kladiti da u njemu ima sojinog lecitina.
gdi da ima lecitina? u čokolinu ga ima!!!!
evo pogledala u vindijinom cokoladnom mlijeku ima sojin lecitin.
i kaj je to čudno???
nista, moji to ne piju, ja imam za analizu u labosu, zuta izjavila da se da kladiti, ja potvrdila. tako da ja kao i obicno ne kuzim tvoje pitanje sa tri upitnika.
Kakao mlijeko koje se radi od sirovog kakao praha koji nije ništa doli čisti kakaovac. Ovo: https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...rah-100-g-kras
Za čokolino sam rekla da sadrži sojin lecitin, da.
I onda tko ne može čokolino kupovni lako napravi ovaj domaći. Mene frapiralo koliko je okus sličan.
ja sam mislila da vi znate da od prije,radi toga tolko upitnika, ni moji to ne piju
normalno da je istog skoro okusa kad je u jednom i drugom kakao koji daje okus, lecitin služi ko konzervans
lecitin nije konzervans vec emulgator.
Meni su tu problematični šećer i karagenan, ne lecitin, samo da se razumijemo.
Došli rezultati iz krvi i sve je negativno. Jedino je bjelanjak granični.
I kaj sada, kontrola kod doktora je tek na jesen?
Kako da ga hranim?
Mene zanima jel u grahu iz kosnice ima soje? Kladili bi se da ima i to unazad najmanje godinu i pol
I kak je prošla priča Cathy?
Radili smo u proljeće prick test i
dalje smo alergični. Na jesen imamo opet krv i prick test. Za sada pokušavamo paziti kaj jede ali ako povremeno zaželi nešto tipa slanci ili kroasan iz pekare dopustim. U školi isto jede ko i svi drugi.
Doktorica je tako odobrila pa budemo vidjeli na jesen rezultate testiranja.
Bitne stvari sam uspjela naći zamjenske.:)
Zakaj tak često prickovi? Kaj ti je sad u proljeće ispalo?
A inače vadi dan za danom?kaj je ispalo soja, bjelanca?
Mojima su uvijek vadili s najmanje jednim danom razmaka, pa mi je čudno da si rekla u jednom danu. Kolko ispala soja više od 3mm?
pa najbolje i je vadit krv isti dan kad i prick. cemu maltretirati dijete i roditelja za jos jedan dolazak
Gle Mojima su to radili stvarno puno puta i izlika je bila da labos vadi rast samo do 10,a ti kad i dođeš u, 8.00 u klaiceva ne možeš sve napraviti do deset da se postavis na trepavice
rast se ne radi zadnjih 25 godina
Meni uvijek na papirima piše rist i rast molim na to i to da se napravi
(ne)educirani lijecnici
Nemam pojma i u biti me ne Zanima to, radim kad baš traze
Ako znaš razliku podijeli je
rist i rast su skraćenice za metodu koja je koristila radioizotope, a ne koristi se zadnjih 20+ godina
pravilni naziv i jedini :) jest ukupni IgE i specifični IgE
a liječnici koji pišu rist i rast bi ponekad mogli pročitati novije članke na recimo, pubmedu jer ako ne znaju što traže, kako će znati tumačiti nalaz :/
Lako za tumačenje kad ti piše koncentracija i razred
Majke alergičara, da li smije ovo: https://www.mojaljekarna.hr/zastita-...i-krpelja.html
koristiti dijete alergično na soju?
Sadrži: Hydrolyzed Soy Protein – čisti protein iz organski uzgojene soje, hidratizira i štiti kožu od vanjskih utjecaja.
Ne znam
Pred dva tjedna je imala jedan krpelj
Ja sam alergicna na sve zivo...kava crna,soja,orasasti plodovi,mlijeko,jaja,meso piletina na granici,voće ,povrce,morska riba...eto mogu jest rijecnu ribu