-
za podrigivanje, i sebastian je bio koma u pocetku. meni je palilo da ga drzim na ramenu i tupkam odozdola po guzi. i takodjer je lakse podrigivao kad bih ga metnula da lezi na meni a ja bi se postavila e neko polulezeci polozaj pa je on zapravo bio ped kutem od nekih 30-45u odnosu na pod
bilo bi idealno kad bi ti neko uskocio samo na kratko onimirat starijeg bar dok dojis, mogu si misliti kak ti je komplicirano sad dok se uhodavate. nemoj odustati, stvarno je stvar motivacije
-
Za stray_cat
[quote="stray_cat"]kao prvo, stvarno nazovi rodin telefon
ja sam trebala citav dan, u ne znam koliko izdajanja, nakon dojenja da nakapam 30 ml kad sam krenula u postupak vracanja mlijeka. sad nakon dojenja kad nam treba odjednom izvucem bar 50-60 ml. kad izdajam na poslu, bez predhodnog dojenja izvucem u 10-15 minuta 150-200 ml
Kazes da izvuces 150-200ml . A koliko sati nakon dojenja? Ja mogu iz obje izvuci cca 120 - 130ml ali ako 6-7 sati nisam dojila. Samo sto to izdajanje ide ovako : glatko izvucem 60ml a onda malo lijeva, pa malo desna i tako 20-ak minuta. A mali treba jesti svaka 3 sata (pojede obicno 120ml - kad mu dajem na bocicu). Ako ranije probam izdojiti (nakon par sati), onda manje izvucem.
-
kao prvo ja se izdajam sa velikom bolnickom izdajalicom i to obje strane istovremeno
na poslu se izdajam otprilike 2 sata nakon zadnjeg obroka
najveci dio zena ne moze izdajanjem izvuci ni priblizno toliko koliko inace daje dojenjem
i nije mi jasno ova ideja o obroku svaka tri sata? pa beba treba jesti svaki put kad trazi, ta teorija o rasporedu hranjenja je ludost koju su izbrijali tamo negdje 1900. godine i ide ruku pod ruku sa kretenarijom da je plac nepozeljna pojava i treba ga ignorirati.
hrani bebu svaki put kad trazi. ako trebas nabildati mljeko trebas bebu sto cesce imati na prsima, nema te izdajalice koja moze zamijeniti bebu
pa ja sam sebastiana znala imati na sebi od nekih 18 sati kad bi mats dosao s posla pa sve dok ne bi isli na spavanje a onda bi ga samo prebacila na lezeci polozaj jer spavamo skupa i jedino sto sam u toku noci mijenjala stranu. sebastian je najurednije spavao sa bradavicom u ustima
sad sam se sjetila da sam tad i rucala i imala sebastiana prikopcanog, mats bi sve pripremio, narezao tako da su mali zalogaji i jednom sam rukom drzala sebastiana na jastuku za dojenje a drugom jela....
-
meni je tak nekak bilo nelagodno jesti dok je lara prikopcana. ne kuzim zasto, mogla sam svasta raditi dok ona sisa, ali jesti, ma cak samo i grickati nesto, mi nje bilo ugodno. a inace volim jesti :D
-
Mi napredujemo polako, ali ipak napredujemo. Danas sam dodavala samo dva puta, 50 i 70 ml. Mislim da veceras vise nece trebati. A prekosutra nam dolazi tata s broda, pa ce biti lakse :D . Imat cu vise vremena i za izdajanje, pa mozda uskoro uspijemo skroz izbaciti bocicu. Inace, ponekad mi se cini da imam manje,a nekad vise mlijeka. Na dane. Mozda to ovisi o kolicini tekucine koju uzimam? Cini mi se da ipak ide na bolje jer Leon iza podoja spava dulje nego prije. Kao da polako hvata neki svoj ritam. I izbacio je jedan nocni obrok. Ja sam super zadovoljna. Kad se sjetim da sam skoro odustala od dojenja...
-
Zvoncice, bravo! :)
E, i pij toliko da ne budes zedna, dodatna tekucina (da se prekomjerno nalijevas necim) ti ne treba.
A to sto se ponekad cini da nemas mlijeka, je li zato sto su grudi mekane? Ako je tako, vjerojatno se polako uspostavlja ponuda/potraznja.
-
zvoncice, ma kad izbacis formulu ne trebas vise ni izdajati a onda ces imati vremena za druge stvari
saljem pozitivne vibre
-
zvoncice bravo!!! :lol: sad kada tatica dodje bit ce ti stvarno puno lakse, pa ces se manje i nervirati i vise spavati i odmarati sto automatski bolje djeluje na stvaranjemlijeka. ovo prvo vrijeme je najgore, ali ce brzo proci.samo moram reci bravo jos jednom :wink: .
-