Nama se to jednom dogodilo,ja sam uzela grickalicu i odrezala.
Onda mi je dr.porucila da se to ne smije ,jer je morala promijeniti cijelu zicu.
Vec je imao ranu u obrazu,bio je vikend....
Odrezala bih opet da treba.Vosak nam tu nije pomogao.
Printable View
Nama se to jednom dogodilo,ja sam uzela grickalicu i odrezala.
Onda mi je dr.porucila da se to ne smije ,jer je morala promijeniti cijelu zicu.
Vec je imao ranu u obrazu,bio je vikend....
Odrezala bih opet da treba.Vosak nam tu nije pomogao.
dakle, ovo je opet jedna od situacija gdje se ja pitam kako se tako razlikuju mišljenja stomatologa?
Naime, uputa našeg ortodonta je - ako žica izviri i smeta dijete - slobodno reži.
Recnula jednom, nikakav problem.
A žice smo mijenjali (po)često, sasvim nevezano s ovom pričom je li izvirila iza ili ne. Jednostavno bi dr na kontroli odlučio treba li jača/čvršća žica ili slabija i ovisno o tome je mijenjao.
kod nas je (nakon 4 dana što je žica vidno izvirivala i pomuicala se u jednu stranu, dakle u ponedj poslijepodne je radio ort), ortodontica pokušavala vratiti žicu nazad (kliještima pomicala u lijevo kroz sve bravice), ali nije uspjela i onda ju je promijenila ...
baš me iživciralo ...
i to da dežurni stomatolog ne može/ne smije izvaditi djetetu žicu:roll:
sljedeći put režem sama pa nek kažu što hoće...
mene je iživciralo čitati tako da mogu misliti kako je bilo na licu mjesta. :nope:
Ja nakon svakog pročitanog ovakvog iskustva samo sam još zahvalnija na našem ortodontu i prekrasnom cijelom iskustvu s ortodontskom terapijom (jep, obožavamo ga i dijete i ja :) )
Sinu se bravica na petici odljepila, ali drzi se na mjestu. Hoce morati hitno na ljepljenje ili je moguce da bude tako do slijedece kontrole za cca mjesec dana? Pitam čisto da si znam planirati sutrasnji raspored, al nazvat cu ort...
kod nas stalno žice klize prema otraga pa se zabijaju
dva puta se bravica odlijepila - jednom su nam rekli da nema veze i da čeka do sljedeće kontrole za 3 tjedna, drugi pit su rekli da dođe za koji dan
Za krajeve žica dobar ti je onaj zubarski vosak. Moj mlađi sin je to trošio nemilice.
Ovo https://www.notino.hr/curaprox/ortho...sne-aparatice/ (ne mora biti baš taj - uđeš u ljekarnu i uzmeš bilo koji). Probaj - možda pomogne. Sretno!
To je zadnji zub na kome je bravica, kako bilo, morat ce cekati do dr.tjedna, jer me sestra otkantala rijecima:" ne mogu sad, zovite u 12", a onda vise necu stici do nje...