Ja potpisujem zdravorazumsku sillyme.:-)
Printable View
Ja potpisujem zdravorazumsku sillyme.:-)
Mislim da nije problem casa vode kao takva nego to sto tata i baka dozvoljavaju nesto sto mama brani. Ja bi za te bezopasne stvari (tipa igranje s casom vode - pretpostavljam da je plasticna) postupila na nacin, ako tata i baka daju, neka se dijete igra, ali neka ga onda tata i baka presvlace, obrisu pod i rijese sve povezane probleme. OK, ako mislim da ce se parket dignit od prolivene vode, ne bi dopustila da se igraju nad parketom - al negdje drugdje moze. Isto i za mobitel tu i tamo po noci (ili danu). Ako ce tata cuvat dijete dok gleda crtice i sutra ujutro se brinit za njega (ako bude cendravo) pa neka mu.
Hm, nikad nisam branila igre vodom, ali brate mili znali su i s 1.5 godinom da se to radi u kupatilu nad bideom. S dvije su već znali i da trebaju pobrisati pod nakon završetka igre. Znalo je biti nepredviđenih situacija tipa da isprskaju plafon ali to smo rješavali u hodu.
Ma baš sad kontam da su me dopala ekstra razumna djeca, vrlo brzo su usvojili pravila oko vode, tempera, crtanja po zidu, vruće peći, noževa i ostalih divota. Zato neka druga pravila nikako da usvoje :mrgreen:
Ma uopce nije bitna voda. Recimo ta voda, ili nesto slicno, je kod nas nesto oko cega nikako nismo dosljedni. Ako mi se da spremati, onda je igranje vodom ok. Ili, jos gore, igranje ogromnom kutijom u kojoj su bageri i riza.
Ako mi se ne da pospremati, onda me nerviraju i igracke velicine slona, a kamoli nesto sitno sto bi ukljucivalo metlu, usisavac ili nesto slicno.