Baš sam to htjela napisati, teška je, ali bome i moja nosi i što treba i što ne treba.
Printable View
Baš sam to htjela napisati, teška je, ali bome i moja nosi i što treba i što ne treba.
Mi smo došli do istog zaključka. Moj stariji sin je slobodni strijelac, nikada se ni s kim nije htio dogovarati da radi u paru, čak je i ormarić imao sam (nije dijelio s nekim - ne znam da li slučajno ili namjerno...) Kako god, iz dugoročne perspektive, nošenje ruksaka i 25-minutno pješačenje u jednom smjeru od doma do škole nije mu naškodilo. Netko ima teretanu, a netko teški ruksak, hehehe....
tanja, isto i kod nas, odustala sam od natezanja s njom
Kod mojih srednjoškolaca nema ni govora o težini torbe. Maturantica nakon prvog srednje ruksak niti ne nosi, nosi ručnu damsku torbicu. Nešto knjiga drži u školi, ako nosi išta to je vrlo malo.
Trećaš nosi ruksak ali osim knjiga budu tu i tenisice i hrana i još koješta.
Sedmašici je torba ubijajuće teška, već prvašica (srednje) ima bitno lakšu.
(srednjoškolci su svi gimnazijalci, tako da nije do smjera :lool:)
Moj maturant modi sve kaj treba ali čini mi se da je torba ipak lakša ove godine
moja se isto preporodila u srednjoj školi, dio drži u ormariću, pa onda nešto dijele. Uglavnom torba lakša a ona izrasla. Šteta što nije u osnovnoj bila ove težine torba
Moja srednjoškolka nosi gablec, par bilježnica i gdjekoju knjigu, ovisno o rasporedu...
Ali je zato u osnovnoj opako teglila...
Mi smo se od 5tog razreda borili na vijeću roditelja, svaki dan vagali torbe, računali prosjeke, visili profama na glavi... i izborili! da profesori paze na težinu torbi, pa su oni dogovarali nošenje knjiga u parovima, najavu kad (ne)treba nositi knjigu,.... Smanjili smo sa 18% na dozvoljenih 10% djetetove težine