Tek u ožujku.
Printable View
Tek u ožujku.
Ja sam svoje rjesila u velikoj vecini. Pitala sam ih sto zele i svi od reda su rekli Nista!!
OK, bas super :)
Ove godine je dobio putovanje između Božića i NG, a pod borom će se naći valjda neka majica (uvijek treba) i/ili slušalice za komp jer su mu se raspale, a istovremeno ubijem dvije muhe jednim udarcem jer ih koristi i MM :mrgreen:.
Za Nikolu tradicionalno slatkiši, ove godine nema knjige kao što običavam jer nije mogao dočekati da pročita knjige nakon Interlibera i ništa nisam uspjela sakriti :roll:.
Trudim se što više dematerijalizirati blagdane :D.
Baš intenzivno razmišljam o toj de-materijalizaciji ovih dana, a pomalo i o dezintegragraciji... Za Nikolu će dobiti slatkiše jer ih ionako više uopće ne kupujem. Za Božić nešto minimalno. Jednostavno im ništa ne treba.
ja sam kupila veš i majice - oanak da ipak nekaj bude, jer majice im se istroše. I još ću ubaciti par slatkiša. I to bi bilo to.
Možda i nekaj od kozmetike ubacim - to sam već pisala da nemilice troše
Ja volim materijalizirane praznike, pa ako netko ima kakve ideje neka slobodno napiše, jer sam ja isto bez ideja (osim skupog polaroida)
Ovaj put sam ukrala tvoju ideju od pred neku godinu, pa sam mu kupila onaj mekani kućni ogrtač u H&M-u. Mislim da bi to mogao biti pun pogodak budući da stalno jamra da mu je hladno i po doma se zamata u dekicu povrh odjeće.
Dobit će još možda neku knjigu (ne znam još koju, ali ovo bi moglo i drugima biti zanimljivo), za Nikolu već godinama dobije neki CD s rijetko izvođenim skladbama (naručim s Amazona jer kod nas je izbor klasike nikakav).
Uglavnom, nije baš nešto maštovito, on i sam kaže da ne zna što bi, ali istovremeno je veliko dijete koje voli dobiti zapakirani poklon, pa ćemo naći neki kompromis.
Pa to, i Lea voli dobiti poklon. Mekani ogrtač (drugi po redu, jer je stari prerasla) je dobila čini mi se lani + mekane debele čarape jer samo to voli nositi po kući, tako da je to uvijek dobar poklon.
Knjigu ću joj dati za NG, i to ću joj ili kupiti nešto za crtanje, ili ću joj naručiti Winnie Pooh na engleskom s Amazona (onaj drugi dio gdje se pojavi tigar kojeg kod nas nikad nisu preveli)
Ali treba mi nešto 'glavno" za pod bor. (plus što kod MM-a ima proslava sa DM-om za djecu, za što dobijemo bon pa ako ide na to onda i tu treba nešto kupiti)
Treba mi ideja za društvenu igru koju bi mogli igrati svi
Rizik
Mediteranaut (postoji i varijanta Adrianaut)
Scotland Yard
Ubongo i Ubongo Extrem
Ove godine je za rođendan dobio kartašku igru Set koja se meni jako sviđa, ali se njemu to ne da često igrati, šteta (iako me svaki put rasturi).
mojoj se jako svidjela majica s kemijskim elementima http://www2.hm.com/en_eur/productpage.0413889002.html
nema ju u dućanu pa je bila razočarana, no naručila sam ju preko Interneta. Mogla bi joj staviti pod bor.
A ona je zaželjela figaro, no na kraju baka ima te razne spravice pa me oslobodila muke. Sad ne zna što će 8-)
Mediteranaut je nešto slično Riziku?
i majicu koju moja želi nemaju u dućanu i isto sam naručila prek Interneta, valjda po prvi put u životu. I sada strepim. još sam iskoristila i popust za Black fruday i bez poštarine - ali tko zna hiće li stići na vrijeme. tam na forum.hr čitam da je gužva jer su valjda svi naručivali zbog popusta.
Onda sam još par majica naručila pek interneta s nekog drugog dućana - a svio lijepo znaju kako se MM protivi takvoj kupovini. I sada ako nam netko ukrade kartice, podatke, što ja znam što - stradala sam :(
ako misliš dal će stići do Božića, sigurno će stići. Isporuka je za dva , tri dana
da tak piše. a vidjeti ću.
prošle godine je isto zapiknula nekakvu majicu koja je nestala, tak da sam sad stvarno izludila s tim HMom - Toliko mi je dosta dućana da sam rekla da počinjem kupovati isključivo internetom
Ni moji nista ne trebaju, niti posebno zele i za to je kriv mm. Jer cim oni i pomisle na nesto on im kupi. Nema vise onoga da si nesto zelis mjesecima i da to bas bude pravi poklon i iznenadenje kad to dobijes.
Ja sam deckima uzela super pulovere, onako malo finije. Jedan pati na skupe gace, pa ce dobiti par kompleta tih gaca.
Jednom sam uzela prekrasne kozne rukavice, to se jedino sjecam da je spominjao da zeli.
Takoder ce dobiti slatkise i kozmetiku, ima neke kremice koje sam zapikirala. I dezice, to trose ko mutavi.
Mm ce im svakome dati jos novce, ali su meni novci bezveze poklon. Ocigledno samo meni, jer svima drugima ne smeta kad dobiju lovu :)
ja sam na popustu za noć vještica kupila fora kombinezon za spavanje i stigao je za dva dana.
Srednji koji je u ovoj grupi ce dobiti alias i jengu, smijesnu kozmeticku torbicu za putovanja, knjigu i gamersku tipkovnicu (jedsn poklon od toga je bakin).
Ovaj najveci kiji tu ne spada ali mi starija generacija imamo i takve... narucio je neku majicu iz Nizozemske neki bijes, dobit ce novu knjigu od Higgsa i aparat za uredivanje brade. Pustio je nekakve dlake a u DM u he popust na remington 30% u zamjenu za 10 bodova. Bas lijepo izgleda kutiija u retro stilu, dobije i stucalo nosnih dlaka.
Cluedo - ovo: http://www.ekupi.hr/Cluedo-drustvena-igra-192507.aspx
To ti je Scherlock Holmes u obliku društvene igre.
* * *
Može i Riziko, to je strateška igra.
Nama je igra za sve (od 5 nadalje) UNO - imamo onaj s dodatkom. Ima kotac koji zavrtis pa vrijese srugacija parvila itd. Pictionery isto mrak ali je ovaj jos premali. Uaz to se.bas nasmijemo, zadnji put je J Umjesto policijkih lisica nacrtao zivotinje.
Moji će dobiti ovu igru za PS4: http://www.sancta-domenica.hr/hasbro...l1gaAshp8P8HAQ
I još neke kozmetičke sitnice.
Devetogodišnjak bude dobio i legiće naravno.:mrgreen:
Najveći problem mi je beba, ali ona nije za ovaj topic.:)
Naseljenici otoka Catan, ima raznih verzija i dodataka. Mi smo svaki put bas uzivali u toj igri.
Cathy beba ti je sad najmanji problem, zadovolji se s cicom, javi se po tom pitanju za 5-8godina,kad ćeš imat stvarno veliku dijapazon želja
pa bar je to lako, onu neku grickalicu, s kojom se redovito opale po glavi :D
Platnenu pelenu
Ma i pampersica i slična će biti ok
Dodataka za igru. Nastavaka s kojima igra postaje kompleksnija i zanimljivija,a kupuju se odvojeno.
Mi volimo carcasone, na istu foru je,igra strategije,ima 8 dodatnih nastavaka.
Dixit isto nije losa. I labirinth. A scrabble ili rijec na rijec?
Moji se vise sa nicim ne igraju... :(
Samo mob i ps4.
Paa, kad bolje razmislim, kod nas nije tako. Kupio je prije 2 tjedna moj mlađi Triestinu (karte za briškulu) i sad smo na sto muka jer nitko od nas ne zna to kartati... Slažu Rubikovu kocku (to je pošast u TŠ R.Bošković, imam dojam da je sramota ako ne znaš složiti kocku)... Društvene igre - doma zapravo slabo.
Mobitel napokon služi samo za komunikaciju. Tu i tamo nešto odigraju - za kraćenje vremena u čekaonicama (danas se spremam sa starijim oftalmologu) ponekad posluži neka igrica na mobitelu, ali biraju kreativne (mm se bolje u to kuži jer i sam ponekad odigra, a ono što ja znam da imaju je PowerLine https://i.ytimg.com/vi/5adAZTR6Qi0/hqdefault.jpg (energetska mreža - treba dovesti električnu energiju svim stanovnicima) i Circuit Scramble https://lh3.googleusercontent.com/sy...ykkVayBvg=h900 (to su logički sklopovi - dušu dalo za informatičare).
Ali moram prijaviti da moji srednjoškolci još uvijek vole i imaju svoje najdraže plišane igračke. Drago mi je zbog toga, iako ih ponekad zezam... (Uostalom, ja sam zadnjeg plišanog medvjeda poklonila kad sam imala 33 godine :oops:)
Ali sad sam offt.
Ont. još se nisam dosjetila što staviti pod bor, pa pratim i kradem ideje odavde: moj mlađi voli kućni ogrtač, a stari mu je već lagano prekratak, pa će vjerojatno dobiti novi. Za starijega mi je teže, taj ne mari za krpe, pa ću morati smisliti nešto drugo. Kad bih mogla naći dobre rukavice, bilo bi super.
Možda im kupim vodeni tuš za zube, dobro bi im došlo. Ali to nije nešto čemu će se veseliti. "Za dušu" starijem sinu bilo bi mi najbolje da nabavim neko napajanje za računalo, jer već ima ideju kako će stari autoradio i odbačene zvučnike upogoniti, ali nema izvor energije. U svakom slučaju, moram protegnuti noge do Chipoteke ili HGSpota, po svoj prilici s njim. Tako se gubi element iznenađenja, ali već sam rekla - objektivno im ne treba ništa. Imaju sve što im treba.
moji se vole igrati, a najbolje kad se svi ksupa zaigraju na podu neku stratešku igru koju sami zmisle, grade kuće od kocka iz iverpana , pa kupuju vozila, pa svako malo slijedi neka isplata, da se može nekaj kupiti, ili rušiti susjedovo pa pljeniti tuđe stvari......
Danas je izrazila zelju da bi zig-zag peglu za kosu.
Cula sam da toga ima jeftinog a kvalitetnog na Internetu, imate li kakvu preporuku - a da stigne na vrijeme?
Ili "normalan" ducan, dajte preporuke.